Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Packing cubes inpakken: zo doe ik dat op een efficiënte manier

Hoe kan ik packing cubes inpakken?

Een backpack inpakken is geen gemakkelijk klus: je hebt namelijk veel spullen die je mee wil nemen en je bent bang dat je tijdens de reis spullen tekort gaat komen. Toch kun je niet alle spullen meenemen, omdat daar simpelweg geen ruimte voor is.

Een te zware backpack kan een grote last worden tijdens het reizen. Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk ruimte te besparen. Dat doe je door de backpack zo effectief mogelijk in te pakken. Effectief een backpack inpakken betekent dat je geen fysieke klachten krijgt (als je je backpack goed afstelt) en dat je elke ruimte in een backpack zo goed mogelijk benut.

Een onmisbaar item in je backpack om je backpack zo effectief mogelijk in te pakken zijn packing cubes. Door packing cubes kun je namelijk gemakkelijk bij de spullen komen die je nodig hebt, je creëert structuur in je backpack en je voorkomt dat je backpack chaotisch wordt.

Wat zijn packing cubes?

Packing cubes zijn kleine vakken/tasjes die je in verschillende maten kunt kopen. Met packing cubes kun je verschillende kleding apart van elkaar inpakken. Zo kun je een packing cube vullen met sokken, terwijl je een andere packing cube vult met al je ondergoed.

Het idee van een packing cube is dat je deze zo vol mogelijk inpakt. Daar zijn ze namelijk op gemaakt. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een kapotte rits. Het voordeel van een vol bepakte packing cube is dat je elke ruimte zo goed mogelijk benut.

Vervolgens sluit je je packing cube, met bijvoorbeeld je sokken, om daarna je packing cube in te pakken in je backpack. Het voordeel van een packing cube is dat je backpack lekker geordend blijft. Helemaal als je specifiek sokken nodig bent, dan kun je deze gemakkelijk vinden, omdat deze in een packing cube zijn ingepakt.

Hoe gebruik je packing cubes?

Het is belangrijk om net als de backpack ook de packing cubes op een goede manier in te pakken. Hieronder vind je een aantal handige tips.

Tip 1 | Koop kwalitatieve packing cubes

Ik ben van mening dat je mag investeren in kwalitatieve packing cubes. Je gaat er namelijk veel plezier van ervaren. Daarnaast moeten packing cubes ook kwalitatief zijn, omdat vooral de rits veel te verdragen heeft. Bij het kopen van packing cubes moet je dus goed naar de rits kijken.

Een bekend merk waar je packing cubes van kunt kopen is Eagle Creek.

Tip 2 | Kleding oprollen

Packing cubes zijn groot genoeg voor t-shirts, ondergoed, sokken, thermokleding en andere dunne kleren, maar ze zijn vaak te klein voor spijkerbroeken of dikke jassen.

Het voordeel van dunne kleren is dat je deze kleren kunt oprollen. Oprollen blijkt vaak de meest effectieve manier van het inpakken van je backpack te zijn.

Opgerolde kleding blijft compact, vrij van lucht en ze zijn gemakkelijk in hoeken en gaten te drukken. Zwembroeken, t-shirts, thermokleding, lange shirts en ondergoed zijn ideale kledingstukken voor je packing cube.

Tip 3 | Prop je packing cube helemaal vol

Je wil liever een packing cube waar alles net in past, dan een packing cube waar je eigenlijk nog 2 t-shirts in kwijt kunt. Hoe voller je packing cube, hoe compacter en steviger je kleren in je backpack blijven liggen.

Een te grote packing cube veroorzaakt verschuiving van je kleren. Hierdoor wordt je backpack een grote chaos en ligt alles overhoop.

Door een packing cube vol te proppen en de rits te dichten, blijven je kledingstukken compact tegen elkaar aan liggen.

Tip 4 | Ga altijd voor doorzichtige packing cubes

Het is belangrijk om doorzichtige packing cubes te kopen. Hierdoor kun je makkelijker zien in welke packing cube je je sokken hebt ingepakt en in welke packing cube je t-shirts liggen.

Waar kun je packing cubes nog meer voor gebruiken?

Packing cubes hebben nog meer handige functies.

Je kunt ze namelijk ook als tasje gebruiken om spullen bij elkaar te bundelen. Zo zijn packing cubes erg handig om alle kabeltjes in op te bergen en kun je tijdens het reizen gemakkelijk bij je telefoonoplader.

* Dit blog bevat een affiliate link.

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.