Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Wat zijn de voordelen van een reiskussen?

Wat zijn de voordelen van een reiskussen?

Nederlanders behoren tot de langste mensen ter wereld en daar kan ik over meepraten. Met 194 centimeter ben ik in andere landen een reus terwijl dit in Nederland de normaalste zaak van de wereld is. Lang zijn is het tijdens het reizen best handig. Ik loop bijvoorbeeld niet te martelen met een zware backpack die ik bovenin de bus moet opbergen. Ik kom daar namelijk gemakkelijk bij.

Maar lang zijn heeft ook nadelen. In een vliegtuig hebben ze niet aan de gemiddelde lengte van de Nederlander gedacht en daar heb ik vaak last van. En wat te denken van kleine treinen of bussen. Via de meest onmogelijke posities weet ik voor een paar minuten een comfortabele houding te vinden totdat mijn benen zijn afgestorven en er geen gevoel meer in zit.

Daar zit ik dan: terwijl lange mensen 8 uur lang een comfortabele positie proberen te vinden, liggen naast mij mensen urenlang weg te dommelen in slaap. Dat wil ik ook, maar dat is door mijn lange benen niet gemakkelijk. Toch zijn er mogelijkheden om het slapen in een bus, trein, vliegtuig of tijdens het wachten op het vliegveld comfortabeler te maken. Dat kan bijvoorbeeld met oordoppen, een reismasker én met een reiskussen.

De voordelen van een nekkussen/reiskussen

Een reiskussen: ze zijn in verschillende soorten en maten te koop. Met een kwalitatieve reiskussen bespaar je én ruimte in de backpack of koffer én je kunt serieus op een comfortabele manier het hoofd laten rusten terwijl je in de trein zit. En wat te denken van een kussen als je gaat kamperen? Bij een meerdaagse trektocht ga je geen grote kussen meenemen, maar wil je toch comfortabel slapen. Ook daarvoor is een reiskussen ideaal.

Je kunt een luchtgevuld reiskussen of synthetisch reiskussen kopen of een reiskussen met duizenden polystyreen schuimballetjes die de vorm van jouw hoofd aannemen. Het allerbelangrijkste van een reiskussen is comfort voor tijdens het slapen en een kleine pakmaat zodat je ruimte bespaard in je bagage.

De grootste voordelen van een reiskussen is dat je comfortabel in slaap kunt vallen tijdens het reizen. Denk bijvoorbeeld aan slapen in een vliegtuig, auto of trein. Misschien wil je ook wel een paar minuten slapen terwijl je op jouw vlucht moet wachten op het vliegveld. Of gebruik je liever je eigen reiskussen in een hostel omdat het lakenpakket van het hostel geen hygiëne prijs verdient. En ook het kamperen in een tent is een reiskussen belangrijk.

Je valt in een oncomfortabele houding met een reiskussen gemakkelijker in slaap en voorkomt pijn in de nek of schouders. Daarnaast vergroot je jouw slaapkwaliteit in een comfortabelere houding en voldoende rust is tijdens het reizen goud waard.

Bekende merken onder de reiskussens

Een aantal bekende merken onder de reiskussens zijn:

Slaapcomfort tijdens het reizen verbeteren

Snurkende kamergenoten in een hostel of veel te veel daglicht tijdens een treinreis: veel aspecten kunnen het slaapcomfort tijdens het reizen verstoren. En dat terwijl je tijdens het reizen een flexibele slaapritme moet creëeren en op de meest gekke momenten rust moet pakken.

Hoe kun je jouw slaapcomfort verbeteren tijdens het reizen? Zoals gezegd: met een reiskussen zoals ik in deze blog heb beschreven.

Maar je kunt jouw slaapcomfort ook verbeteren met:

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven met handige tips:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!