Wat zijn de voordelen van een slaapmasker op reis?

Wat zijn de voordelen van een reismasker?

Niet iedereen komt even gemakkelijk in slaap. Tenminste, als ik voor mijzelf praat. Ik ken mensen die op verschillende tijden en verschillende plekken in slaap kunnen vallen, terwijl ik bij wijzen van spreken uren heb wakker gelegen. Het is mij een raadsel hoe makkelijk mensen in slaap kunnen vallen.

Op een donkere slaapkamer, een zacht matras en in een comfortabele houding val ik binnen een paar minuten in slaap. Maar in een vliegtuig, een trein, een auto of bus is dit een ander verhaal. Met 193 centimeter ben ik niet de kleinste mens ter wereld en vliegtuigen zijn hier lang niet altijd op gebouwd. Hoe ga ik dan in de vrede ”comfortabel” in een vliegtuigstoel slapen?

En wat te denken van een veel te kleine bus op hobbelige wegen in Thailand? Dat is bij uitstek niet de plek om tot rust te komen. Toch?

De voordelen van een slaapmasker op reis

Begrijp mij niet verkeerd: een goede nachtrust kan tijdens het reizen best zeldzaam zijn. Vooral in het begin van de reis. Je lichaam moet wennen aan onvoorspelbare situaties en je moet het lichaam in feite toegang geven dat het overal en nergens mag rusten. Je moet dus afstand nemen van de associatie dat je op jouw comfortabele tweepersoonsbed in slaap gaat vallen vannacht.

Dit soort nachten zijn ook de charme van het reizen. Je wordt er super flexibel van en gaat slapen op momenten dat het uitkomt. Als je 9 uur in de trein moet reizen, dan is het super slim om op één of andere manier ”slaap” te pakken. Om enigszins goed in slaap te vallen kun je het lichaam ondersteunen met een slaapmasker. Een slaapmasker ziet er misschien suf uit, maar kan je wel een extra steuntje in de rug geven om in slaap te vallen.

Stel dat je al ruim een uur probeert om in het vliegtuig in slaap te vallen, maar je continue wordt afgeleid door mensen die voorbij wandelen of simpelweg niet in slaap kunt vallen vanwege het licht in het vliegtuig. Of dat je in een hostel slaapt met vervelende kamergenoten die weinig empathie hebben voor jouw nachtrust en telkens het licht aan en uit drukken of de deur open laten staan.

Een reismasker biedt de oplossing! Als je wilt slapen doe je de masker voor de ogen en kun je in een ”donkere omgeving” in slaap vallen. Door het dragen van een slaapmasker in de trein, vliegtuig, bus, hotel, auto, hostel of waar dan ook wordt je niet meer afgeleid door voorbij wandelende mensen of daglicht. Ideaal om relatief rustig in slaap te vallen!

> Koop hier een slaapmasker

De voordelen van oordoppen op reis

Zo’n slaapmasker kun je combineren met oordoppen om je volledig af te zonderen van de omgeving. Met een slaapmasker komen er via jouw ogen geen prikkels binnen, maar je kunt natuurlijk wel alles horen. Door een slaapmasker te combineren met oordoppen kun je rustig in slaap vallen en je rust pakken!

> Koop hier slaapoordoppen

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven met handige tips:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.
De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!