Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maps.me: offline navigeren waar dan ook ter wereld

Offline navigeren met Maps.me

Tijdens het besturen van een auto of een scooter in een onbekend land is het prettig een betrouwbaar en actueel navigatiesysteem bij de hand te hebben. Veel landen zijn enorm groot en chaotisch en om op de plek van bestemming te komen is een navigatiesysteem vaak onmisbaar.

Ik heb op Curaçao gewoond en gewerkt en was nog niet eerder op Curaçao geweest. Ik moest op één of andere manier op mijn werk zien te komen en had geen flauw idee waar de dichtstbijzijnde supermarkt te vinden was. Toen ik om hulp vroeg van mijn huisgenoten adviseerden zij mij de navigatie-app maps.me. Met maps.me kun je letterlijk overal ter wereld genavigeerd worden.

Ik kon de allereerste keer gemakkelijk mijn werk vinden en werd ook naar prachtige stranden en supermarkten genavigeerd totdat ik het eiland van A tot Z kende en ik maps.me niet meer nodig had. Feit is: of je nu in een land gaat werken of stage gaat lopen, op strandvakantie gaat of gaat backpacken, ik kan maps.me van harte aanbevelen.

Wat is maps.me?

Zoals gezegd is maps.me een navigatiesysteem die je op de telefoon kunt downloaden. Het is een uitgebreid systeem dat naast het navigeren van de route ook een overzicht geeft van restaurants, hotels, cafés, supermarkten en andere faciliteiten in de buurt. Hij geeft over deze faciliteiten ook de informatie die je nodig hebt, zoals de openingstijden, de locatie and so on. Je kunt zelfs volledige city-reviews lezen alvorens je besluit een citytrip te gaan maken.

Maps.me wordt op dit moment door ruim 60 miljoen mensen gebruikt en is 140 miljoen keer gedownload.

Maar waarmee onderscheid maps.me zich met andere navigatiesystemen?

Maps.me is een offline navigatiesysteem

Als je in eigen land van Groningen naar Delft wilt rijden, dan kun je het beste gebruik maken van de standaard navigatiesystemen in de auto of op de telefoon. Rijd je echter in het buitenland, dan kun je gebruik maken van maps.me.

  • Maps.me is namelijk een offline navigatiesysteem.

Dat betekent dat je op plekken met internet kaarten kunt downloaden om deze kaarten vervolgens offline te gebruiken. Hierdoor hoef je tijdens het autorijden enkel de GPS aan te zetten en verbruik je geen internet zodat je gemakkelijk op de plek van bestemming aankomt. Op onbewoonde plekken in bijvoorbeeld Australië hoef je je dus geen zorgen te maken of je wel internet hebt. Je moet alleen alert zijn dat je voor die tijd alle kaarten goed download.

Er zijn natuurlijk meerdere apps ontwikkeld die dezelfde functies aanbieden; maar het voordeel van maps.me is dat het een grote en betrouwbare app is geworden. Uiteraard moet je altijd in je achterhoofd houden dat er in een offline navigatie-app tijdens het navigeren fouten gemaakt kunnen worden. Zo kan de app je moeilijk updaten over files of wegwerkzaamheden, om even wat voorbeelden te noemen.

> Maps.me is zowel te downloaden in de App store als in Google Play

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven met handige tips:

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.