Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe kan ik een koffer efficiënt inpakken?

Hoe kan ik een koffer efficiënt inpakken?

Een aantal weken geleden heb je een reis geboekt en vandaag wordt het tijd om de koffer in te pakken. Je pakt je stoffige koffer, opent de koffer en ineens heb je behoefte aan een plan de campagne. Hoe kun je een koffer efficiënt inpakken en zoveel mogelijk spullen meenemen?

In deze blog vind je een aantal tips om een koffer efficiënt en compact in te pakken. Een koffer inpakken is gemakkelijker dan een backpack inpakken. Dat komt omdat je bij een backpack goed op gewichtsverdeling moet letten. Doe je dit niet, dan loop je het risico op pijntjes in het lichaam en dat belemmerd natuurlijk de plezier van het reizen.

Bij een koffer werkt dat anders. Allereerst heeft een koffer wieltjes en kun je hem achter je aan slepen en ten tweede ga je met de koffer naar een bestemming waar je de koffer zeer waarschijnlijk in een hoek gaat dumpen en er de komende dagen niet meer naar om gaat kijken. Je wilt desondanks wel zoveel mogelijk spullen meenemen. Door een koffer efficiënt in te pakken kun je meer meenemen dan je denkt.

Een koffer inpakken: dit moet je weten

Als je voor een x aantal dagen een verre reis gaat maken met het vliegtuig en je wilt een grote koffer meenemen, dan moet je rekening houden met het maximale gewicht dat een koffer mag wegen voor de ruimbagage in het vliegtuig.

Gemiddeld ligt het maximale gewicht van de koffer op 23 kg. Toch kan dit per vliegmaatschappij verschillen en het is belangrijk deze gegevens te checken op de website van de vliegmaatschappij.

Hoe kan ik een koffer efficiënt inpakken?

Hoe kan ik een koffer het beste inpakken?

Ik geef je een aantal tips om de koffer makkelijk en efficiënt in te pakken.

Tip 1 | Maak een inpaklijst voor de koffer

Schrijf op een papier wat je mee wilt nemen. Schrijf uit een losse pols en denk nog niet na over wat essentieel is ja of nee.

Pas zodra je alles hebt opgeschreven ga je onderscheid maken in wat essentieel is voor jou. Wat denk je echt nodig te hebben en wat kun je thuis laten liggen? Streep de bagage door die je als minder essentieel acht.

Pak vervolgens alle spullen bij elkaar die je niet hebt doorgestreept. Denk je alsnog veel te veel spullen bij elkaar gepakt te hebben? Dan moet je wederom de minder essentiële bagage wegfilteren en het aan de kant leggen.

Onthoud de regel dat de ik denk dat ik het wel nodig heb- spullen vaak de spullen zijn die je niet nodig bent.

Tip 2 | Kleding in de koffer oprollen

Het is super efficiënt om bepaalde kledingstukken opgerold in de koffer te leggen. Opgerolde kleding kreukelt minder snel en je houdt door opgerolde kleding meer ruimte over. Vooral dunne kledingstukken zijn ideaal om op te rollen.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • T-shirts
  • Sportkleding
  • Ondergoed
  • Zwembroeken
  • Spijkerbroeken
  • And so on!

Je kunt vrijwel alles oprollen en opgerolde kleding is voor zowel een koffer als een backpack erg efficiënt. Opgerolde kleding voorkomt loze ruimtes in het kledingstuk zelf, je kunt opgerolde kleding strak en compact tegen elkaar aandrukken en je kunt lege ruimtes aanvullen met dunne opgerolde kleding.

Tip 3 | Bagage verpakken in packing cubes

Een koffer is al snel een chaos. Alles ligt door elkaar en als je iets uit de koffer wilt pakken, dan ligt alles schots en scheef en dat is voor de control freaks onder ons erg chaotisch.

Packing cubes zijn hiervoor de oplossing. Packing cubes zijn kleine tasjes waar je bagage in kan sorteren. Het is belangrijk om kwalitatieve packing cubes te kopen, omdat bij deze packing cubes de rits veel kan verdragen. Hierdoor kun je packing cubes zo vol mogelijk inpakken met bijvoorbeeld ondergoed zonder dat je de rits kapot maakt.

Vol gepropte packing cubes zijn efficiënt, omdat je alle mogelijke ruimtes benut. Daarnaast is het erg overzichtelijk. Je hoeft de gehele koffer niet uit te pluizen voor je lievelingssokken als je precies weet in welke packing cubes je de sokken hebt gepakt.

Tip 4 | Dik kledingstukken in vacuümzakken verkopen

Uitvinding van de eeuw: vacuümzakken.

Vacuümzakken zijn vooral handig voor dikke kledingstukken. Denk bijvoorbeeld aan skikleding of een winterjas. Als je een reis naar Lapland gaat maken of gaat skiën in Frankrijk, dan kunnen vacuümzakken erg handig zijn.

Een skijas is bijvoorbeeld dik en neemt daardoor veel ruimte in beslag in de koffer. Door de skijas in een vacuümzak te stoppen en alle lucht uit de zak te halen, gebruik je alle mogelijke ruimtes zonder dat nutteloze lucht ongebruikt blijft.

Je gebruikt vacuümzakken het beste als je alle lucht met de stofzuiger eruit zuigt, maar het is begrijpelijk dat je tijdens het reizen niet altijd een stofzuiger tot je beschikking hebt. Daarom moet je vacuümzakken kopen waarbij je de lucht rollend uit de zak kunt halen. Iets minder effectief, maar wel stukken gemakkelijker.

Vacuümzakken zijn overal verkrijgbaar, zoals op de website van bol.com.

Hoe kan ik een koffer efficiënt inpakken?

Tip 5 | Benut alle mogelijke ruimtes in de koffer

Ongebruikte stukken lucht zijn ruimtes die je ook kunt vullen met bagage. Daarom wil je alle mogelijke hoeken goed benutten.

Denk bijvoorbeeld aan de ruimte in jouw schoenen. Dit zijn stukken die je op kunt vullen met sokken of ondergoed.

Daarnaast komen er vaak kleine ruimtes vrij in de hoeken van een koffer of tussen bepaalde kledingstukken in. Ook deze kun je gemakkelijk aanvullen met opgerolde t-shirts, ondergoed of sokken.

Tip 6 | Koop mini-verzorgingsproducten om ruimte te besparen

Stel: je gaat 2 weken op vakantie. Dan zijn grote flessen shampoo of deodorant nutteloos, omdat je deze flessen in 2 weken tijd niet op gaat maken (of je gebruikt héél veel shampoo, tandpasta of andere producten). En als je een deel van de shampoo-fles niet gebruikt, dan valt het onder nutteloze bagage en neemt het alleen maar ruimte in beslag.

Het is daarom veel efficiënter om minivarianten van verzorgingsproducten te kopen (vaak gewoon te koop bij winkels als de Hema) of om kleine lege flessen te kopen die je opnieuw kunt vullen als ze opraken.

Zorg bij verzorgingsproducten dat je het verpakt in een waterdichte toilettas zodat een lekkende tube tandpasta voorkomt dat alle kleren naar mint ruiken.

Tip 7 | Stop schoenen in een tas

Om de koffer schoon te houden en te voorkomen dat los zand jouw kleding vervuild, kun je schoenen het beste in een plastic tas stoppen om ze daarna in de koffer te leggen. Hierdoor blijven je kleren schoon.

Tip 8 | Stop waardevolle spullen apart in je handbagage

Als je gaat vliegen is het verstandig waardevolle spullen of spullen die je mogelijk tijdens het reizen nodig bent in jouw handbagage te stoppen. Als ze bijvoorbeeld om jouw paspoort gaan vragen of als jij oordoppen van de telefoon nodig bent, dan is het gemakkelijk om deze binnen handbereik te hebben.

Ga je niet vlieggen en heb je geen handbagage bij je? Stop deze spullen dan alsnog bij elkaar en op een plek waar je gemakkelijk bij kunt als je ze nodig bent.

Tip 9 | Streep de inpaklijst tijdens het inpakken af

Streep alles van jouw inpaklijst af als je het in de koffer hebt gelegd. Hierdoor voorkom je twijfels of jouw telefoonoplader of dat ene t-shirt al in de koffer ligt ja of nee en kun je met een gerust hart naar jouw bestemming toe reizen.

Houd ruimte over voor souvenirs

Wat je ook gaat doen tijdens de reis en waar je ook naar toe gaat reizen: houd rekening met souvenirs of andere spullen die je mee terug wilt nemen. Houd voor de tijd dus een klein beetje ruimte over voor het geval je iets extra’s terug wilt nemen naar Nederland.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven met handige tips:

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.