Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom ik als digital nomad ga werken

1 | Waarom ik als Digital Nomad ga werken

Van kinds af aan ben ik gek op reizen. Een stedentrip naar Amsterdam, een treinrit in Nederland, vakanties naar het buitenland; ik vond het allemaal geweldig.
Ik heb vanuit mijn hele vroege kindertijd niet de luxe gehad dat ik jaarlijks naar het buitenland op vakantie ben gegaan. Ik heb als kind vrij veel van Nederland gezien, maar kwam eigenlijk nooit in het buitenland.

Toen ik een aantal jaren geleden voor het eerst een stedentrip naar Parijs ging maken werd mijn enthousiasme bevestigd. Ik vond het geweldig! Eenmaal terug in Nederland zocht ik in Google alles over de stad Parijs op. Ik wou alles over deze stad weten en ik ben vandaag de dag een echte Parijs-nerd.

Het enthousiasme bleef groeien

Zoals gezegd: ik heb altijd een interesse gehad in deze wereld. Ik struin (nog steeds) Google Maps van A tot Z af en ontdek op deze manier nieuwe plekken. Op de middelbare school had ik standaard goede cijfers in aardrijkskunde/topografie en reisprogramma’s op de televisie en YouTube vind ik mateloos interessant.

Ondertussen, vele jaren verder, heb ik mooie ervaringen in het buitenland gehad. Ik heb reizen gemaakt van een aantal dagen en aantal weken en ik heb voor een half jaar op Curaçao en een jaar in Frankrijk gewoond.

Ik deel mijn enthousiasme met de wijde wereld en ben begonnen met deze blog. Ik vind het geweldig om blogs te schrijven over reizen en wil dit voor altijd blijven doen.

De drang naar avontuur

Telkens als ik terugkom in mijn geboorteplaats in Nederland begint het na verloop van tijd te knagen. Ik worstel vaak met vraagstukken over wat ik wil in het leven, voel vaak weinig aansluiting met medemensen en ik val standaard terug in patronen.

Ik vind het leven op ten duur saai worden. Ik ben gewend geraakt aan het avontuur in het buitenland en ik weet wat het met mij doet. Telkens als ik een avontuur beleefde in het buitenland (en ook in het binnenland) voelde ik mij oprecht. Ik zie het als de pure Jelrik die kinderlijk plezier ervaart.

Ik zie mijzelf als iemand die geen angst heeft, nieuwsgierig en vrolijk is, makkelijk en sociaal is en in dat soort situaties vind ik niks te gek. Ik ben er dan puur en alleen uit om ervaringen op te doen en herinneringen te maken.

En telkens als ik terugkom in oude patronen en het gevoel heb ik dat mijzelf begin te verliezen; dan heb ik een enorme drang naar avontuur.

1 | Waarom ik als digital nomad ga werken

Je leven niet ontvluchten

Er zit in mijn ogen ook een valkuil in reizen. Ik bloeide op van mijn tijd op Curaçao en ik vond de spanning van het grote avontuur heerlijk, maar telkens als ik terugkwam in Nederland bleef de vraag ‘’wat wil ik in mijn leven en wat ga ik doen?’’ mij achtervolgen.

Na Curaçao ging ik een jaar naar Frankrijk en wederom loop ik weer met dezelfde vragen rond nu ik terug ben in Nederland. Het is niet erg om te reizen als je dat leuk vindt en het is ook niet erg om te reizen als je niet weet wat je wil of omdat je gek wordt van je huidige situatie.

Maar de situatie blijft je hoe dan ook achtervolgen als je terugkomt in Nederland.

De zekerheid in Nederland; wat is dat waard?

Sommige mensen blijven hun hele leven in dezelfde woonplaats wonen, terwijl anderen hun huis opzeggen en gaan backpacken. Het zijn twee uitersten en op beide zit geen oordeel; je doet simpelweg wat goed voor je voelt.

Het liefst zou ik nu mijn huis opzeggen en naar een Caribisch paradijs gaan, in de horeca werken en de tijd van mijn leven beleven. Maar telkens denk ik: er komt een moment dat ik terugkom in Nederland en dan zijn mijn vragen nog steeds niet beantwoord, en heb ik geen huis. Dat is voor mij op dit moment niet de oplossing.

Het idee van digital nomad

Wat ik nodig heb op dit moment? Ik wil een inkomen hebben zodat ik mijn huis kan betalen en ondertussen voor maximaal 6 weken naar het buitenland kan zodat ik altijd terug kan vallen op mijn woning in Nederland en ondertussen de oprechte en pure Jelrik kan ervaren.

Vanuit de oprechte en pure Jelrik wil ik na gaan denken over mijn leven. Wat wil ik mijn leven gaan doen? Hoe ga ik geld uit mijn reisblog halen? Terwijl ik dit bedenk en ik in het buitenland zit ga ik als zzp-er als digital nomad aan de slag.

Dat betekent dat ik locatie-onafhankelijk kan gaan werken. Dat kan in mijn huis in Nederland zijn, op Aruba of in een co-workingspace in Parijs. Ik kan werken waar en wanneer ik maar wil.

1 | Waarom ik als digital nomad ga werken

Wat ga ik doen als digital nomad?

Ik ben als zzp-er in de online marketing aan de slag gegaan. Via meerdere connecties ga ik blogs schrijven, blogs plaatsen, blogs optimaliseren voor Google, video’s filmen en video’s bewerken.

Het maakt als digital nomad niet uit wat voor werk je doet. Het moet alleen werk zijn dat je op jouw computer kunt uitvoeren. Als je daarvoor niet locatie-afhankelijk bent, dan kun je overal ter wereld aan de slag gaan.

Het enige dat je nodig bent is een goede laptop en een internetverbinding.

Dus waarom ga ik als digital nomad werken?

Heel simpel: mijn digital nomad avontuur ben ik gestart omdat ik mij de vrijheid wil gunnen om na te denken wat ik in het leven wil gaan doen, waar ik in het leven wil wonen en welke mensen ik in mijn leven wil omarmen.

En terwijl ik aan mijn eigen bedrijf ga werken, gun ik mijzelf de vrijheid het avontuur op te zoeken en de wereld te verkennen en nieuwe mensen te ontmoeten.

Blijf daarnaast goed onthouden dat SEO een spelletje op de lange termijn is. Als je vandaag een reisblog publiceert, dan betekent het niet dat deze blog morgen op pagina 1 staat. Hier kunnen soms weken overheen gaan. Voor SEO moet je geduldig zijn, maar het is wel de manier om een succesvolle reisblog te bouwen.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven:

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.