Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tijdelijk werk zoeken op Mallorca: hoe en waar doe ik dat?

Tijdelijk werk zoeken op Mallorca: hoe en waar doe ik dat?

3 maanden, 6 maanden of nog langer vertoeven op het prachtige Mallorca: hoe lekker is dat? Spanje heeft een aantal prachtige paradijselijke eilanden en Mallorca is hier geen uitzondering op. Wat mij betreft een uitstekende reden om er tijdelijk te gaan wonen en te werken zodat je kunt genieten van de zomerse temperaturen en het prachtige blauwe water.

Ik spreek vanuit ervaring. Ik heb zelf 5 maanden lang op Mallorca gewerkt en kan het mensen aanraden om er tijdelijk tussenuit te gaan en een avontuur op Mallorca op te zoeken. Maar hoe pak je zoiets aan? Hoelang wil je naar Mallorca gaan en waar kun je werk vinden? In dit blog deel ik je mijn ervaringen en hoop ik dat ik je daarmee kan helpen.

Werken in het buitenland: een bijzondere ervaring

Ik heb persoonlijk 6 maanden op Curaçao, 12 maanden in Frankrijk en 5 maanden op Mallorca gewoond en gewerkt en bij alle avonturen kwam ik tot dezelfde conclusie: tijdelijk werken en wonen in het buitenland is een levenservaring die niemand je meer kan afpakken.

Maar wat maak het bijzonder?

  • Je gaat flink uit je comfortzone. Alles is nieuw. De taal, het klimaat, de cultuur, de mentaliteit, etc. Je hebt je hier op aan te passen en kunt met jezelf in worsteling komen. Maar niet getreurd: juist deze worsteling doordat je met jezelf moet leren leven in een veranderende situatie is zo verrijkend.
  • Je doet belangrijke werkervaring op. Elke werkgever is geïnteresseerd in een werknemer met buitenlandse ervaringen. In de toekomst ga je hier veel profijt van hebben.
  • Je ontmoet nieuwe mensen. Van al mijn ervaringen durf ik te zeggen dat ik dit het belangrijkste element vind. Ik heb ondertussen veel mensen leren kennen en ik heb met deze mensen unieke, onverwachte, mooie en minder mooie momenten meegemaakt. En dat is mij veel waard.
  • En bovenal: het is gewoon super cool om je koffer te pakken en tijdelijk op Mallorca te gaan wonen en te werken.
Hoe werk vinden op Mallorca?
> Mallorca is natuurlijk een prachtig eiland om tijdelijk te mogen wonen!

Werken op Mallorca: wat voor werk ga ik doen?

Op YELR willen we graag blogs plaatsen op basis van persoonlijke ervaringen. Op die manier kan ik je het allerbeste advies geven.

Ik heb zelf 5 maanden lang in een restaurant gewerkt op Mallorca en ik geef advies over werken in de horeca. Het merendeel van de Nederlandse jongeren dat op Mallorca gaat werken werkt in een restaurant of in een bar en grote kans dat jij deze plannen ook hebt.

Ik kan werken in de horeca daarnaast ook aanbevelen. Je wordt er super sociaal van, je komt met veel mensen in contact en je gaat een gezellige tijd meemaken met je collega’s (denk aan leuke afsluitborrels). Binnen no-time heb je nieuwe vrienden gemaakt en dat is een belangrijk element als je tijdelijk naar het buitenland vertrekt.

Veel Nederlandse horecaondernemers op Mallorca

Hoe ga je werk vinden in de horeca op Mallorca? Het klinkt vaak lastig om werk te zoeken in een ander land.

Toch is het super eenvoudig. Het is belangrijk om te weten dat er veel Nederlandse ondernemers op Mallorca zitten. Daarmee blijf je enigszins in je comfortzone, maar anderzijds is dat een ideaal scenario als je tijdelijk op het eiland wilt wonen en werken.

Op Mallorca komen veel Nederlandse, Duitse en Engelse toeristen en Nederlandse horecaondernemers zijn daardoor vaak opzoek naar Nederlandse werknemers die tijdelijk op het eiland willen wonen. Daardoor heb je meteen een match met veel horecabedrijven op het eiland.

Meestal bieden deze ondernemers je werk, een redelijk salaris én huisvesting aan. En vooral dat laatste is erg prettig, omdat je daardoor geen appartement in een onbekend land hoeft te zoeken. Vaak deel je de woning met je collega’s, maar wat maakt dat uit? Je bent slechts een aantal maanden op Mallorca en hoeft geen moeite te doen voor je huisvesting.

Tijdelijk werk zoeken op Mallorca: hoe en waar doe ik dat?

Horecawerk op Mallorca: hoe vind ik een baan?

Allereerst is het aan te raden om op de website van Yobbers te kijken. Yobbers is een Nederlands bedrijf waar buitenlandse bedrijven (vaak Nederlandse ondernemers) vacatures kunnen plaatsen voor Nederlandse jongeren die tijdelijk in het buitenland willen werken en wonen.

Mallorca is een bekende werklocatie voor Nederlandse jongeren en grote kans dat op de website van Yobbers een vacature staat. Ik ben persoonlijk via Yobbers aan mijn baan op Mallorca gekomen.

Andere websites waar mogelijk vacatures van bedrijven op Mallorca staan:

Google is je grote vriend

Zoek in Google op horecawerk Mallorca of zomerbaan Mallorca en je hebt gegarandeerd een aantal leuke websites met vacatures in je zoekresultaten staan. Sommige horecabedrijven op het eiland plaatsen op hun eigen website vacatures en als je een specifiek bedrijf op het oog hebt, dan worden open sollicitaties ook met open armen ontvangen.

Onthoud goed: er is altijd werk in de horeca en al helemaal op Mallorca. Mallorca is een Nederlands getint eiland en veel Nederlandse horecaondernemers zijn elk jaar opzoek naar jongeren die de tijd van hun leven tegemoet willen gaan!

Andere blogs lezen?

We hebben nog veel meer blogs over Spanje geschreven:

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.