Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Deze apps gebruik ik vaak als ik ga reizen

Apps voor tijdens het backpacken

Reizen met een telefoon is erg handig en tegenwoordig kunnen we natuurlijk niet meer zonder. In vervelende situaties kunnen we gemakkelijk naar Nederland bellen en tijdens het reizen kun je mooie foto’s delen met je familie op Whatsapp.

Maar ik vind een telefoon voor meerdere dingen handig. Er zijn namelijk superveel apps die je tijdens het reizen ondersteunen en kunnen helpen. Op deze manier ga je met iets meer zekerheid op reis. Je kunt jezelf op bepaalde dingen sneller voorbereiden.

In mijn blog neem ik je mee naar de apps die ik vaak gebruik als ik ga reizen.

1 | Offline navigeren

In Nederland kun je overal gebruikmaken van het mobiele internet. Dat is natuurlijk niet overal het geval. In de bergen kun je snel last hebben van slecht bereik en ook op het platteland van Peru ben je niet zeker van goed werkend internet.

Toen ik op Curaçao ging wonen kon ik vaak geen gebruikmaken van het mobiele internet. En dat kan vervelend zijn, omdat de straten van Curaçao soms een doolhof zijn. Zeker in het begin was dat even zoeken.

Daarom raad ik het je aan om gebruik te maken van een offline navigatiesysteem. Een handige app die ik vaak gebruik is maps.me. Met maps.me kun je op het internet kaarten downloaden, zodat je ze daarna offline kunt gebruiken.

Ik vond het een hele betrouwbare app en je navigeert gemakkelijk naar alle plekken op de wereld.

2 | Wisselkoersen checken

Als ik naar een land reis met een andere munteenheid dan de euro, dan vind ik het handig om een app te gebruiken waar ik de wisselkoersen kan checken.

Hierdoor kun je snel en eenvoudig checken wat de waarde van de andere munteenheid is ten opzichte van de euro. Dat is niet alleen handig als je iets wil kopen, maar dat kan ook handig zijn als je een taxichauffeur moet betalen en het idee hebt dat hij het tarief maar al te graag naar boven afrondt.

Een goede app die ik gebruik is Currency.

3 | Google Translate

Vandaag de dag zijn vertalingen op Google Translate erg betrouwbaar en daardoor erg gemakkelijk om te gebruiken in een land waar een totaal andere taal wordt gesproken.

Ik vind Google Translate vooral handig als je moeilijke vragen moet stellen die prioriteit hebben. In veel alledaagse interacties kun je je prima redden zonder Google Translate, maar soms kan het zekerder aanvoelen om de app wel even te gebruiken.

8 handige apps op de telefoon voor tijdens het backpacken

4 | Zoeken naar een goed restaurant

Wat ik altijd erg vervelend vind, is dat ik na een lange dag erg trek heb en dan nog moet gaan zoeken naar een goed restaurant.

Het nadeel van veel landen is dat je vervolgens ook niet weet wat je op je bord krijgt. En dat is logisch, maar ik vind het altijd fijn om vooraf op de app te kijken wat de gemiddelde reviews van een restaurant zijn.

Daarnaast is het ook gewoon handig om een restaurant te vinden. Zeker als je in de middle of nowhere bent.

Ik vind het nadeel van deze apps dat je ze niet in alle landen kunt gebruiken, omdat lang niet alle restaurants zijn aangesloten bij een app.

5 | Een hostel boeken

Een handige back-up als je moe bent en nog geen slaapplek hebt gevonden: een app om een hostel te zoeken. Erg vanzelfsprekend wat mij betreft.

Ideaal is een app waar je snel en eenvoudig achter goede hostels in de buurt kunt komen. Je kunt de prijzen bekijken en reviews lezen van reizigers die je voor waren.

Eigenlijk is booking.com de ideale app. Zij hebben zichzelf wereldwijd bekend gemaakt en daardoor is de app zeer actueel op vrijwel elke plek in de wereld.

6 | Een app voor het weer

Als echte Nederlanders zijn we natuurlijk constant in de weer over het weer (haha, leuk).

Nee, zonder gekheid: een app om het weer in de gaten te houden is zo gek nog niet. Zeker niet als je ergens midden in de natuur gaat hiken, bijvoorbeeld. Dan wil je maar graag op de hoogte zijn van stevige onweersbuien of andere stormen.

Er zijn ontelbaar veel apps te downloaden, maar de app die ik altijd gebruik is Windy. En misschien denk je bij de app Windy vooral aan wind. En dat is niet zo gek, de focus ligt op wind. Maar tegelijkertijd kun je ook goede en betrouwbare informatie over neerslag vinden.

Een aanrader!

7 | Lokale muziek herkennen

Tijdens het reizen reis je door verschillende culturen en door alle culturen ontdek je gegarandeerd leuke muziek. Ik houd daar personeel enorm van.

Daarom is Shazam op de telefoon een must. Met Shazam wordt een bepaald nummer via de microfoon van de app herkent, zodat jij het nummer vervolgens in jouw Spotify playlist kunt toevoegen.

Ken jij andere handige apps?

Zijn er nog handige apps die ik niet heb genoemd (en die ik waarschijnlijk niet ken), maar die jij wel het benoemen waard vindt?

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!