Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Een wielklem op je auto op Curaçao: zo heb ik dat opgelost

Wat moet ik doen met een wielklem op mijn auto op Curaçao?

Op Curaçao hebben ze een harde aanpak voor auto’s waarvan het parkeerkaartje is verlopen of van auto’s die op plekken staan waar ze niet mogen staan. In Nederland leggen ze een bonnetje onder de ruitenwissers of krijg je per post een boete opgestuurd. Op Curaçao plaatsen ze een wielklem op de auto.

Ik leg je uit wat je moet doen als er een wielklem op de auto is geplaatst.

Een wielklem op de auto op het vliegveld van Curaçao

Als je iemand naar het vliegveld van Curaçao wilt brengen, dan is het belangrijk dat je de auto op het vliegveld op de goede parkeerplaats parkeert. Parkeer je de auto bij de drop- off en ga je vervolgens in alle rust een kop koffie drinken, dan krijg je gegarandeerd een wielklem op de auto. Helaas staat je auto dan te lang op een plek waar dat niet mag.

Drop- off betekent letterlijk afzetten. Als je een kop koffie gaat drinken, dan staat de auto er simpelweg te lang en wordt er zonder pardon een wielklem op de auto geplaatst.

Een wielklem op Hato Airport: wat moet ik doen?

Allereerst moet je de security opzoeken. Deze mensen rijden en lopen rond het vliegveld. Ik heb de eerste de beste beveiliger aangesproken. Hij wist me precies te vertellen wat ik moest doen.

Ik werd doorverwezen naar een andere medewerker. Deze medewerker heeft gegevens van je nodig, namelijk:

  • Het nummer van de kentekenplaat van je auto.
  • Je identificatie door middel van een rijbewijs of paspoort.
  • Geld, omdat je de ‘boete’ per direct moet betalen.

Helaas heb ik Nafl. 100 (= ongeveer € 50,-) moeten betalen voor het verwijderen van de wielklem.

Geld pinnen op het vliegveld van Curaçao

Als je geen cash geld bij je hebt, dan kun je geld pinnen bij een pinautomaat bij de aankomsthal.

Wanneer je de gegevens hebt doorgegeven en je het bedrag hebt betaalt halen ze de wielklem van de auto en kun je weer vertrekken!

Een wielklem op de auto in Willemstad

Het kan zijn dat je bent vergeten dat het parkeerkaartje van je auto is verlopen, je bent vergeten überhaupt een parkeerkaartje te kopen of dat je de auto op een illegale plek hebt geparkeerd.

Wat de redenen ook mogen zijn: zonder pardon heb je een wielklem op de auto. De Parking Authority Curaçao hebben in Willemstad een klein gebied die ze moeten controleren, dus des te groter de kans op een wielklem.

Als je de wielklem wil laten verwijderen moet je contact opnemen met de Parking Authority Curaçao. Ze hebben het volgende van je nodig:

  • Het nummer van het parkeervlak.
    Op Curaçao heeft elk parkeervlak een nummer. Dit nummer staat op het asfalt van de parkeervlak waar je de auto hebt geparkeerd.
  • De gegevens op je kentekenplaat
  • Nafl. 25 (= ongeveer € 12,50). Dit moet je betalen om de wielklem van de auto te laten verwijderen.

Om de wielklem van je auto te laten halen moet je naar het kantoor lopen van de Parking Authority Curaçao. Dat kantoor zit op de 1e etage van de Klipstraat. Dat is een straatje achter Restaurant de Gouverneur / Otrobanda Casino. 

Zodra de gegevens zijn verwerkt wordt de wielklem van je auto verwijdert. Het liefst wil je dit scenario natuurlijk voorkomen. Wist je bijvoorbeeld ook dat je gratis kunt parkeren in Willemstad?

Belangrijk: check altijd de actualiteit

Dit blog is geschreven in december 2017. De informatie die ik in dit blog heb verwerkt is gebaseerd op de situatie in 2017. Er bestaat een kans dat de informatie in dit blog niet meer gelijk staat aan de huidige gang van zaken op Curaçao.

Andere inspiratie over Curaçao opdoen?

Ik heb nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs je ook informeren of inspireren:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!