Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

10 redenen om te gaan mountainbiken

10 redenen om te gaan mountainbiken

Ben jij aan het onderzoeken of mountainbiken een sport is die bij jou past? Ben je aan het overwegen om een mountainbike vakantie in het buitenland te boeken? Twijfel je of je een nieuwe mountainbike gaat kopen?

In dit blog nemen wij alle twijfels weg en motiveren wij waarom mountainbiken een geweldige sport is en waarom jij zo snel mogelijk op de fiets moet stappen.

1 | Je wordt fit van mountainbiken

Van mountainbiken word je lekker fit en en dat komt niet omdat je alleen maar aan het trappen bent. Zo train je ook je uithoudingsvermogen, techniek en coördinatie. Je wordt er dus niet alleen fysiek fit van, maar ook mentaal word je sterker als je gaat mountainbiken.

Na een middag te hebben gefietst barst je van de energie en voel je je lekker gezond.

2 | Weg van de alledaagse sleur

Mountainbiken is een mooie manier om de alledaagse sleur te ontvluchten. Je verzet letterlijk en figuurlijk je gedachten omdat je geconcentreerd moet zijn voor het fietsen. Hierdoor kunnen gedachten over het werk of andere gedachten niet de overhand nemen.

3 | Het bos stimuleert je gezondheid

Het is geen geheim dat het gezond is om in de buitenlucht te zijn. Van nature zijn we het gewend om in de buitenlucht te leven en nog steeds heeft dit voordelige gezondheidseffecten.

Dat komt goed uit. Want tijdens het mountainbiken begeef je je vaak in het bos en juist de lucht in een bos is erg gezond. In het bos adem je fytonciden in. Dat zijn gunstige stofjes die door planten worden aangemaakt.

Deze stofjes hebben een antimicrobiële werking en dat is goed voor het zelfherstellende vermogen van je lichaam.

10 redenen om te gaan mountainbiken

4 | Het is überhaupt gezond om in de natuur te zijn

Los van de gezonde boslucht is het sowieso belangrijk om in de natuur te zijn. Combineer de frisse lucht, zonlicht en iets actiefs zoals het mountainbiken met elkaar en je stimuleert zowel je fysieke- als mentale gezondheid.

5 | Mountainbiken is een sociale sport

Het is heerlijk om alleen te mountainbiken en tot rust te komen in de natuur. Maar mountainbiken is ook een sociale sport. Zo kan het erg gezellig zijn om met een goed gezelschap de bossen in te gaan.

Vaak zijn dit de momenten waar je samen tot een goed gesprek komt.

6 | Mountainbiken op een zwoele zomeravond

Het is heerlijk om te mountainbiken op een zwoele zomeravond. Het is de hele dag 30 graden geweest en in het begin van de avond begint het langzaam af te koelen. Het is natuurlijk langer licht en in combinatie met de temperaturen is het een heerlijke combinatie om een rondje te mountainbiken.

7 | Een biertje heeft na het mountainbiken nooit zo lekker gesmaakt

Je bent vroeg opgestaan en bent met vrienden een prachtige toertocht wezen maken door de prachtige bossen. Het is een warme dag en na lang te hebben gefietst besluiten jullie om het eerste de beste terras op te zoeken.

Daar bestellen jullie een overheerlijk biertje en de eerste slokken van dat biertje (geloof mij op mijn woorden) hebben nog nooit zo lekker gesmaakt.

10 redenen om te gaan mountainbiken

8 | Je gaat je door het mountainbiken beter voelen

De inspanning, de gezonde boslucht, de zonnestralen, de fysieke- en mentale voordelen van de sport: alles bij elkaar geven ze een goed gevoel. Je voelt je fit, je krijgt zelfvertrouwen, je krijgt er een heldere en opgeruimde geest van. Het is letterlijk een gratis medicijn voor praktisch alles in je lichaam.

9 | Ook met slecht weer is mountainbiken een leuke sport

Mountainbiken straalt voor ons echte outdoor uit. Midden in de natuur, modder en regen: het hoort er allemaal bij. Bij mountainbiken maakt het niet veel uit of het droog of regenachtig is. En of het zomer of winter is. Het heeft beide zijn charmes.

10 | Mountainbiken is simpelweg leuk!

Naast alle externe redenen om te mountainbiken is er ook een belangrijke interne factor: en dat is dat het een geweldige sport is. De flow van kronkelige en uitdagende paden en hordes geven een voldaan gevoel. Tijdens de sport mag je het kinderlijke plezier omarmen.

Andere mountainbike inspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!