Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Cala Figuera: Mallorca’s mooiste vissersdorp

Cala Figuera: Mallorca's mooiste vissersdorp

Azuurblauw water, witte huizen die zich op de fjordachtige baai hebben genesteld, het groen van alle vijgenbomen en met een haven die op menig ansichtkaart te bewonderen is durf ik te zeggen dat Cala Figuera misschien wel het mooiste vissersdorp op Mallorca is.

Cala Figuera: een idyllische haven met ongeveer 580 lokale inwoners ten zuidoosten van het Spaanse eiland Mallorca is een dorp die je niet mag vergeten. Cala Figuera heeft geen lange uitgestrekte stranden en dit is waarschijnlijk de reden dat het dorp niet te maken heeft met massatoerisme. Het is klein, relatief afgelegen en heel lokaal en daarmee de moeite waard om het te bezoeken.

Cala Figuera is misschien geen dorp waar je een hele dag kunt vertoeven en het is handig om dit in jouw planning mee te nemen, maar voor de actievelingen onder ons geef ik je later in deze blog een leuke tip om het eiland al wandelend verder te ontdekken.

Verdwaal in de pittoreske steegjes van het dorp

Er zijn verschillende busverbindingen die jou naar Cala Figuera kunnen brengen. Vanaf Cala d’Or kun je met de bus richting Santanyí om vervolgens de overstap te nemen naar Cala Figuera. Ook vanaf Palma, Manacor en Campos zijn er verbindingen die jou naar het leuke Cala Figuera vervoeren.

Cala Figuera heeft veel pittoreske steegjes en straten en het is leuk om over deze kleine en smalle paden te verdwalen. Je kunt een bezoek brengen aan alle kleine winkeltjes en je tussentijds verwonderen over de Mallorcaanse architectuur met stenen muren, palmbomen en mooie kleurrijke op alle terrassen.

Het is überhaupt erg leuk om één van de terrassen in het dorp te bezoeken, omdat veel restaurants kwalitatief hoogwaardig voedsel serveert. Restaurant La Petite Iglesia heeft een goede naam in het dorp en met restaurant Bon Bar heb ik zelf een goede ervaring.

Eigenlijk zou je in een vissersdorp als Cala Figuera ook vis moeten eten, maar voor mensen die niet van vis houden (zoals ik) kun je ook goede vlees of vegetarische gerechten bestellen.

Cala Figuera: Mallorca's mooiste vissersdorp

Verken de haven van Cala Figuera

Zonder de historische haven zou Cala Figuera niet uitstralen waar het vandaag bekend om staat. Het is daarom de moeite waard om de haven van het dorp te verkennen. Langs het water en de dobberende vissersbootjes liggen smalle wandelpaden waardoor je een rondje langs de haven kunt wandelen. En geloof mij: dat ga je leuk vinden.

Het dorp blijft redelijk afgezonderd van massatoerisme en dat maakt het extra fijn om het dorp te verkennen. Soms kun je foto’s maken zonder dat je andere toeristen fotografeert en dat is voor veel plekken op Mallorca vrij uniek.

Zwemmen in Cala Figuera

Cala Figuera heeft geen stranden waar je een middag onder een parasol kunt vertoeven, maar er is een klein stenenstrand waar je overheerlijk kunt afkoelen in het warme zeewater van het eiland. Buiten het dorp liggen genoeg andere tropische stranden om een middag op het strand door te brengen.

Cala Figuera: Mallorca's mooiste vissersdorp

Ben je uitgekeken op Cala Figuera?

Cala Figuera is een leuke plek, maar het is eigenlijk te klein om er een volledige dag door te brengen.

Voor de avonturiers onder ons heb ik een tip. Als je een rondje langs de haven wandelt kom je via een kleine trap/trailpad op een geasfalteerde weg. Via deze geasfalteerde weg loop je binnen 30 á 45 minuten naar Parc Natural de Mondrago en dat is oprecht een leuke toevoeging aan je dag.

Rondom Parc Natural de Mondrago kun je een biertje drinken bij het naastgelegen restaurant en je verwonderen over alle stranden en de natuur in deze omgeving.

Andere leuke blogs lezen?

We hebben nog veel meer over Spanje geschreven:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!