Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hier heb ik gratis geparkeerd in Willemstad op Curaçao

Waar kan ik in Willemstad gratis parkeren?

Curaçao heeft veel parkeermogelijkheden waarvan velen gratis zijn. Zo moet je alleen op enkele parkeerplaatsen in Willemstad, op het vliegveld en bij enkele parkeerplaatsen van populaire stranden geld betalen. Deze parkeertarieven op Curaçao zijn erg laag.

Toch willen we het liefst de auto gratis parkeren en in dit blog lees je alle gratis parkeermogelijkheden op Curaçao.

Gratis parkeren in Punda

In Punda kun je de auto parkeren op het grote parkeerterrein aan Het Waaigat. De officiële naam van deze parkeerplaats is Abraham M. Chumaceiro Bulevar. Dit is bij bioscoop De MoviesHet is gratis en je bent slechts op 5 tot 10 minuten lopen van de Koningin Emmabrug, ofwel de pontjesbrug.

Gratis parkeren in Otrobanda

In Otrobanda kun je de auto ook gratis parkeren. Er is daar met de bewoners en de winkeliersverenigingen afgesproken dat er bij de Breedestraat en de Klipstraat geparkeerd kan worden.

In onderstaande map zie je de locatie van de Breedestraat. Deze straat ligt op een paar minuten lopen van de Koningin Emmabrug.

Een andere mogelijkheid is de Klipstraat. De Klipstraat is een kleine straat achter restaurant De Gouverneur. De straat grenst met de Breedestraat die hierboven beschreven staat. In onderstaande map zie je de locatie van de Klipstraat.

Waar kan ik het beste parkeren op Curaçao?

Wat ik in het begin van deze blog schreef: de parkeertarieven op Curaçao zijn erg laag. Voor een paar Antilliaanse guldens staat je auto legaal te zonnen op een parkeerplaats.

Mocht je er wel op uit zijn om gratis te parkeren, dan raad ik je de parkeerplaats aan Het Waaigat aan. Dit is de eerstgenoemde gratis parkeerplaats in dit blog. Hij is groot, wordt vaak beveiligd en staat in een goede buurt op een plek waar dagelijks veel activiteiten zijn. Daarnaast is het slechts een paar minuten lopen van het centrum.

De parkeerplaats aan de Breedestraat en de Klipstraat zijn plaatsen waarvan het niet uit te sluiten is dat er in de toekomst betaalt moet worden. En omdat ik niet continue op de hoogte kan blijven van de ontwikkelingen van de Curaçaose parkeerplaatsen moet je er even alert op zijn of het ook daadwerkelijk gratis is.

Überhaupt is het belangrijk om goed te checken waar je wel en niet gratis mag parkeren. Als je denkt de auto gratis op een plek te parkeren terwijl je er eigenlijk geld voor moet betalen, dan heb je op Curaçao binnen no-time een wielklem op de auto.

Belangrijk: check altijd de actualiteit

Dit blog is geschreven in december 2017. De informatie die ik in dit blog heb verwerkt is gebaseerd op de situatie in 2017. Er bestaat een kans dat de informatie in dit blog niet meer gelijk staat aan de huidige gang van zaken op Curaçao.

Andere inspiratie over Curaçao opdoen?

Ik heb nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs je ook informeren of inspireren:

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.