Reis ver, drink wijn, denk na
Lach hard, duik diep
Kom terug

Ontdek YELR

YELR inspireert de bewuste reiziger. Die begrijpt dat je niet alleen maar van de wereld kunt nemen, maar ook een stukje aan de aarde kan teruggeven.

 

Hoi, ik ben Jelrik

Ik ben de oprichter van YELR en ik ben van kinds af aan al gek op reizen

Mijn enthousiasme voor het verkennen van de wereld begon na mijn stedentrip in Parijs. We hebben van die typische activiteiten gedaan. Zo hebben we een rondvaart over de Seine gemaakt, zijn we naar de top van de Eiffeltoren gegaan en hebben we de Champs-Élysées bekeken vanaf de Arc de Triomphe. Sindsdien ben ik lange tijd verliefd geweest op de stad.

Ontdek YELR

''Ik kreeg een fascinatie voor de wereld''

Mijn fascinatie voor de stad Parijs werd een fascinatie voor de wereld. Ik heb heel Google Maps, Wikipedia en YouTube afgestruind om nieuwe plekken te ontdekken en dat heeft mooie avonturen opgeleverd waar ik trots op ben. Nadat ik een half jaar op Texel en Zuid- Limburg heb gewoond, ben ik het avontuur in het buitenland gaan zoeken. Zo heb ik op Curaçao en in Frankrijk gewoond en prachtige reizen mogen maken door onder anderen Zweden en Portugal.

 

De reizen die ik heb gemaakt zijn de mooiste periodes in mijn leven geweest. Het avontuur, de spanning, de mensen, de ervaringen en alle leerprocessen: het zijn unieke herinneringen waarbij je echt het gevoel hebt dat je leeft. Ik kan iedereen aanraden om een buitenlands avontuur aan te gaan. Je kunt gaan backpacken, als au-pair aan de slag gaan, gaan werken en wonen in een land, een taalcursus volgen of gaan studeren, het zijn allemaal herinneringen die je nooit meer gaat vergeten.

''Reizen is hartstikke mooi, maar het mag nooit
ten koste gaan van de aarde''

Naast het enthousiasme van reizen interesseer ik mij ook in ietwat diepgaandere en verontrustende onderwerpen. Ik kan uren filosoferen over alle oorzaken en gevolgen van klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit, over racisme, verdeeldheid in de samenleving, maar ook over fysieke- en mentale gezondheid, de bio-industrie, onze intuïtie and so on. En deze 2 onderwerpen probeer ik eigenlijk met elkaar te verbinden.

Waarom? Omdat ik denk dat reizen een prachtige oplossing kan zijn voor de problemen waar wij in deze wereld tegenaan lopen. Ik geloof namelijk dat reizen een verrijking is voor de mens, omdat je met verschillende levenselementen te maken krijgt. Hierdoor ervaar je de mooie en minder mooie momenten van het leven en dat is confronterend, maar tegelijkertijd ook super verrijkend. 

Respect krijgen voor de aarde

Je moet tijdens het reizen de elementen van onze aarde opzoeken. Je moet je overgeven aan de flow van het reizen door mensen toe te laten, jezelf toe te laten, jezelf te confronteren met alle worstelingen tijdens een reis en toe te laten dat je mag ontvangen. 

Je vergroot je referentiekader door andere culturen te ontdekken. Tijdens een reis kun je de kou, de wind of regen leren waarderen. Je kunt respect krijgen voor de aarde vanwege haar wonderbaarlijke elementen.

Dit is nodig om onszelf én de aarde te begrijpen. We moeten namelijk begrijpen dat we niet tegen de natuur, de mensheid, de dieren of aarde hoeven te vechten. We moeten er mee samenleven. Maar wel met respect en principes. Je kunt namelijk niet alleen maar van de aarde nemen, je moet ook wat aan de aarde teruggeven.

Het doel van YELR

Ik wil mensen stimuleren om te gaan reizen. 

En tijdens de reis wil ik dat je je verdiept in de lokale bevolking, je de rust zoekt in de natuur en je de aarde respecteert. In alles wat zij ons te bieden heeft. Ik wil dat je reizen ziet als een reis over de wereld, maar ook als een reis in jezelf.

Door de elementen van het leven te gebruiken als leerproces word je een persoonlijkheid waar de aarde iets aan heeft.

Dus, reis je met ons mee?