Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Waar moet ik mij op voorbereiden als ik op Mallorca ga werken?

Waar moet ik mij op voorbereiden als ik op Mallorca ga werken?

Wat cool! Je gaat voor een tijdelijke periode werken op Mallorca. Ik kan uit ervaring zeggen dat werken en wonen in het buitenland een prachtige ervaring is. Ik heb zelf 5 maanden op Mallorca gewerkt en gewoond en heb een prachtige tijd meegemaakt.

Vanaf het moment dat je hebt besloten om voor een tijdelijke periode naar Mallorca te gaan is het avontuur officieel begonnen. De voorpret kan beginnen en er moeten dingen geregeld worden. Daar probeer ik je in dit blog mee te helpen.

Want welke voorbereidingen moet je treffen als je voor een tijdelijke periode naar Mallorca gaat? De punten die ik noem zijn erg logisch, maar misschien zie je dingen over het hoofd en kan ik je hiermee inspireren.

Hoelang ga je naar Mallorca?

Allereerst de belangrijke vraag: hoelang wil je eigenlijk naar Mallorca? Waarschijnlijk heb je al over deze vraag nagedacht. Als je dit echter nog niet hebt gedaan, dan is het belangrijk om dit voor jezelf te bepalen.

Wil je 3, 5 of 12 maanden naar Mallorca? Of wil je een enkele ticket boeken en op het moment zelf bepalen hoelang je op Mallorca wilt verblijven? Het maakt niet uit wat je doet; als je het maar een beetje voor ogen hebt.

Welke voorbereidingen moet je treffen als je op Mallorca gaat werken?

Heb je werk gevonden op Mallorca?

Heb je al werk gevonden op Mallorca? Of ben je nog aan het zoeken?

Als je nog aan het zoeken bent is de grote vraag in welke branche je wilt gaan werken. Ik kan uit ervaring zeggen dat de horeca een heerlijke branche is om in te werken in het buitenland. Het is dé plek om nieuwe vrienden te ontmoeten en gezellige momenten mee te maken met je collega’s.

De horeca is een populaire branche voor jongeren in het buitenland en ik kan het echt aanraden om hier een baan in te zoeken.

Of heb jij jezelf in een situatie gebracht dat je als digital nomad kunt werken op Mallorca?

Waar ga je slapen op Mallorca?

Waar ga je gedurende je verblijf op Mallorca slapen?

Veel Nederlandse ondernemers bieden huisvesting aan voor werknemers die voor een tijdelijke periode naar Mallorca komen om te werken. Het is geen gek idee om hier specifiek naar te zoeken. Hierdoor hoef je niet zelf opzoek te gaan naar een appartement in Mallorca (en dat scheelt vaak enorm in de kosten).

Boek een vliegticket

Als je een oriëntatie hebt van waar je gaat werken, hoelang je wilt verblijven en wanneer je kunt vertrekken, dan kun je een vliegticket boeken. Het advies blijft altijd: hoe vroeger je een ticket boekt, hoe goedkoper de tickets zullen zijn. Wacht er dus niet te lang mee!

Informeer jouw omgeving van de plannen die je hebt

Heb je een baan in Nederland die je moet opzeggen? Informeer zo snel mogelijk jouw werkgever zodat hij of zij de tijd heeft om hierop te anticiperen.

En nog belangrijker: houd je familie en je vrienden op de hoogte van de plannen die je hebt. Het zijn mensen uit je naaste omgeving die jou liefhebben en naast het feit dat ze jou dit avontuur gunnen, gaan ze jou ook missen.

Drink nog even een bak koffie met je ouders en ga uiteten met je vrienden en zorg ervoor dat je de belangrijkste mensen in je leven spreekt voordat je vertrekt.

Waar moet ik mij op voorbereiden als ik op Mallorca ga werken?

Maak een lijst: wat moet je eigenlijk regelen en kopen?

Zijn er vaste kosten die je kunt opzeggen? Laat je jouw huis voor een tijdje achter? Zo ja, wat moet daar geregeld worden? Of woon je nog bij je ouders waar je dingetjes moet regelen voor dat je vertrekt? Moet je je in tijden van corona laten testen voordat je vertrekt? Wil je een reisverzekering afsluiten?

En wat wil je eigenlijk meenemen? Ben je bijvoorbeeld in hartje zomer op Mallorca of ga je in de winter naar het eiland? Besef dat het in hartje zomer erg warm kan zijn en je daarvoor zomerkleding nodig bent.

In de winter kan het echter fris zijn en is het verstandig warmere kleren mee te nemen.

Wat zijn de regels van jouw werkgever over de werkkleding die je moet dragen? Moet je hiervoor nog naar de winkel om aan de kledingvoorschriften te voldoen?

SpTH verklaring invullen

Zolang corona een onderdeel blijft van ons bestaan moet je een SpTH verklaring invullen als je naar Spanje wilt reizen. Deze verklaring is niet heel spannend; je moet een paar vragen beantwoorden over de intentie van jouw bezoek naar Spanje. Als je dit hebt gedaan, dan ontvang je een QR code die je op de luchthaven moet laten zien.

Belangrijk: verwar deze QR code niet met de QR code die je nodig bent als vaccinatie-, herstel- of testbewijs.

Hoe ga je naar jouw eindbestemming?

Naar Palma de Mallorca vliegen is de eerst stap, maar hoe ga je eigenlijk naar je eindbestemming? Heb je daar al over nagedacht?

Als je bijvoorbeeld in Cala d’Or gaat wonen en werken, dan moet je rekening houden dat je nog 45 minuten aan het rijden bent.

Belangrijk: check altijd de actualiteit

Deze blog is geschreven in maart 2022. De informatie die ik in deze blog heb verwerkt is gebaseerd op de situatie in 2022. Er bestaat een kans dat de informatie in deze blog niet meer gelijk staat aan de huidige gang van zaken in Spanje en op Mallorca.

Dit wil ik vooral benadrukken op de informatie die ik heb gegeven omtrent corona. De regels rondom corona kunnen altijd veranderen (versoepelen of verscherpen).

Andere blogs lezen?

We hebben nog veel meer blogs over Spanje geschreven:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!