Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom ik niet meer zonder packing cubes kan (en wil) reizen

Een backpack inpakken met packing cubes

Als je niet gestructureerd met je backpack weet om te gaan, dan ontstaat er binnen de kortste keren chaos. Voor je het weet liggen alle kabels, onderbroeken en sokken door elkaar heen en als je er echt een chaos van maakt, dan kun je schone kleding niet meer van vieze kleding onderscheiden.

En dat is vervelend. In je backpack zitten namelijk belangrijke spullen, zoals kleding, toiletartikelen, accessoires en apparatuur. Het zijn de spullen die nodig zijn om tijdens het backpacken goed voor jezelf te kunnen zorgen.

Maar hoe zorg je er dan voor dat je een backpack gestructureerd kunt houden? Dat je backpack geen puinhoop wordt als je een onderbroek wil pakken? De ideale oplossing hiervoor zijn packing cubes. In dit blog vertel ik je er meer over.

Wat zijn packing cubes?

Een packing cube is een kleine opbergtas waar je je spullen afzonderlijk van elkaar mee kunt inpakken. Dat wil zeggen dat je je onderbroeken in een packing cube kunt inpakken, terwijl je je sokken in een andere packing cube stopt. Om even een voorbeeld te noemen.

Op deze manier blijft je packing cube overzichtelijk. Je hebt alles gesorteerd en bij elkaar gebundeld in een kleine opbergtas.

Heb je schone sokken nodig? Dan pak je eenvoudig je packing cube met alle sokken zonder dat de backpack chaotisch wordt en zonder dat alle spullen door elkaar heen komen te liggen.

Wat zijn de voordelen van packing cubes?

Packing cubes hebben veel voordelen. Ik heb een aantal voorbeelden op een rij gezet.

  • Packing cubes geven overzicht;
  • Je voorkomt chaos in je backpack;
  • Je bespaart ruimte in je backpack.

Packing cubes geven overzicht

Een backpack gestructureerd en goed inpakken kost tijd en moeite. Als je vervolgens je backpack hebt ingepakt en tijdens de reis sokken nodig bent, dan kan het zijn dat je bent vergeten waar je de sokken specifiek hebt opgeborgen.

Met packing cubes gaat je dat niet meer gebeuren. Je hebt alles in een kleine tas gestopt en kunt alle sokken gemakkelijk pakken.

Geen chaos in de backpack door de packing cubes

Met packing cubes is een chaotische backpack verleden tijd. Je sokken dwarrelen niet rond en je hoeft geen moeite te doen om een schoon ondergoed te vinden.

Het grootste vak van je backpack is gevuld met packing cubes en deze packing cubes zijn ingepakt met kleding of met andere spullen. Je kunt alles gemakkelijk uit de backpack halen, zonder dat je alles opnieuw moet opvouwen of oprollen.

Wat betreft je toiletartikelen kan ik het trouwens aanraden om een goede toilettas voor backpackers te kopen. Deze zijn ontworpen voor de reizigers en zijn specifiek voor toiletartikelen hygiënischer dan packing cubes.

Je bespaart ruimte door packing cubes

Uiteindelijk wil je zo effectief mogelijk je backpack inpakken. Je wil alle gaten, hoeken en niet gebruikte lucht optimaal gebruiken. Het is daarom verstandig om je packing cubes zoveel mogelijk vol te proppen, zodat je elke ruimte van je packing cube (en dus je backpack) optimaal gebruikt.

Goede packing cubes kunnen tegen een stootje en zijn hier speciaal voor ontworpen.

Welke bagage stop je in packing cubes?

Er zijn geen richtlijnen over specifieke bagage voor packing cubes. In principe kun je alles kwijt in een packing cube. Het is dus aan jou welke spullen je in een packing cube wil opbergen.

Dunne kledingstukken zijn overigens wel de meest gangbare kledingstukken voor packing cubes. Zo kun je t-shirts oprollen en je kunt heel wat t-shirts kwijt in een volgepropte packing cube.

Naast t-shirts zijn packing cubes natuurlijk ook handig voor bijvoorbeeld sokken, ondergoed of losse onderdelen, zoals je telefoonoplader, de oplader van je fotocamera of je GoPro. Toch wil ik je wel adviseren om de packing cube vooral te gebruiken voor kledingstukken, omdat je hem dan optimaal kunt gebruiken.

Heb je dikke kleding die je moet meenemen naar je bestemming? Gebruik in dat geval vacuümzakken voor je backpack. Doordat je dikke kleding vacuüm zuigt, bespaar je veel ruimte in je backpack.

Welke packing cubes kun je het beste kopen?

Er zijn verschillende soorten packing cubes die je kunt kopen.

Het belangrijkste advies die ik je kan geven is dat je doorzichtige packing cubes koopt. Hierdoor kun je gemakkelijk zien welke kledingstukken in welke packing cube zijn ingepakt. Hierdoor voorkom je dat je alle packing cubes moet openen omdat je sokken nodig bent.

Verder vind ik dat je best wat geld mag betalen voor goede packing cubes. Duurdere packing cubes garanderen over het algemeen meer betrouwbaarheid en dus kwaliteit. Vooral de flexibiliteit van de rits van je packing cube is erg belangrijk.

Een bekend merk onder packing cubes is Eagle Creek.

* Dit blog bevat een affiliate link.

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.