Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn ouders vinden het spannend dat ik ga reizen: hoe ga ik hiermee om?

Mijn ouders vinden het spannend dat ik ga reizen: hoe ga ik hiermee om?

Het plannen van een reis is leuk en opwindend. De reis begint vaak met alle pret tijdens het treffen van de voorbereidingen van een reis. Maar reizen kan ook zorgen met zich meebrengen. Niet zozeer van jezelf, maar wel van je ouders bijvoorbeeld.

Je ouders geven om je en maken zich waarschijnlijk zorgen over je veiligheid, je financiën en hoe je omgaat met alle uitdagingen waar je tijdens het reizen mee te maken krijgt. Ze verliezen de controle en moeten je loslaten terwijl je misschien aan de andere kant van de wereld bent.

Dat je ouders zich zorgen maken is natuurlijk begrijpelijk. Maar hoe kun je hiermee omgaan? Hoe kun je voorkomen dat je de bezorgdheid van je ouders afdoet als onbelangrijk? In dit blog geef ik wat handige tips.

Praat met je ouders

Je ouders zijn je naaste familie en hebben het beste met je voort. Praten is daarom het allerbeste medicijn. Naast het feit dat ze zich zorgen maken hopen je ouders natuurlijk dat je een geweldige ervaring gaat opdoen. Bespreek daarom goed je reisplannen en onthoud dat je ouders je ook graag willen helpen.

Misschien kunnen ze helpen bij de voorbereidingen van je reis. Als je ouders veel reiservaringen hebben, dan kunnen ze als geen ander vertellen wat je mee moet nemen op reis. Ook kunnen ze je helpen met het regelen van je paspoort en je visum.

Je ouders kunnen ook belangrijk advies geven over financiële zaken. Door alle ervaringen die ze hebben opgedaan in het leven kunnen ze je waarschijnlijk goed helpen. En als je geldnood hebt kunnen ze je misschien zelfs financieel ondersteunen.

Ook tijdens de reis is het belangrijk om met je ouders te blijven communiceren. Jouw ouders willen graag je stem horen als je aan het reizen bent. Maar ook voor jou kan het fijn zijn om tijdens de reis af en toe met je ouders te bellen.

Mijn ouders vinden het spannend dat ik ga reizen: hoe ga ik hiermee om?

Toon begrip voor je ouders

Je ouders willen zich graag begrepen voelen. Wuif hun zorgen niet weg en wees niet boos op de zorgen van je ouders. Toon begrip en luister naar wat ze te zeggen hebben.

Ze geven om je

Je ouders zijn waarschijnlijk degenen die het meest om je geven en zich het meest zorgen maken over je welzijn. Ze willen dat je veilig bent en het idee dat je ver weg gaat reizen kan je ouders angstig maken.

Door begrip te tonen voor hun zorgen en ze gerust te stellen, kun je hun angst verminderen en ze laten weten dat je hun zorgen serieus neemt.

Misschien hebben ze negatieve ervaringen met reizen

Heb je je ouders weleens gevraagd welke reizen ze in het verleden hebben gemaakt? Misschien hebben ze in het verleden wel negatieve ervaringen opgedaan tijdens het reizen en zijn ze bang dat jou hetzelfde gaat overkomen.

Door er naar te luisteren kun je je ouders geruststellen en vertellen dat jouw reis anders gaat zijn.

De verandering kan moeilijk zijn

Woon je nog bij je ouders? Dan is het goed om te weten dat veranderingen voor ouders moeilijk kunnen zijn. Als je je hele leven thuis hebt gewoond en voor de eerste keer uit huis gaat, dan vinden ouders dat vaak een moeilijk proces.

Geef aan dat je regelmatig contact gaat opzoeken met je ouders. Hierdoor kun je laten zien dat alles goed met je gaat en dat je je in een veilige situatie begeeft.

Mijn ouders vinden het spannend dat ik ga reizen: hoe ga ik hiermee om?

Probeer de zorgen van je ouders te begrijpen

Het is logisch dat je ouders zich zorgen maken als je naar een onbekende plek gaat. Het is belangrijk dat je deze zorgen leert te begrijpen. Je kunt de zorgen ook op een andere manier bekijken en het juist waarderen dat ze zoveel om je geven.

Daarnaast is het fijn om te weten dat je je ouders hebt kunnen geruststellen. Dit heeft indirect ook invloed op jouw gemoedstoestand.

Laat zien dat je veilig bent!

Hoe kun je laten zien dat de reis die je gaat maken veilig is?

Deel je plannen

Laat je ouders weten waar je naartoe gaat en hoe de reis eruit gaat zien. Laat je ouders zien waar je gaat slapen en hoe je van A naar B gaat.

Houd intensief contact

Heb regelmatig contact met je ouders. Dat vinden ze fijn. Stuur af en toe een bericht op Whatsapp en ga eens in de zoveel tijd Facetimen met je ouders.

Ook door af en toe een foto op social media te plaatsen laat je zien dat het goed met je gaat. Ook op deze manier laat je iets van je horen.

Zorg er voor dat je ouders je altijd kunnen bereiken. Heb je een lokale telefoonnummer geregeld? Zorg ervoor dat je ouders hiervan op de hoogte zijn en stuur ze je nieuwe telefoonnummer door.

Zorg voor een goede voorbereiding en deel dit met je ouders

Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op jouw reis. Onderzoek de plaatsen die je gaat bezoeken en verdiep je in de lokale gewoonten van een land. Neem de nodige medicijnen en zorg ervoor dat je voldoende geld hebt om te kunnen reizen.

Laat je ouders weten dat je alles goed hebt voorbereid en dat je weet wat je doet.

Gebruik je intuïtie!

Vertrouw op jouw instinct en blijf alert op jouw omgeving. Vermijd onveilige situaties en plaatsen.

Geven je ouders veiligheidsadviezen? Neem deze adviezen serieus!

Andere reistips lezen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.