Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Dit zijn de mooiste verborgen stranden op Curaçao

Verborgen stranden op Curaçao

Curaçao heeft een paradijselijke uitstraling met al het blauwe water en de prachtige stranden. Veel van de allermooiste stranden op Curaçao zijn commerciële stranden en een aantal hebben geen commerciële doeleinden.

Toeristen gaan massaal naar de stranden van Jan Thiel of Mambo of naar het ongerepte Cas Abou, Klein Curaçao en Grote Knip. Allemaal stranden die het paradijselijke beeld van Curaçao bevestigen. Maar naast de gangbare stranden zijn er ook verborgen stranden op Curaçao.

Verborgen stranden hebben meteen iets magisch. Ze zijn ongerept en worden niet of nauwelijks bezocht door de toerist. Waarschijnlijk ben je bij het bezoeken van het strand een van de weinigen. Maar waar zijn deze verborgen stranden op het eiland te vinden? In dit blog vind je de 8 mooiste verborgen stranden op Curaçao.

1 | Largu, Shon Mosa, Chikitu en Manzaliña – Soto

In de omgeving van het dorp Soto ligt het strand van San Juan. Op de weg richting het dorp ligt een kleine zandweg waar je naar links moet rijden om het strand te kunnen bereiken.

Eenmaal bij het strand moet je een symbolisch klein bedrag betalen aan de mensen die het strand onderhouden.

Eenmaal op het terrein heb je toegang tot vier afgelegen stranden: Playa Largu, Playa Shon Mosa, Playa Chikitu en Playa Manzaliña.

Verbogen stranden op Curaçao: Playa Manzaliña
> Playa Manzaliña

2 | Directors Bay – Caracasbaai

Het was in 1985 toen de olieraffinaderij op Curaçao van Shell werd overgenomen door het Venezolaanse Petróleos de Venezuela. Tot die tijd hadden directieleden van Shell een eigen privéstrand, namelijk Directors Bay. Sinds 1985 is het strand openbaar geworden en een bekende plek geworden voor duikers.

Aan de oostkant vind je namelijk de Smal Wall. Dit is een duikplek tot wel 15 meter diep!

Helemaal ”afgelegen” is dit strand niet, want in de directe omgeving ligt Fort Beekenburg, het Quarantainegebouw en de stranden Tugboat Beach, Caracasbaai en Baya beach.

3 | Santu Pretu – Omgeving Lagun

Santu Pretu betekent in het Papiaments: zwart zand. Het zal je daarom niet verbazen dat dit kleine strand zwart zand heeft.

Het strand is alleen te bereiken per boot of per voet vanaf Playa Santa Cruz.

4 | Loversbeach – Naast Kokomo Beach

Tussen het strand van Kokomo en de olieterminal van Bullenbaai vind je het strand Von Peschbaai (ook wel Loversbeach of Vrijgezellenbaai genoemd).

Dit strand is piepklein en is niet het ideale strand om een dag lang te vertoeven. Het ligt er vol met stenen en dat maakt het oncomfortabel. Desondanks is het voor de avonturiers onder ons leuk om dit strand te bezoeken en te genieten van het uitzicht.

5 | Playa Hundu – Bij het Verlaten Resort

In de omgeving van Soto stond jarenlang het Santa Martha Resort. De gebouwen en zwembaden werden vervolgens jaren nadat het resort permanent werd gesloten overgenomen door de natuur. Het was leuk om het resort als verlaten plek te bewonderen.

Tegenwoordig zijn de voormalige appartementen en zwembaden van het verlaten resort gesloopt en is er van het voormalige Santa Martha Resort niks meer te zien.

Toch is het nog steeds de moeite waard om richting dit deel van Curaçao te rijden. Tenminste, wel als je op zoek gaat naar de verbogen parels van het eiland. Hier vind je namelijk Playa Hundu, een piepklein strand en alleen toegankelijk via de Santa Martha baai.

Playa Hundu op Curaçao
> Playa Hundu

6 | Pos Spaño – Jan Donker

Boka Pos Spaño is een prachtig, afgelegen strand in het natuurgebied van San Nicolas dat wordt beheerd door Stichting Uniek Curaçao. Het is mogelijk om met deze stichting een dagtrip te boeken en stranden te bezoeken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn.

Pos Spaño is zo’n strand waar je in principe niet mag komen. Zandwegen naar dit strand zijn afgezet met poorten en alleen de beheerders van dit natuurgebied hebben een sleutel.

7 | Boka Hulu – Jan Donker

Boka Hulu ligt in dezelfde omgeving als Pos Spaño en is alleen via de poorten van het natuurgebied San Nicolas te bereiken. Net als vele andere afgelegen stranden is Boka Hulu een strand met ongerepte natuur en weinig voetafdrukken van toeristen.

8 | Playa Hunku – Naast Porto Marie

Een prachtig afgelegen strand is Playa Hunku.

Het is niet mogelijk om dit strand met de auto te bezoeken. Ze willen het liefst zo min mogelijk toeristen op het strand hebben en willen het niet uitbreiden naar het grotere publiek. Het strand is daarom ook enkel en alleen af te huren voor een bruiloft, een partij of een feestje.

Desondanks is het wel mogelijk om het strand te bezoeken, maar daarvoor moet je wel eerst een stukje wandelen.

Het bezoeken van een verborgen strand is op eigen risico!

Er zijn veel verborgen parels op Curaçao, maar ze zijn niet allemaal vrij te betreden. Sommige stranden zijn in handen van andere mensen op het eiland. Of dat ook om bovenstaande stranden gaat, dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.

Het bezoeken van een strand is dus op eigen risico. Daarnaast moet je altijd met respect met de natuur en de lokale bevolking omgaan.

Andere inspiratie over Curaçao opdoen?

Ik heb nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs je ook informeren of inspireren:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!