Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Waarom ik een auto heb gehuurd op Curaçao (maar kopen ook zeker een optie is)

Ga ik een auto huren of kopen op Curaçao?

Als je voor een langere tijd op Curaçao gaat wonen, dan ontkom je er niet aan: je hebt op Curaçao simpelweg een auto nodig om van A naar B te komen.

Maar ga je een auto kopen of een auto huren op Curaçao? Misschien wil je niet groots investeren door een auto te kopen, aan de andere kant heb je bij het huren van een auto te maken met hoge maandelijkse lasten. Wat is dan een verstandige keuze?

Noodzakelijk in de afweging om een auto te huren of te kopen is de duur van je verblijf op het eiland.

Een auto huren op Curaçao: de voordelen

Ik heb een auto gehuurd op Curaçao en dat deed ik om de volgende redenen:

  • Ik had geen geld om een auto te kopen.
  • Ik ben geen techneut, kortom: als er iets met mijn auto is, dan kon ik het laten oplossen door mijn autobaas.
  • Aan het einde van het avontuur hoef ik de auto niet te verkopen.
  • Verzekeringen waren bij de huurprijs inbegrepen. Hierdoor heb ik geen verzekeringen hoeven regelen.

Een auto kopen op Curaçao: de voordelen

Een auto kopen heeft een groot voordeel: je investeert eenmaal in de auto en hebt daarna nooit meer last van vaste maandelijkse huurkosten. Voordeel hiervan is dat je maandelijks meer kan besteden aan andere (leukere) dingen.

Een auto kopen lijkt een grote investering, maar je kunt hier goed op inspelen voordat je naar Curaçao vertrekt. Door te gaan sparen voor een auto kun je zonder zorgen een auto kopen en krijg je geen financiële stress.

Een ander voordeel van een auto kopen is dat je je eigen auto kunt kiezen en niet met een rammelbak over het eiland hoeft te rijden. Dit maakt dat het autorijden op Curaçao een stuk leuker wordt.

Ga ik een auto huren of kopen op Curaçao?

Belangrijk: hoelang ga je naar Curaçao?

De duur van je verblijf is belangrijk voor de keuze tussen het huren en kopen van een auto. Als je 3 maanden naar Curaçao gaat moet je je afvragen of het handig is om een auto te kopen, omdat je er veel in investeert en er relatief weinig gebruik van gaat maken.

Als je 3 maanden naar Curaçao gaat en het geld hebt om een auto te kopen, dan heb je waarschijnlijk ook het geld om de huurprijs in 1 keer af te betalen.

Maar het kan ook zijn dat je een jaar of voor onbepaalde tijd op Curaçao verblijft. In dat is het verstandig om een auto te kopen. Je gaat geen jaar lang elke maand honderden guldens uitgeven als je ook eenmalig goed kunt investeren in een auto (en auto’s op Curaçao zijn goedkoop).

Een tip aan mijn kant! Zorg altijd voor reservegeld als je een auto gaat kopen. Als er iets met de auto gebeurt kun je de kosten meteen dekken en kom je niet in financiële problemen.

Yelr: jouw basecamp voor gruwelijke outdoorinspiratie

Mijn kijk op het huren of kopen van een auto op Curaçao

  • Wanneer je een auto huurt betaal je elke maand de huurprijs. Bij het kopen van een auto heb je daar geen last van en houd je maandelijks veel geld over voor andere dingen.
  • De andere kant is dat, wanneer je een auto koopt, je een hele investering moet doen voor dat je überhaupt op Curaçao bent.
  • Bij autopech of een kapotte auto kun je bij een gehuurde auto terugvallen bij je autobaas. Bij een auto die je hebt gekocht moet je de schade zelf zien op te lossen en daar dus extra kosten voor maken.

Huur een auto als je maximaal 6 maanden op Curaçao bent. Het budget op Curaçao is minimaal en daarmee zijn onverwachte kosten bij die bij een koopauto kunnen voor komen erg onhandig!

Blijf je langer dan 6 maanden op Curaçao en heb je het budget om een auto te kopen? Neem het dan als serieuze overweging! Het scheelt je maandelijkse huurkosten.

Andere inspiratie over Curaçao opdoen?

Ik heb nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs je ook informeren of inspireren:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!