Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

7 websites om een fotoboek te maken na een reis

Websites om een fotoboek te maken

Of je nu een peperdure fotocamera of een telefoon bij je draagt: na een lange reis heb je ongetwijfeld honderden foto’s gemaakt. Foto’s van jezelf, dieren, prachtige natuurverschijnselen of bezienswaardigheden. Waar je ook naar toe gaat, je wilt foto’s vastleggen zodat je de reis elke dag kunt herbeleven als je dat wilt. Zelfs jaren na de reis kun je dezelfde emoties oproepen door puur en alleen naar de foto’s te kijken.

En wat te denken van mensen die jou liefhebben? Als jij in Australië of Thailand aan het backpacken bent, dan wil je ongetwijfeld foto’s met je familie of vrienden delen. Op die manier blijven je familieleden betrokken en krijgen ze alles mee van jou wilde avonturen.

Foto’s en video’s zijn onmisbaar. Maar hoe ga je na een reis de foto’s in een herinnering vast leggen? Uiteraard moet je de foto’s netjes bewaren op een harde schijf (en er een extra back-up van maken). Om de foto’s echter in de buurt te houden, kun je met jouw foto’s een fotoboek maken. Er zijn veel online websites en programma’s die deze mogelijkheden aanbieden.

In deze blog deel ik een aantal websites. Ik gebruik altijd 2 á 3 verschillende websites om een fotoboek te maken en van deze programma’s kan ik het meeste vertellen. Andere programma’s benoem ik wel, maar daar heb ik verder geen ervaring mee.

1 | Albelli

Ik heb meerdere fotoboeken laten maken via Albelli. Over de kwaliteit van Albelli heb ik niks te klagen. Je krijgt werkelijk een prachtig boek in de brievenbus en het staat in goede verhouding met de prijs die je betaalt.

Je kunt bij Albelli via de website een fotoboek maken of via de software die je kunt downloaden. Ik vind het maken van een fotoboek niet erg leuk werk en ik moet je eerlijk zeggen: veel bewerkingsprogramma’s, of het nu Albelli of een ander website is, vind ik een beetje achterhaald. In mijn ogen zouden de technieken een stuk gemakkelijk en slimmer kunnen.

Dat vind ik ook bij Albelli. Begrijp mij niet verkeerd: het is een prima programma en je kunt vrij eenvoudig een mooi boek in elkaar ontwerpen. Maar als je goede grafische skills hebt, dan is Albelli best achterhaald. In mijn ogen zou het programma een stuk effectiever gemaakt kunnen worden. Zo kun je geen teksten met dezelfde lettertype kopiëren en moet je voor elke stuk tekst het lettertype en de lettergrootte wijzigen (om even een voorbeeld te noemen).

Desondanks raad ik je Albelli van harte aan! Voor een leuke prijs kun je in verschillende afmetingen een prachtig fotoboek maken waar je je hele leven blij mee gaat zijn.

> Ga naar de fotoservice van Albelli

2 | Saal Digitaal

Een favoriet van mij is Saal Digitaal. Je moet via de website van Saal Digitaal de software downloaden en via de software kun je fotoboeken, canvas schilderijen, kaarten en posters maken. De software ziet er misschien ”ouderwets” uit, maar is erg gebruiksvriendelijk.

Ik heb niet lang geleden een fotoboek laten maken van mijn jaar in Frankrijk en ik was erg verrast over de goede kwaliteit van het boek. Zij hebben mij overtuigd nog eens een boek te laten maken.

Enige nadeel van Saal Digitaal: het is een Duits bedrijf en ze bieden op de Nederlandse site geen betalingen van Ideal aan. Je hebt bij het betalen van de fotoboek dus een credit card nodig (daar kwam ik pas achter toen ik het boek afgrond had).

> Ga naar de fotoservice van Saal Digitaal

3 | Kruidvat, Hema en Albert Heijn

Je kunt ook fotoboeken laten maken via winkels als Kruidvat, Hema en Albert Heijn.

Albert Heijn werkt samen met Cewe Fotoboeken en gezien de recensies komen ze erg goed uit de test.

Van de Kruidvat en de Hema weet ik van mijn omgeving dat je erg kwalitatieve fotoboeken kunt ontwerpen.

> Ga naar de fotoservice van de Kruidvat
> Ga naar de fotoservice van de Hema
> Ga naar de fotoservice van de Albert Heijn

4 | Pixum en Fotofabriek

Tot slot zijn Pixum en Fotofabriek ook bekende namen onder de fotoboeken. Ik heb met deze websites echter geen ervaring!

Maar ik heb het voor je gecheckt: beide sites staan er wat betreft reviews goed op en horen net als bovengenoemde websites tot de besten onder de fotoboeken.

> Ga naar de fotoservice van Pixum
> Ga naar de fotoservice van Fotofabriek

Begin met ontwerpen!

Dus, waar wacht je nog op? Neus een beetje rond door alle websites waar je een fotoboek kunt maken, maak een keuze, ontwerp een boek en geniet van de prachtige avonturen die je hebt meegemaakt!

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven die jou kunnen inspireren:

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.