Hoe moet ik packing cubes inpakken?

Hoe kan ik packing cubes inpakken?

Een backpack inpakken kan een ingewikkelde klus zijn: hoe ga je in de vrede alle spullen in de backpack proppen? Helaas kunnen niet alle spullen mee en ben je genoodzaakt om die ene broek of dat ene t-shirt thuis te laten liggen. Je wilt immers ruimte besparen en het gewicht van de backpack beperken.

Hoe vaker je met een backpack gaat reizen, hoe gemakkelijker het wordt. Je weet welke spullen belangrijk zijn en welke je met gemak thuis kunt laten liggen. Je weet hoe je de backpack in kunt delen en hoe je hem effectief kunt inpakken. Dat zijn allemaal belangrijke elementen om de ervaring van het backpack te vergroten.

Een effectieve manier van het inpakken van een backpack is door gebruik te maken van packing cubes. Door packing cubes kun je gemakkelijk bij de spullen die je nodig bent, creëer je structuur in de backpack en voorkom je dat de backpack chaotisch wordt.

Wat zijn packing cubes?

Packing cubes zijn kleine tasjes die je in verschillende maten kunt kopen. Deze kleine en flexibele tasjes kun je vullen met bagage om vervolgens de backpack te vullen met deze packing cubes.

Het grootste voordeel van packing cubes is de structuur die je aan de backpack geeft. Zo kun je een packing cube vullen met onderbroeken en een packing cube vullen met t-shirts. Als je een t-shirt nodig bent kun je deze gemakkelijk terug vinden, zonder dat je de hele backpack uit moet stallen en alle opgevouwen kleding in een chaos achter moet laten.

Een ander voordeel van packing cubes is de ruimte die je bespaart in de backpack. Door kleding of andere spullen in packing cubes te stoppen pak je de backpack compacter in. Hierdoor voorkom je loze ruimtes.

Hoe gebruik je packing cubes?

Het is belangrijk om net als de backpack ook de packing cubes op een goede manier in te pakken. Ik geef je daarom graag wat tips.

Tip 1: koop kwalitatieve packing cubes

Het is absoluut geen garantie dat goedkope packing cubes snel kapot gaan, maar als je packing cubes van Eagle Creek koopt, dan heb je gegarandeerd kwalitatief materiaal.

Dat is belangrijk, want packing cubes hebben veel te verdragen en vooral de rits moet flexibel zijn.

Tip 2: rol de kleding op

Packing cubes zijn groot genoeg voor t-shirts, ondergoed, sokken, thermokleding en noem het maar op, maar vaak te klein voor spijkerbroeken of dikke jassen.

Het voordeel van t-shirts, zwemkleding, thermokleding en vele andere kleding is dat het uit dun materiaal bestaat. Ze zijn gemakkelijk in elkaar te proppen zonder dat het beschadigd.

Eén van de meest gebruikte technieken van het inpakken van een koffer of een backpack is het rollen van de kleding. Opgerolde kleding blijft vaak compact opgerold, heeft weinig tot geen nutteloze lucht en zijn gemakkelijk in hoekjes en gaatjes te drukken.

Kortom: je hebt het meeste aan packing cubes als je zwembroeken, t-shirts, thermokleding, langere shirts of andere dunne kleding oprolt.

Tip 3: pak de packing cubes zo vol mogelijk in

Liever een packing cube dat net iets te klein uitvalt, maar waar alle t-shirts wel in passen dan een te grote packing cube waar eigenlijk nog 2 t-shirts bij kunnen.

Waarom?

Omdat een te grote packing cube met ruimte dat niet benut wordt verschuiving van kleding veroorzaakt. Dat wil je niet, want opgerolde kleding wordt weer uitgerold en het neemt allemaal ruimte in beslag.

Door een packing cube vol te proppen en de rits te dichten, blijven de t-shirts compact tegen elkaar aan liggen waardoor het geen kans krijgt om belangrijke ruimtes in beslag te nemen.

Waar kun je packing cubes nog meer voor gebruiken?

Uiteindelijk kun je packing cubes overal voor gebruiken.

Het is gangbaar om packing cubes met dunne kleding vol te proppen, maar als je kabeltjes en losse onderdelen meeneemt, dan bieden packing cubes de ideale oplossing om niet te verdwalen in al deze kleine spullen.

Packing cubes van Eagle Creek

Zoals gezegd: het merk Eagle Creek is onder de packing cubes een bekend merk geworden. Je betaald relatief veel voor deze kleine tasjes, maar de packing cubes zijn doorzichtig (waardoor je goed kunt zien wat er in zit), ze zijn er in verschillende maten en ze zijn kwalitatief erg sterk. Vooral de rits doet het erg goed.

Een aanrader!

> Koop hier packing cubes

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over het backpacken:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.
De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!