Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 redenen om in Spanje te gaan werken

5 redenen om in Spanje te gaan werken

Wil jij graag in het buitenland werken en heb je voorkeur voor het land Spanje? Dat snap ik maar al te goed. Spanje is een prachtig land om in te wonen en te werken en ik kan het weten, want ik heb zelf tijdelijk in dit prachtige land gewoond.

Ik heb gewerkt en gewoond op het Spaanse eiland Mallorca en heb ondertussen gereisd in de omgeving van Valencia. Anders dan andere Europese landen ben ik verknocht geraakt aan dit land. Het land heeft een mooie cultuur en natuur, de steden zijn prachtig en de mentaliteit van de Spanjaarden is er eentje waar wij Nederlanders van kunnen leren.

Twijfel je om in Spanje te gaan werken? In dit blog geef ik vanuit mijn eigen standpunt 5 korte motieven om de uitdaging in Spanje aan te gaan. Lees je mee?

1 | Spanje is een beauty

Alle landen hebben iets moois en alle landen hebben hun eigen charme. Zo ook Spanje!

Wat mij zo is opgevallen aan Spanje zijn alle idyllische en historische dorpen in het land. Met prachtige uitzichtpunten over de bergen, palmbomen en kerkjes hebben de dorpen in het land iets wat veel andere dorpen in andere landen niet hebben. En daar komt de typische Spaanse architectuur nog bij.

Spanje is prachtig! Wat te denken van alle grote steden? Barcelona, Madrid, Valencia of Sevilla.. het zijn stuk voor stuk prachtige steden en ik kan mij goed voorstellen dat je ervoor kiest om in één van deze steden te gaan wonen.

Naast de grote steden heeft Spanje ook prachtige eilanden, zoals Ibiza, Mallorca en Gran Canaria en heeft het grote bergketens zoals de Pyreneeën, de Sierra Nevada en het Iberisch Randgebergte.

Kortom: als je in een mooi land wilt werken waar je af en toe verbaasd gaat zijn over de schoonheid van het land, dan ben je in Spanje natuurlijk op de juiste plek.

Spanje is een prachtig land om in te werken

2 | Het is altijd lekker weer

In sommige delen van Spanje kan het in de winter kouder zijn dan je verwacht. Mocht je in de winterperiode willen komen, dan mag je dat zeker niet onderschatten.

Maar zoals je weet kan het in de zomer erg warm worden in Spanje. En dan maakt het ook niet meer uit of je in het noorden, midden, zuiden of op één van de eilanden van het land gaat wonen. De gemiddelde temperatuur in Spanje ligt tussen de 28 en 32 graden (en dat staat los van de gevoelstemperatuur, die kan nog veel warmer zijn).

Naast mijn tijd in Spanje heb ik ook op Curaçao gewoond en ik kan niet anders zeggen dat wonen in een warm land erg prettig is. En natuurlijk vervloek je de warme af en toe en heeft het lichaam moeite om zich hier op aan te passen, maar op de lange termijn merk je alle gezondheidsvoordelen van wonen in een land waar de zon altijd schijnt.

En zeg nou zelf.. wie wil er op zijn vrije zonnige dag niet op het strand liggen of de omgeving al wandelend verkennen? Ik bedoel maar 😉

3 | Je ontmoet nieuwe mensen

Misschien wel het allerleukste onderdeel van reizen: mensen ontmoeten. Ik word echt dolgelukkig van het ontmoeten van nieuwe mensen, omdat iedereen zijn eigen levensverhaal heeft, zijn eigen unieke avonturen heeft meegemaakt en omdat elk mens op deze wereld zijn eigen referentiekader heeft. Daarnaast ga je met al deze nieuwe mensen gezellige en onverwachte momenten meemaken.

Die onverwachte momenten wil ik even uitleggen. Ik heb namelijk zo vaak meegemaakt dat ik tijdens het reizen mensen heb leren kennen en dat we ineens vanuit spontaniteit op een dakterras biertjes zaten te drinken, hoog in de bergen sterren zaten te kijken of ineens kilometers lang zijn wezen rijden en de omgeving hebben verkend.

En natuurlijk kun je niet met iedereen even goed opschieten. Sterker nog, met sommige mensen heb je geen aansluiting en soms zou je deze mensen weg willen kijken. Maar dat hoort erbij! Je hoeft niet met iedereen vrienden te worden. Laat de mensen in je leven binnenkomen en kijk waar het eindigt. Meer hoef je niet te doen 😉

Waarom werken in Spanje

4 | Werken in het buitenland is een leerzame ervaring

Ik kan uit ervaring zeggen dat werken in het buitenland een leerzame ervaring is. Voornamelijk de eerste paar avonturen gaan een grote levensles worden.

Waarom?

Omdat je in een totaal onbekende land en onbekende omgeving terechtkomt. Je moet jezelf hier zien te redden, je moet voor jezelf zorgen en je moet je eigen zaakjes gaan regelen. Grote kans dat je een keer tegen jezelf aan loopt en juist die momenten maken het tot een grote ervaring.

Van mijn periodes in het buitenland kan ik zeggen dat ik er volwassen van ben geworden. Juist door in het buitenland te zijn werd mijn leven uitvergroot en werden dingen een stuk helderder voor mij.

Het vraagt moed om in je eentje naar het buitenland te gaan. Maar juist daar ligt je kracht. Als je graag een avontuur aan wilt gaan en je je daar tegelijkertijd ongemakkelijk bij voelt, dan weet je dat het de perfecte combinatie is om als mens te groeien. En reizen is écht een goed podium voor levenslessen. Je wordt letterlijk met je neus op de feiten gedrukt.

Go for it!

5 | Je leert de Spaanse taal

Hoe cool is het om een andere taal te kennen?

Dat dacht ik!

Als je voor een periode naar Spanje gaat, dan neem je gegarandeerd Spaanse woorden mee in je woordenschat. Het is een verrijking om je meester te maken in een andere taal en het vergroot je wereld als je van reizen houdt.

Hoe je de taal gaat leren?

Door jezelf in het diepe te gooien. Probeer simpelweg Spaans te praten als je ergens bent (begin met een begroeting in de supermarkt). Soms krijg je hele ongemakkelijke situaties, maar trek dan je schouders omhoog en ga weer lekker verder waar je mee bezig was.

En stel, stel je wordt de Spaanse taal zó machtig.. dan wordt werken en wonen of reizen in een Spaans land ineens een stuk makkelijker. Hoe cool is dat?

Valencia: een populaire bestemming voor Nederlandse jongeren
Valencia: een populaire bestemming voor Nederlandse jongeren

Wat zegt jouw gevoel?

Werken en wonen in het buitenland: veel mensen vinden het een te grote stap. Er zijn zelfs mensen die je voor gek verklaren. En toch vraag ik je om je gevoel te volgen. Als je denkt dat je een buitenlands avontuur aan kunt, dan moet je simpelweg je koffers pakken en gaan. Maak het avontuur daarentegen niet groter dan het is, want binnen no-time ben je aan de situatie gewend en zijn de grootste spanningen eraf (en begin je herinneringen te maken).

En wat betreft Spanje?

Ik vind het één van de mooiste landen in Europa. De taal, de natuur, de cultuur.. Spanje is een uniek land in mijn ogen en het is fijn om tijdelijk in dit land te leven. Daarnaast kun je overal terecht: je hebt prachtige steden als Valencia, Madrid, Sevilla en Barcelona, paradijselijke eilanden zoals Mallorca en Ibiza en prachtige bergen in bijvoorbeeld de Spaanse Pyreneeën.

Dus, waar wacht je nog op?

Waar kan ik werk zoeken in Spanje?

Wil jij een vette ervaring in je leven meemaken en elke dag de Spaanse cultuur proeven? Heb ik je met mijn motieven geïnspireerd en wil je straks elke dag in de Spaanse zon aan het werk?

Dan is werken in Spanje zeker iets voor jou! Maar hoe en waar vind je werk in Spanje?

AnyworkAnywhere.com kan jouw dromen waarmaken! Sinds 2001 helpt AnyworkAnywhere avonturiers bij het vinden van banen in het buitenland (en dus ook Spanje). Ik kan het aanraden om een baan in Spanje te gaan zoeken via AnyworkAnywhere. Nieuwsgierig?

Andere leuke blogs lezen?

We hebben nog veel meer over Spanje geschreven:

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.