Wat is kajakken?

Wat is kajakken?

In Nederland is kajakken één van de grootste watersporten. Het is een watersport waarbij er gebruik wordt gemaakt van een boot. Deze boot wordt een kajak genoemd en stamt af van de kano.

Als je met een kajak vaart heb je een kajak peddel nodig, deze heeft aan beide zijden een blad. Je zit in een laag gesloten kajak en door middel van de peddel zet je je af in het water. Je gebruikt hierbij je armspieren om te peddelen of vooruit te varen. Je vaart met je gezicht naar de vaarrichting.

Wat heb je nodig om te kajakken?

Natuurlijk heb je een kajak en een peddel nodig om te kunnen kajakken. Je kunt daarbij een keuze maken uit een gesloten kajak of een open kajak. Wil je een tour maken met een kajak, dan zijn er een aantal dingen die je nodig hebt. Wij hebben de benodigdheden voor je op een rijtje gezet.

Kajak

Uiteraard heb je een kajak nodig. Ga je alleen varen, dan heb je aan een eenpersoonskajak genoeg. Met z’n tweeën maak je gebruik van een tweepersoonskajak.

Kajak peddel

Een kajak peddel heeft aan beide zijden een blad, dit is anders dan bij een kanopeddel, die maar aan één zijde een blad heeft.

Zwemvest

Omdat veiligheid altijd voorop staat, is een zwemvest geen overbodige luxe. Helemaal als je niet zo goed kunt zwemmen is het belangrijk om een zwemvest te dragen.

Routekaart

Neem altijd een routekaart mee. Je wilt natuurlijk niet de weg kwijt raken tijdens het varen.

Mobiele telefoon

Mocht je in de problemen komen of verdwaald raken, dan is een mobiele telefoon erg handig. Gebruik hier wel een waterdicht hoesje voor.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over outdoor reizen:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.
De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!