Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Inspirerende YouTube kanalen met reisvideo’s

YouTube kanalen met reisvideos

De nationale televisie heeft voor mij plaats moeten maken voor YouTube. Ik ben groot voetballiefhebber en dat is eigenlijk de enige reden waarom ik nog televisie kijk. Voor een goede film of serie gebruik ik Netflix en verder gebruik ik YouTube om zelf te bepalen naar welke video’s ik wil kijken. Ik durf te zeggen dat ik elke dag naar YouTube video’s zit te kijken. Dat doe ik de ene keer op de telefoon en de andere keer achter de computer.

Ik doe dit al van kinds af aan. Ik vind het veel interessanter om naar YouTube video’s te kijken van mensen die dit vanuit hun hobby zijn gaan doen. Van reisvideo’s tot voetbalvideo’s en van documentaires tot onnozele video’s waar ik om kan lachen: YouTube heeft werkelijk alles en zijn door de jaren erg professioneel geworden.

Mijn grootste interesse op YouTube zijn de reis gerelateerde video’s. Deze video’s kunnen over van alles gaan: van mensen die gaan backpacken in de Verenigde Staten tot aan documentaires van Vice News in Syrië of Somalië. Alles wat met landen, reizen of culturen te maken heeft vind ik interessant en om jou te inspireren deel ik je in deze blog alle YouTube kanalen waar ik graag naar kijk.

Uiteraard deel ik alleen de YouTube kanalen die met reizen te maken hebben. Dit kunnen kanalen zijn waarbij je de charme van het reizen kunt ervaren of kanalen die je een kijkje geven in andere, onbekende landen.

> bald and bankrupt en Daily Bald

Ben jij enigszins geïnteresseerd in Oost- Europese landen als Rusland, Azerbeidzjan, Georgië, Wit- Rusland en Moldavië? Dan is het YouTube kanaal bald and bankrupt sowieso iets voor jou. Zijn concept is heel simpel: hij doet aan vloggen, heeft weinig poespas in de video’s wat betreft het editen en muziek en geeft je een realistisch beeld van de culturen van deze Oost- Europese landen.

Je vindt hem nauwelijks in grote steden als Moskou, Kiev of Minsk, maar gaat juist naar kleine steden of dorpen van de -vroeger door de oorlog geteisterde- landen. Hij komt aan de praat met de lokale mensen van deze landen en brengt de geschiedenis van deze landen (die vroeger onderdeel waren van de Sovjet-Unie) goed in beeld. En ook al is hij persoonlijk verknocht aan Oost- Europese landen, hij heeft ook video’s geüpload met zijn avonturen door Mexico, Cuba, India en Mauritanië.

Naast bald and bankrupt heeft hij ook het YouTube kanaal Daily Bald. Wat mij vooral aanspreekt in deze video’s zijn de landen waar je vaak weinig van weet. Veel mensen reizen door Thailand, Australië of de Verenigde Staten, maar hij reist door landen en gebieden die als gevaarlijk worden weggezet, maar in de praktijk vaak erg veilig zijn.

 • Kanaal –
  bald and bankrupt en Daily Bald.
 • Abonnees (2021) –
  2,86 miljoen (bald and bankrupt) en 425 duizend (Daily Bald).
 • Taal –
  Engels.
 • Reisvideo’s in –
  Oekraïne, Albanië, Armenië, Bolivia, Rusland, Wit- Rusland, Burma en nog veel meer landen.
 • Geïnspireerd? –
  Ga naar het YouTube kanaal van bald and bankrupt of Daily Bald.

> Kraig Adams

Eén van mijn meest favoriete YouTube kanaal is Kraig Adams. Sommige mensen zouden dit kanaal als saai bestempelen, maar ik krijg enorm veel inspiratie van zijn video’s. Allereerst gebruikt hij muziek waar ik enorm van houd. Ze passen bij de prachtige beelden die hij maakt. Ten tweede zijn de video’s erg rustgevend en voor je het weet zit je een kwartier naar zijn video te kijken zonder dat je het doorhebt.

Hij reist naar alle landen op de wereld om er vervolgens te gaan hiken door de bergen. Hij praat nauwelijks in zijn video’s en laat enkel zijn avonturen tijdens de wandeling zien met gedetailleerde geluiden van de natuur. Hij neemt je letterlijk en figuurlijk mee in zijn outdoor avonturen: wandelen, zonsopgang, slapen in een tent, vuurtje maken en alles wat daarbij komt kijken.

Vooral voor de wandelaars en de sportieve en avontuurlijke reizigers onder ons een aanrader, maar ook voor hen die simpelweg geïnspireerd willen raken om te reizen. De kwaliteit van zijn video’s zijn werkelijk van zeer hoogstaand niveau, een aanrader!

 • Kanaal –
  Kraig Adams.
 • Abonnees (2021) –
  589 duizend.
 • Taal –
  Engels.
 • Reisvideo’s in –
  Colombia, Verenigde Staten, Frankrijk, IJsland, Peru en nog veel meer landen.
 • Geïnspireerd? –
  Ga naar het YouTube kanaal van Kraig Adams.

> Govert Sweep

Een opkomend YouTube kanaal is het kanaal Govert Sweep. Govert Sweep filmt lang niet altijd reisvideo’s, maar als hij reisvideo’s maakt, dan zijn ze gegarandeerd avontuurlijk. De avonturen van dit YouTube kanaal spreken mij op één of andere manier erg aan. Ik houd zelf ook enorm van outdoor en het avontuur en op dit kanaal kan ik mij laten inspireren. Hij geeft ook letterlijk op zijn kanaal aan dat hij de wereld rondreist en continue opzoek is naar avontuur en bijzondere verhalen.

Een serie die mij is bijgebleven is de serie waarin Govert Sweep en zijn vrienden gaan overleven in de wildernis van Zweeds Lapland. Hier komen letterlijk en figuurlijk de technieken van bushcraft terug: vuur maken, eten zoeken, een slaapplek creëeren, hout kappen en vis vangen. Daarnaast zijn ze vaak te vinden op afgelegen plekken met verlaten gebouwen.

Met 419 duizend abonnees is hij in korte tijd enorm gegroeid en deze groei blijft zich vandaag de dag doorzetten.

 • Kanaal –
  Govert Sweep.
 • Abonnees (2021) –
  419 duizend.
 • Taal –
  Engels.
 • Reisvideo’s in –
  Zweden, Frankrijk, Spanje, Vietnam en veel meer landen.
 • Geïnteresseerd? –
  Ga naar het kanaal van Govert Sweep.

> Yes Theory

Misschien wel één van de beroemdste kanalen op de wereld: Yes Theory.

Om even een scenario van Yes Theory uit te lichten: ze lopen over straat en vragen aan voorbijgangers of ze ook zin hebben om 4 dagen naar Hawaï te reizen. Veel mensen vinden het een rare vraag en lopen door. Andere mensen zeggen ja en voordat ze het weten zitten ze met de YouTubers van Yes Theory in het vliegtuig richting Hawaï zonder een cent te betalen. Ze hebben hele interessante en inspirerende content en reizen de hele wereld over.

Video’s die mij ontzettend aanspreken zijn video’s waarin ze met een gids naar landen als Afghanistan afreizen en het leven in deze landen in beeld brengen. Landen in oorlogstijd of landen die als ”onveilig” worden bestempeld interesseren mij mateloos en het liefst zou ik zelf naar deze landen willen reizen. Als dat echter (nog) niet kan, dan kun je je laten inspireren door Yes Theory.

 • Kanaal –
  Yes Theory.
 • Abonnees (2021) –
  6,56 miljoen.
 • Taal –
  Engels.
 • Reisvideo’s in –
  Afghanistan, Verenigde Staten, Tuvalu, Nederland, Bhutan, Australië en nog véél meer.
 • Geïnteresseerd?
  Ga naar het YouTube kanaal van Yes Theory.

> Kara and Nate

Kara and Nate: een YouTube kanaal van een Amerikaans stel dat werkelijk de hele wereld rondreist. Van een stedentrip in Amsterdam naar een roadtrip in de Verenigde Staten en van een reis door Oekraïne naar een reis door het koude Antarctica. Ik denk dat maar weinig YouTubers zoveel landen hebben bezocht als Kara en Nate. Zij hebben samen als doel om meer dan 100 landen te bezoeken en ze zijn behoorlijk goed op weg.

Het leuke van dit kanaal is dat je je langzaamaan gaat verplaatsen in hun persoonlijkheden. Je raakt letterlijk betrokken in de reizen die ze maken en gaat letterlijk mee in de emoties van het reizen. Dat komt omdat ze alles laten zien: van enorme vreugde tot de moeilijke momenten die het reizen met zich mee kan brengen.

De video’s die mij altijd bij blijven zijn de video’s in Antarctica. Ik ben überhaupt liefhebber van deze koude gebieden en zij hebben mij met deze video’s enorm geïnspireerd. Ze zijn wezen slapen in de buitenlucht, hebben duizenden pinguïns gezien en hebben letterlijk voor hun neus grote walvissen gezien. Wat mij betreft een droomreis!

 • Kanaal –
  Kara and Nate.
 • Abonnees –
  2,23 miljoen.
 • Taal –
  Engels
 • Reisvideo’s in –
  Saba, Antarctica, Kazachstan, Myanmar, Kroatië, Curaçao, Bangladesh, België, Australië.. waar eigenlijk niet?
 • Geïnteresseerd? –
  Ga naar het YouTube kanaal van Kara and Nate.

> Peter Santenello

Een ander YouTube kanaal waar ik graag naar kijk is Peter Santenello. Als je cultuurverschillen interessant vindt, dan is dit kanaal voor jou. Hij geeft zelf aan video’s te willen maken met beelden en verhalen die de media ons nooit laat zien. De media schetst wereldwijd een beeld van een bepaald land in een situatie en op deze manier heeft de wereldbevolking een overtuiging gecreëerd over dit specifieke land. Hij wil met zijn video’s negatieve overtuigingen doorbreken en een ander beeld van een land of gebied laten zien.

Hij duikt letterlijk en figuurlijk in de culturen van een land. Hij is net als bald and bankrupt (die ik eerder heb beschreven) minder geïnteresseerd in beroemde bezienswaardigheden als de Eiffeltoren of de Sagrada Familia en gaat juist naar gebieden waar de gemiddelde toerist nooit komt. Hij komt in contact met de lokale bevolking in Iran, deelt verhalen van de amish gemeenschap in Noord- Amerika (een protestantse geloofsgemeenschap) of reist door de gevaarlijkste delen van de stad Miami.

Hij laat simpelweg een realistisch beeld van alle landen op de wereld zien. Dus in plaats van te reizen naar Times Square in New York, reist hij naar een Joodse gemeenschap in de stad. Hij praat met deze mensen en laat ons het leven van deze gemeenschappen zien. Dit doet hij wereldwijd.

 • Kanaal –
  Peter Santenello.
 • Abonnees –
  500 duizend.
 • Taal –
  Engels
 • Reisvideo’s in –
  Brazilië, Saoedi- Arabië, Pakistan, Turkije, India, et cetera.
 • Geïnteresseerd? –
  Ga naar het YouTube kanaal van Peter Santenello.

Ken jij nog andere leuke YouTube kanalen?

Ik moet eerlijk bekennen: ik ben vooral heel bekend met de Engelstalige YouTube kanalen. Misschien ken jij nog leuke Nederlandse reiskanalen of andere Engelstalige reiskanalen? Laat het weten in de reacties! 

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven die jou kunnen inspireren:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!