Reis ver, drink wijn, denk na
Lach hard, duik diep
Kom terug

Wat moet ik doen met een wielklem op mijn auto op Curaçao?

Een wielklem op Curaçao, wat moet ik doen?
DEEL

Op Curaçao hebben ze een harde aanpak voor auto’s waarvan het parkeerkaartje is afgelopen of van auto’s die op plekken staan waar ze niet mogen staan! In Nederland leggen ze een bon onder de auto of krijg je per post een boete opgestuurd. Op Curaçao plaatsen ze een wielklem op de auto.

Ik leg je uit wat je moet doen als er een wielklem op de auto is geplaatst.

Een wielklem op de auto op het vliegveld van Curaçao

Als je jouw bezoek naar het vliegveld van Curaçao brengt, dan is het belangrijk dat je de auto op de goede parkeerplaats parkeert. Parkeer je de auto bij de drop- off en ga je vervolgens in alle rust een kop koffie drinken, dan krijg je gegarandeerd een wielklem op de auto. Helaas staat je auto dan te lang op een plek waar dat niet mag.

Drop- off betekent letterlijk afzetten. De auto staat er simpelweg te lang wanneer je een kop koffie gaat drinken, dus wordt er zonder pardon een wielklem op de auto geplaatst.

Een wielklem op Hato Airport – Wat moet ik doen?

Allereerst moet je de security opzoeken. Deze mensen rijden en lopen rond het vliegveld. Ik heb de beveiliger aangesproken die ik in een auto zag zitten. Deze mensen weten je precies te vertellen wat je moet doen.

Ik werd doorverwezen naar een andere medewerker. Deze medewerker heeft gegevens van jou nodig, namelijk:

  • Het nummer van de kentekenplaat van jouw auto.
  • Je identificatie door middel van een rijbewijs of paspoort.
  • Geld, omdat je de ‘boete’ per direct moet betalen.

Helaas heb ik Nafl. 100 (= ongeveer €50,-) moeten betalen voor het verwijderen van de wielklem.

Geld pinnen op het vliegveld van Curaçao

Als je geen cash geld bij je hebt kunt je geld pinnen bij een pinautomaat richting de aankomsthal.

Wanneer je de gegevens hebt doorgegeven en je het bedrag hebt betaalt halen ze de wielklem van de auto en kun je weer vertrekken!

Een wielklem op de auto in Willemstad

Het kan zijn dat je bent vergeten dat het parkeerkaartje van je auto is verlopen, dat je bent vergeten überhaupt een parkeerkaartje te kopen of dat je de auto op een illegale plek hebt geparkeerd.

Wat de redenen ook mogen zijn: zonder pardon heb je een wielklem op de auto. De Parking Authority Curaçao hebben in Willemstad een klein gebied die ze moeten controleren, dus des te groter de kans op een wielklem.

Als je de wielklem wil laten verwijderen moet je contact opnemen met de Parking Authority Curaçao. Zij hebben het volgende van jou nodig:

  • Het nummer van het parkeervlak.
    Op Curaçao heeft elk parkeervlak een nummer. Dit nummer staat op het asfalt van de parkeervlak waar jij de auto hebt neergezet.
  • De gegevens op je kentekenplaat
  • Nafl. 25 (= ongeveer €12,50). Dit moet je betalen om de wielklem van de auto te laten verwijderen.

Om je wielklem van je auto te laten halen moet je naar het kantoor lopen van de Parking Authority Curaçao. Dat kantoort zit op de 1e etage van de Klipstraat. Dat is een straatje achter Restaurant de Gouverneur / Otrobanda Casino. 

Zodra de gegevens zijn verwerkt wordt de wielklem van je auto verwijdert.

Belangrijk: check altijd de actualiteit

Deze blog is geschreven in december 2017. De informatie die ik in deze blog heb verwerkt is gebaseerd op de situatie in 2017. Er bestaat een kans dat de informatie in deze blog niet meer gelijk staat aan de huidige gang van zaken op Curaçao.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over Curaçao:

#YELR
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + 13 =