Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoelang is het vliegen naar Curaçao?

Hoelang is het vliegen naar Curaçao?

Ga jij naar Curaçao op vakantie of ga jij op Curaçao werken/stage lopen en wil je graag weten hoelang je in het vliegtuig zit naar Curaçao?

In dit blog lees je er alles over.

Test: is werken en wonen op Curacao iets voor jou?

Vanaf welk vliegveld vlieg je naar Curaçao?

Om op Curaçao te komen is het alleen mogelijk om vanaf Schiphol te vliegen. Op Rotterdam Airport en Eindhoven Airport vertrekken geen vluchten naar Curaçao.

Vanaf Schiphol vliegen alleen TUI en KLM naar Curaçao.

Op welk vliegveld land ik op Curaçao?

Op Curaçao kom je aan op Hato Airport. Dit vliegveld ligt ten noorden van Curaçao op ongeveer 12 kilometer van Willemstad.

Hoelang is het vliegen naar Curaçao?

Een vlucht van Schiphol naar Curaçao en van Curaçao naar Schiphol duurt gemiddeld 9 uur en 30 minuten. Soms kunnen deze tijden verschillen vanwege de weersomstandigheden en duurt de vlucht iets korter of iets langer. In totaal leg je ongeveer 7.850 kilometer af.

Handig om te weten! Als je naar Curaçao gaat vliegen, dan moet je een ingevulde ED Card bij je hebben.

Tijdverschil van Curaçao met Nederland

Tijdverschil Curaçao – Nederland

Het is op Curaçao 6 uur vroeger dan in Nederland (tijdens de wintertijd in Nederland is het 5 uur vroeger op Curaçao).

Van Nederland naar Curaçao

Als jij om 12:00u Nederlandse tijd (dat is op Curaçao 06:00u in de ochtend) van Schiphol vertrekt en je vlucht duurt 9 uur en 30 minuten, dan ben je om 15:30u Curaçaose tijd (dat is in Nederland 21:30u in de avond) op Curaçao op Hato Airport.

Van Curaçao naar Nederland

Als jij om 21:00u Curaçaose tijd (dat is in Nederland 03:00u in de nacht) van Hato Airport vertrekt en je vlucht duurt 9 uur en 30 minuten, dan ben je om 12:30u Nederlandse tijd (dat is op Curaçao 06:30u in de ochtend) in Nederland op Schiphol.

Jetlag als je naar Curaçao gaat vliegen

Jetlag door tijdsverschil tussen Nederland en Curaçao

Door het tijdsverschil tussen Nederland en Curaçao ga je waarschijnlijk last krijgen van een jetlag. Dat komt omdat jouw biologische klok verstoord wordt.

Jetlag voorkomen als je naar Curaçao gaat

Op Curaçao is het vroeger dan in Nederland. Je kunt proberen om een aantal dagen voor vertrek jouw slaap in Nederland zolang mogelijk uit te rekken. Ga in plaats van om 22:00u om 02:00u naar bed. Zo kun je langzaam wennen aan de situatie op Curaçao.

Je kunt een aantal dagen voor vertrek de tijd van jouw horloge, wekker, klok in de woonkamer en op jouw telefoon op de tijd van Curaçao zetten. Hierdoor kun je je mentaal voorbereiden op de nieuwe tijd.

Daarnaast kun je een aantal dagen voor vertrek jouw dagelijkse patronen veranderen op de tijd van Curaçao. Lunch in Nederland als het op Curaçao lunchtijd is.

Jetlag voorkomen tijdens de vlucht

Ga tijdens de vlucht naar Curaçao alleen slapen als het op Curaçao nacht is. Deze situatie doet zich praktisch nooit voor, omdat je vanaf Nederland altijd rond het middaguur vertrekt. Op Curaçao is het dan ochtend en het is aan te raden om in het vliegtuig wakker te blijven.

Jetlag voorkomen na de vlucht

Hoe verleidelijk het ook is na een lange vlucht, maar als het op Curaçao nog geen bedtijd is, dan is het aan te raden om wakker te blijven en de dag af te maken.

Daarnaast schrik je de eerste nachten waarschijnlijk midden in de nacht wakker (vanwege jouw Nederlandse slaappatroon). Probeer in dat geval in bed te blijven en opnieuw te gaan slapen. Ga in ieder geval niks actiefs doen. Hiermee blijft het oude slaapritme in stand en heb je mogelijk langer last van een jetlag.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over Curaçao:

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.