Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Wat kun je doen in Cala d’Or?

Wat is er te doen in Cala d'Or?

Ga jij op vakantie naar Cala d’Or of ga je in Cala d’Or aan het werk en wil je graag weten wat je in het dorp en de nabije omgeving allemaal kunt doen?

Ik heb zelf 5 maanden in Cala d’Or gewoond en ik kan je als geen ander vertellen wat je in deze badplaats allemaal kunt doen.

Allereerst: wat voor dorp is Cala d’Or?

Cala d’Or is een dorp in het zuidoosten van het Spaanse eiland Mallorca. Het dorp heeft ongeveer 4000 inwoners en wordt jaarlijks door veel toeristen bezocht. Voornamelijk Duitse, Engelse en Nederlandse toeristen weten de badplaats goed te vinden.

Het dorp is onder te verdelen in 3 delen: het centrum van Cala d’Or, Cala Egos en Cala Ferrera. Cala d’Or ligt in de gemeente Santanyí en kenmerkt zich vanwege de grote jachthaven in het midden van het dorp.

Maar wat kun je in dit dorp doen?

Bezoek het bruisende centrum van Cala d’Or

Naast de mooie stranden en de ongerepte natuur heeft Cala d’Or een bruisend centrum. Het centrum wordt van A tot Z verzorgd en overal vind je prachtige palmbomen die het dorp een fijne sfeer geven.

In het centrum van Cala d’Or zijn vele leuke winkels waar je doorheen kunt wandelen. Winkels met kleding, leuke accessoires en vele souvenirs van Mallorca. Ik moet wel zeggen dat als je een middagje wilt shoppen je beter een dag naar Palma de Mallorca of andere grote stadjes op het eiland kunt gaan.

Naast de winkels vind je in het centrum voornamelijk horecagelegenheden. Het zijn er echt teveel om ze allemaal op te noemen, maar ik kan wel een aantal leuke restaurants (anno 2022) opnoemen:

Ik ben nog niet uit eten geweest bij een restaurant rondom de jachthaven, maar ik weet uit verhalen dat ook hier goede restaurants te vinden zijn. Als je dit weet en je weet een aantal goede restaurants, dan mag je dit zeker laten weten in de reacties hieronder.

Bezoek het bruisende centrum van Cala d'Or

De stranden van Cala d’Or mag je natuurlijk niet missen

Cala d’Or is een badplaats en in een badplaats zijn uiteraard stranden. Je vindt in het dorp (en eigenlijk nauwelijks op het hele eiland) geen lange uitgestrekte stranden zoals we dat in Nederland gewend zijn.

In Cala d’Or vind je veel baaien en in zo’n baai ligt vervolgens een strand. In het centrum van Cala d’Or vind je 3 stranden: Cala Gran, Cala Esmeralda en Cala Petita. Cala Gran is de grootste en de drukste van de drie. Cala Petita vind ik persoonlijk de mooiste.

Buiten het centrum zijn meer stranden. In Cala Egos ligt Cala Des Pou en in de omgeving van Cala Ferrera liggen de stranden Cala Serena en het gelijknamige Cala Ferrera.

Buiten het dorp liggen andere prachtige stranden en die wil ik later in de blog benoemen.

Vier feest in één van de vele clubs en cafés in het dorp

Zoals je misschien al weet is Mallorca de perfecte bestemming als je van feesten houdt. In de hoofdstad van het eiland Palma de Mallorca ligt bijvoorbeeld het populaire El Arenal. Een plek waar vele Nederlandse jongeren al te graag naar toe gaan om te feesten.

Ook in Cala d’Or kun je erg goed feesten. Ik ben persoonlijk vaak in Sparkles, Dugan’s Irish Pub, Hermanos en Bar Diferent geweest en vooral laatst genoemde is mijn grote favoriet. Het is een bar van Nederlandse eigenaren en de stijl en de sfeer vind ik erg leuk. Het is dé ideale tent om te feesten of om op je gemak een biertje te drinken.

Ik moet wel eerlijk bekennen: ik kan niet de beste reviews geven. Je ontkomt er bijna niet aan om te feesten op dit eiland, maar toch ben ik nog steeds niet de allergrootste feestbeest op aarde. Het enige dat ik kan zeggen is dat je je heel goed kunt vermaken in het dorp. Ook in de late uurtjes.

Ga een dag aan de wandel door het dorp

Je kunt je dag ook ‘’actief’’ invullen en lekker aan de wandel gaan. Zo heb ik de eerste keer het dorp ontdekt.

Es Forti

In Cala Egos kan het leuk zijn om een bezoekje te brengen aan Es Forti. Dit is een oud fort aan het begin van de baai van het dorp. Verwacht van dit fort geen spektakel.

Je kunt naar binnen om rond te kijken en het is in prima staat en het wordt netjes verzorgd, maar het is klein en je vindt er geen toeristische informatie. Het is puur voor de leuk en boven op het fort heb je een werkelijk prachtig uitzicht over de zee en de baai van Cala d’Or.

Es Forti in Cala Egos

De stranden van Cala d’or

Je hoeft niet persé een dag op het strand te liggen om er van te genieten. Waarom ga je niet al wandelend naar de stranden, maak je mooie foto’s, geniet je van de omgeving en drink je een lekker biertje bij de omliggende restaurants?

Een wandeling langs de haven

De haven van Cala d’Or is oprecht een dikke hotspot. Hier liggen boten waarvan ik de waarde geeneens wil weten. Je kijkt je ogen uit naar dit stuk van het dorp. En ook hier liggen leuke restaurants waar je overheerlijk kunt eten en drinken, terwijl je naar al die duren boten zit te kijken (je betaald wel de hoofdprijs voor een glas bier in dit gedeelte).

Verborgen hotspots die je niet mag missen

Wandelen zonder plan brengt je vaak naar de mooiste plekken. Als je vanaf Playa Cala d’Or naar Cala Gran wandelt, dan moet je net vóór de entree (een witte poort) de straat naar rechts pakken. Loop je vervolgens rechtdoor, dan kom je via een kleine steeg op een werkelijk prachtig uitzichtpunt (en grote kans dat je helemaal alleen bent).

De exacte locatie vind je in de kaart hieronder.

Ook in de buurt van Cala Ferrera vind je een prachtig uitzichtpunt die al wandelend zeker de moeite waard is.

De locatie van dit punt zie je in de kaart hieronder!

Bezoek de markt van Cala Egos

Elke donderdag is er in Cala Egos een leuke markt met verschillende ambachtswerken. Veel mensen gaan op deze markt af en het zijn gezellige avonden met veel muziek en leuke horecagelegenheden in de omgeving.

In het centrum van Cala d’Or is elke zondag een leuke markt.

Verken de omgeving van Cala d’Or

In de nabije omgeving zijn verschillende plekken die misschien nog wel leuker zijn dan Cala d’Or zelf. Ik moet namelijk eerlijk tegen je zijn: ik houd eigenlijk niet van gebieden die afhankelijk zijn van massatoerisme. Want Cala d’Or is in de zomer echt prachtig, maar in de winter is hier he-le-maal niks te doen. Alles is gesloten, er lopen geen mensen op straat en iedereen wacht tot de zomer is begonnen.

In de nabije omgeving kom je bij de verborgen plekken en dat vind ik geweldig. Ik heb deze plekken al wandelend ontdekt en ik kan jou ook zeker aanraden om dit te doen. Uiteraard kun je met de auto ook naar deze plekken en ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt.

Ik wil je graag meenemen naar de plekken die ik heb ontdekt.

Cala Sa Nau en Cala Mitjana

Ten noorden van Cala d’Or kun je via verborgen zandpaden richting Cala Mitjana en Cala Sa Nau wandelen. Het leuke van de wandeling is dat je je volledig onttrekt van de drukte van het dorp Cala d’Or.

Als je de wandelroute naar Cala Mitjana pakt, dan wandel je dus letterlijk over een smal zandpad dat jou naar het strand pakt. Op het strand was ik letterlijk alleen en ik denk ook niet dat dit strand ooit druk bezocht wordt. Het is klein en afgelegen, maar echt de moeite waard.

Vanaf Cala Mitjana verandert het zandpat naar een rotsachtig gebied en wandel je via deze rotsen naar Cala Sa Nau. Cala Sa Nau vind ik echt een geweldig strand en dat zit hem voor mij voornamelijk in het nabijgelegen restaurant (Chiringuito Cala Sa Nau).

Dit restaurant is precies hoe als ik ook mijn eigen restaurant zou willen hebben. Klein, maar fijn. Ze draaien goede muziek, een terras op het mulle zand van het strand en ze hebben er overheerlijk eten. Cala Mitjana en Cala Sa Nau zijn echt een aanrader!

Cala Sa Nau en Cala Mitjana

Portopetro

Naast Cala d’Or ligt het kleine vissersdorp Portopetro met slechts 500 inwoners. Het dorp is iets minder gericht op toerisme en heeft een haven, een kleine jachthaven en een afgelegen strand. Je gaat geen hele dag kunnen vol maken in Portopetro, maar het is wel leuk om het dorp te bezoeken en er een lekker hapje te gaan eten.

Mijn favoriet? Ik ben meerdere keren bij Restaurant Na Petra geweest. Dit restaurant heeft een ietwat idyllische Spaanse uitstraling en serveert kwalitatief goed eten.

Het kleine vissersdorp Portopetro

Cala Mondrago, Calo des Borgit en Calo S’Amarador

Ten zuiden van Cala d’Or kun je al wandelend of per auto via Portopetro naar Cala Mondrago, Calo des Borgit en Calo S’Amarador. Ik moet eerlijk toegeven dat ik van de plekken die ik wandelend heb ontdekt deze stranden de allermooiste vind en vooral Calo S’Amarador vind ik een beauty!

Je kunt hier overheerlijk een dag vertoeven op de stranden en ik kan je aanraden een wandeling te maken bij het naast gelegen Parc Natural de Mondragó.

Cala Mondrago in de buurt van Cala d'Or

Ken jij Cala d’Or beter?

Ben jij al eens in Cala d’Or geweest en vind je dat er nog iets in deze lijst thuis hoort? Laat het dan weten! 🙂

Andere leuke blogs lezen?

We hebben nog veel meer over Mallorca geschreven:

Handige links voor je reis

Wij helpen je graag met de voorbereidingen voor je reis naar Cala d’Or.

* Dit blog bevat affiliate links.

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!