Wat is een vluchtnummer?

Wat is een vluchtnummer?

Elke dag vliegen er wereldwijd ontelbaar veel vliegtuigen van A naar B. Kijk op de website van Flightradar24 en je schrikt je rot. Voornamelijk Europa is vaak volledig bedekt met kleine gele vliegtuigjes.

Alle vluchten op de wereld hebben een eigen vluchtnummer. Een vluchtnummer is een IATA-code van de luchtvaartmaatschappij gevolgd door een nummer. Dit nummer is altijd terug te vinden op de instapkaart/boarding pass van jouw vlucht.

Waarvoor dient een vluchtnummer?

Een vluchtnummer vind je terug op de monitoren/vertrekborden op het vliegveld. Hierdoor weet de passagier bij welke balie hij of zij moet inchecken en naar welke gate ze moeten gaan. Bij aankomst op de bestemming weet de passagier waar hij of zij de bagage kan ophalen.

Voorbeeld van een vluchtnummer

Een voorbeeld van een vluchtnummer is KL1707. KL staat in dit geval voor KLM (de luchtvaartmaatschappij). Met een vluchtnummer weet ook het luchthavenpersoneel in welk vliegtuig de bagage moet.

Vaak worden vluchtnummers met 3 cijfers gebruikt voor lange-/ en internationale vluchten. Vluchtnummers met 4 cijfers worden vaak gebruikt voor regionale vluchten.

Andere blogs lezen?

We schrijven regelmatig nieuwe begrippen uit:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?