Wat is een digital nomad?

Wat is een digital nomad?

Achter je laptop werken en geld verdienen en tussendoor de wereld verkennen en reizen: wie wil dat niet? Toch zijn er ongelofelijk veel mensen die deze vrijheid hebben gecreëerd.

Deze mensen zijn een digtal nomad.

Wat is een digital nomad?

Een digital nomad (of digitale nomade) is een persoon die het internet gebruikt om het werk dat ze doen locatie onafhankelijk uit te voeren. Ze hebben een flexibele manier van geld verdienen en werken waardoor deze mensen de vrijheid hebben om veel te reizen.

Het enige wat deze mensen nodig zijn is een laptop en goed werkend internet.

Waar werk je als digital nomad?

Als digital nomad ben je natuurlijk vrij om te gaan en staan waar je wilt. Wil je 3 weken in Bangkok werken om daarna naar Lissabon af te reizen? Het is mogelijk zolang jij het geld hebt voor je verblijf en de vliegtickets en je goed werkend internet hebt om te werken.

In het land zelf werkt een digital nomad vaak vanuit internetcafés, bibliotheken, hotelkamers of coworkingplekken. Als je je huis behoud in Nederland kun je uiteraard ook op elk gewenst moment terug naar Nederland.

Wat voor werk doet een digital nomad?

Een digital nomad heeft vaak zijn eigen bedrijf en werkt vaak als grafisch ontwerper, tekstschrijver, developer of online-marketeer.

Andere blogs lezen?

We schrijven regelmatig nieuwe begrippen uit:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.
De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!