8 verborgen stranden op Curaçao

Verborgen stranden op Curaçao

Wij kennen Curaçao natuurlijk als een paradijs met al dat blauwe water en witte stranden. De stranden van Jan Thiel of Mambo zijn een toeristische trekpleister en dan hoeven we het nog geen eens te hebben over alle stranden in Westpunt, zoals de Grote Knip en de Kleine Knip of de stranden op de prachtige resorts van Blue Bay en Santa Barbara.

Het is ook terecht dat toeristen massaal naar deze stranden toe gaan, omdat het simpelweg prachtige plekken zijn op het eiland. Vooral in het westen van Curaçao ben ik persoonlijk verknocht geraakt aan de ongerepte natuur en het andere klimaat in vergelijking met het oosten van het eiland.

Maar Curaçao heeft ook ontelbaar veel kleine stranden die moeilijker te bereiken zijn en nauwelijks worden bezocht door toeristen. Het zijn van die stranden waar je letterlijk de hele dag het gevoel kunt hebben dat je alleen op de wereld bent.

In deze blog inspireer ik je om deze stranden te bezoeken, maar vergeet niet: behoud altijd het respect voor de stranden en de omliggende natuur. Dat moet overal, maar ongerepte gebieden hebben nóg meer aandacht nodig.

1 | Largu, Shon Mosa, Chikitu en Manzaliña – Soto

In de omgeving van het dorp Soto ligt het strand van San Juan. Op de weg richting het dorp Soto ligt een kleine zandweg naar links. Eenmaal in de buurt van het strand moet je een klein bedrag betalen aan de mensen die onderhoud leveren aan dit terrein.

Eenmaal op het terrein heb je toegang tot vier afgelegen stranden: Playa Largu, Playa Shon Mosa, Playa Chikitu en Playa Manzaliña.

Verborgen stranden op Curaçao
Bekijk deze stranden op de kaart.

Verbogen stranden op Curaçao: Playa Manzaliña
> Playa Manzaliña

2 | Directors Bay – Caracasbaai

In 1985 werd de olieraffinaderij op Curaçao van Shell overgenomen door het Venezolaanse Petróleos de Venezuela. Tot die tijd hadden directieleden van Shell een eigen privéstrand, namelijk Directors Bay. Sinds 1985 is het strand openbaar geworden en bekende plek geworden voor duikers.

Aan de oostkant vind je namelijk de Smal Wall. Dit is een duikplek tot wel 15 meter diep!

Helemaal ”afgelegen” is dit strand niet, want in de directe omgeving ligt Fort Beekenburg, het Quarantainegebouw en de stranden Tugboat Beach, Caracasbaai en Baya beach.

Verborgen stranden op Curaçao
Bekijk dit strand op de kaart.

3 | Santu Pretu – Omgeving Lagun

Santu Pretu betekent in het Papiaments: zwart zand. Het zal je daarom niet verbazen dat dit kleine strand zwart zand heeft.

Het strand is alleen te bereiken per boot of per voet vanaf Playa Santa Cruz.

Verborgen stranden op Curaçao
Bekijk dit strand op de kaart.

4 | Loversbeach – Naast Kokomo Beach

Tussen het strand van Kokomo en de olieterminal van Bullenbaai vind je het strand Von Peschbaai (ook wel Loversbeach of Vrijgezellenbaai genoemd).

Dit strand is zo klein dat het bijna onmogelijk is om hier een middag op een handdoek te gaan liggen. Het strand ligt er vol met stenen en dat maakt het niet heel comfortabel.

Voor de avonturiers onder ons is het leuk om dit strandje te bezoeken en te genieten van het mooie uitzicht!

Verborgen stranden op Curaçao
Bekijk dit strand op de kaart.

5 | Playa Hundu – Bij het Verlaten Resort

Ben je wel eens naar het Verlaten Resort geweest op Curaçao? Zo nee, dan is dit een dikke aanrader. Het afgetakelde resort is alleen al leuk om te bekijken en het nabijgelegen strand evenmin.

Rijd je een klein stukje door, dan kom je bij Playa Hundu terecht. Een piepklein strand en alleen toegankelijk via de Santa Martha Baai.

Verborgen stranden op Curaçao
Bekijk dit strand op de kaart.

Playa Hundu op Curaçao
> Playa Hundu

6 | Pos Spaño – Jan Donker

Boka Pos Spaño is een prachtig, afgelegen strand in het natuurgebied van San Nicolas dat wordt beheerd door Stichting Uniek Curaçao. Het is mogelijk om met deze stichting dagtrips te boeken en mee te reizen naar stranden die normaal gesproken dicht blijven.

Pos Spaño is zo’n strand waar je in principe niet mag komen. Zandwegen naar dit strand zijn afgezet met poorten en alleen de beheerders van dit natuurgebied hebben een sleutel.

Verborgen stranden op Curaçao
Bekijk dit strand op de kaart.

7 | Boka Hulu – Jan Donker

Boka Hulu ligt in dezelfde omgeving als Pos Spaño en is alleen via de poorten van het natuurgebied San Nicolas te bereiken. Net als vele andere afgelegen stranden is Boka Hulu een strand met ongerepte natuur en weinig voetafdrukken van toeristen (letterlijk en figuurlijk).

Verborgen stranden op Curaçao
Bekijk dit strand op de kaart.

8 | Playa Hunku – Naast Porto Marie

Een werkelijk prachtig afgelegen strand is Playa Hunku. Helaas is dit strand niet toegankelijk om vrij te bezoeken. Het strand is enkel af te huren voor een bruiloft, partij of een feestje.

Is het strand absoluut niet te bereiken? Waar een wil is, is een weg. 🙂

Het strand blijft gesloten voor auto’s, omdat ze het strand rustig willen houden en niet willen uitbreiden naar een groot publiek. Maar als je het niet erg vindt om een klein stukje te wandelen, dan is het niet verboden het strand te bezoeken.

Verborgen stranden op Curaçao
Bekijk dit strand op de kaart.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over Curaçao:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.
De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!