Wat is ziplinen?

Wat is ziplinen?

Ziplinen wordt ook wel tokkelen genoemd; het is een activiteit waarbij je aan een lang touw, die gespannen is aan twee punten, naar beneden zoeft. Met de wind in je haren vlieg je als het ware over prachtige landschappen met een enorme snelheid, terwijl je met je voeten boven het prachtige groen van de bossen hangt.

Als je last hebt van hoogtevrees is ziplinen geen goed idee, hoewel er tokkelbanen bestaan in verschillende hoogtes en niveaus. Ben je dus iets minder avontuurlijk, dan kun je alsnog proberen om te gaan ziplinen. Je kunt dit doen op prachtige locaties in Thailand en Costa Rica, maar je kunt het ook dichter bij huis proberen. Zowel in Nederland als in België heb je prachtige locaties waar je kunt tokkelen. Je hebt dan een mooi uitzicht over ons vlakke land.

Hoe werkt ziplinen?

Bij ziplinen daal je af aan een touw die tussen twee punten gespannen is. Het ene punt is daarbij hoger dan het andere, waardoor je met aardig wat snelheid naar beneden zoeft. Door middel van een katrol en een veiligheidsharnas zit je vast aan de zipline; hierdoor kun je op een veilige manier naar beneden afdalen.

In de meeste gevallen draag je ook handschoenen, zodat je zelf je snelheid kunt bepalen met je handen aan het touw. In Nederland en België zijn verschillende tokkelbanen in prachtige omgevingen; je hebt dan een geweldig uitzicht vanuit de lucht.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over outdoor reizen:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.
De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!