Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat zijn de voordelen van wonen op Curaçao?

Wat zijn de voordelen van wonen op Curaçao?

Wil je graag naar Curaçao en ben je aan het twijfelen of je het moet gaan doen ja of nee? Diep van binnen heb je de keuze waarschijnlijk al gemaakt. Waarom lees je anders dit blog? En waarom speel je überhaupt met de gedachten om op Curaçao te gaan wonen? Er zijn veel redenen om te gaan werken op Curaçao.

Wonen en werken op Curaçao heeft veel voordelen. In dit blog lees je alle voordelen van wonen op Curaçao. Tenminste, van hoe als ik het ervaren heb. Ik heb zelf ook op Curaçao gewoond en tot op de dag van vandaag denk ik terug aan deze geweldige tijd.

Dus, wat zijn de voordelen? Waarom is het zo fijn om op Curaçao te wonen en te werken?

Curaçao is een prachtig eiland

Allereerst moeten we natuurlijk de schoonheid van het eiland bespreken. Want Curaçao is een prachtig paradijs. Met het blauwe water van de zee, de witte stranden, de kleurrijke gebouwen in Willemstad en de ongerepte natuur in het westen van het eiland woon je op een prachtig eiland.

En dat mag gezegd worden! Soms kijk je je ogen uit over de ongerepte natuur en de prachtige paradijselijke stranden van Curaçao.

Wat zijn de voordelen van wonen op Curaçao?

Je kunt Nederlands praten

Op Curaçao kun je Nederlands praten. Hoe makkelijk is dat? Als je bent geland op het vliegveld van Curaçao, dan word je gewoon in het Nederlands aangesproken.

Enerzijds blijf je voor een deel in je comfortzone. Dat kan jammer zijn als je graag het grote buitenlandse avontuur aan wilt gaan en nieuwe talen wilt leren spreken.

Anderzijds heeft het natuurlijk ook voordelen. Je kunt je overal verstaanbaar maken en hebt weinig tot geen taalbarrières.

Nederlands is desondanks niet de enige officiële landstaal op Curaçao. Papiaments is namelijk ook een officiële taal op de Nederlandse Antillen.

Je leeft altijd buiten

Wat ik zo fijn vond aan mijn periode op Curaçao is dat ik altijd buiten leefde. Het is buiten veel te lekker weer waardoor je binnen niks te zoeken hebt. Het enige wat ik binnen deed was slapen en naar het toilet gaan.

Verder zat ik of buiten op de veranda, of buiten op het strand of werkte in de buitenlucht bij het restaurant waar ik heb gewerkt.

Het vakantiegevoel

Het klinkt misschien wat gek, maar op Curaçao heb je altijd een soort vakantiegevoel. Het maakt niet veel uit of je full-time aan het werk bent of al 3 jaren op het eiland woont. Het gevoel blijft ergens bestaan.

Dat heeft ongetwijfeld iets te maken met de relaxte mentaliteit van de lokale bevolking en de tropische omstandigheden.

Je ziet wel hoe het loopt

Op Curaçao leef je oprecht van dag tot dag. Dat is iets wat we in Nederland niet kennen, maar wat op Curaçao de normaalste zaak van de wereld is.

Dat maakt ook dat je spontane dingen gaat ondernemen. Misschien zit je zonder dat je het hebt ingepland ineens op een tropisch strand of ga je onverwachts uiteten in het centrum van Willemstad.

En dat is heerlijk. Je maakt je een stuk minder zorgen om wat je moet doen (of niet moet doen). Je ziet wel hoe het loopt.

Wat zijn de voordelen van wonen op Curaçao?

Goede werk-privé balans

Op Curaçao is vrije tijd net zo belangrijk als werk. Hier wordt ook sterk de nadruk op gelegd. Dat is voor ons Nederlanders soms lastig te begrijpen. Als Nederlander pak je het liefst door en werk je veel. Dat zit in onze genen.

Maar we kunnen oprecht veel van de lokale bevolking leren. Zij tunen na een werkdag uit en zijn op zondagen met de hele familie op het strand te vinden. Dat is wat mij betreft een prima balans!

Er is veel te doen op Curaçao

Het hele jaar door is er van alles te doen op Curaçao. Je hoeft je geen moment te vervelen. Van alle mooie tropische stranden tot leuke feestjes waar je elke dag in de week naartoe kunt gaan. En van actieve activiteiten zoals het beklimmen van de Christoffelberg tot een ontspannen trip naar Klein Curaçao.

Er is altijd iets te doen!

Yelr: jouw basecamp voor gruwelijke outdoorinspiratie

Mijn ervaring met werken op Curaçao

Ik vond het heerlijk om op Curaçao te mogen wonen. De mentaliteit, de vriendelijke lokale bevolking, de tropische omstandigheden.. op Curaçao kwam je letterlijk tot rust en leerde je de kleine dingen meer te waarderen. Dat ga ik nooit meer vergeten.

* Dit blog bevat affiliate links.

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.