Reis ver, drink wijn, denk na
Lach hard, duik diep
Kom terug

Waar kan ik in Willemstad gratis parkeren?

Gratis parkeren in Willemstad
DEEL

Curaçao heeft veel parkeermogelijkheden waarvan velen gratis zijn. Zo moet je alleen op een aantal parkeerplaatsen in Willemstad, op het vliegveld en bij een aantal parkeerplaatsen van populaire stranden geld betalen. Deze parkeertarieven zijn erg laag.

Toch willen we allemaal het liefst de auto gratis parkeren en in deze blog lees je alle gratis parkeermogelijkheden op Curaçao.

Gratis parkeren in Punda

In Punda kun je de auto parkeren op het grote parkeerterrein aan Het Waaigat. De officiële naam van deze parkeerplaats is Abraham M. Chumaceiro Bulevar. Dit is bij bioscoop De MoviesHet is gratis en je bent slechts op 5 tot 10 minuten lopen van de Koningin Emmabrug, ofwel de pontjesbrug.

Gratis parkeren in Otrobanda

In Otrobanda kun je de auto ook gratis parkeren. Er is daar met de bewoners en de winkeliers-verenigingen afgesproken dat er bij de Breedestraat en de Klipstraat geparkeerd kan worden.

In onderstaande map zie je de locatie van de Breedestraat. Deze straat ligt op een paar minuten lopen van de Koningin Emmabrug.

Een andere mogelijkheid is de Klipstraat. De Klipstraat is een kleine straat achter restaurant De Gouverneur. De straat grenst met de Breedestraat die hierboven beschreven staat. In onderstaande map zie je de locatie van de Klipstraat.

Waar kan ik het beste parkeren op Curaçao?

Wat ik in het begin van deze blog schreef: de parkeertarieven op Curaçao zijn heel goedkoop. Voor een paar gulden staat jouw auto legaal te bakken op een parkeerplaats.

Mocht je er wel op uit zijn om gratis te parkeren, dan raad ik je de parkeerplaats aan Het Waaigat aan. Dit is de eerst genoemde gratis parkeerplaats in deze blog. Hij is groot, wordt vaak beveiligd en staat in een goede buurt op een plek waar dagelijks veel activiteiten zijn. Daarnaast is het slechts een paar minuten lopen van het centrum.

De parkeerplaats aan de Breedestraat en de Klipstraat zijn plaatsen waarvan het niet uit te sluiten is dat er in de toekomst betaalt moet worden. En omdat ik niet continue op de hoogte kan blijven van de ontwikkelingen van de Curaçaose parkeerplaatsen moet je er even alert op zijn of het ook daadwerkelijk gratis is.

Belangrijk: check altijd de actualiteit

Deze blog is geschreven in december 2017. De informatie die ik in deze blog heb verwerkt is gebaseerd op de situatie in 2017. Er bestaat een kans dat de informatie in deze blog niet meer gelijk staat aan de huidige gang van zaken op Curaçao.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over Curaçao:

#YELR
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + 7 =