Wandelen met een wandelbroek: de voordelen

Waarom hiken wandelbroek?

Een goede uitrusting is belangrijk als je een lange wandeling gaat maken. Het maakt hierin niet uit of je in de bergen of door het vlakke land in de bossen gaat wandelen. Je moet hooguit de uitrusting aanpassen op de omgeving waarin je wandelt, maar in alle gevallen is een goede uitrusting een prioriteit.

Bij een goede wandeluitrusting mag de wandelbroek niet ontbreken. Samen met een goede jas en goede wandelschoenen is de wandelbroek een belangrijk kledingstuk dat je draagt.

Wat zijn de voordelen van een wandelbroek tijdens een stevige wandeling?

Een no-go: wandelen met een spijkerbroek

Laten we spijkerbroeken gebruiken waar ze voor nodig zijn. Ze kunnen als modieus en casual kledingstuk gebruikt worden in activiteiten in het dagelijkse leven. Maar een spijkerbroek past niet bij outdoor activiteiten.

Hiken met een spijkerbroek heeft geen voordelen. Een spijkerbroek zit in verhouding met een wandelbroek oncomfortabel en als een spijkerbroek na regenval nat is geworden, dan duurt het lang voordat het is opgedroogd (met alle gevolgen die daar bij komen kijken).

Wat zijn de voordelen van een wandelbroek?

Wat zijn de voordelen van een wandelbroek?

Wandelbroeken zijn niet voor de flauwekul ontworpen. Ze hebben een belangrijke functie als je een lange wandeling gaat maken.

Wandelbroeken zijn comfortabel

Een wandelbroek heeft stretch of een losse stof waardoor je gemakkelijk in de broek kunt bewegen. Dat is comfortabel op de lange en vlakke stukken, maar voornamelijk bij het klimmen en klauteren op steile stukken in de bergen heeft dit waarde.

Wandelbroeken kunnen zich aanpassen op de weersomstandigheden

Wandelbroeken zijn gemaakt voor wisselende weersomstandigheden. De stof van een wandelbroek droogt gemakkelijk op na een hevige regenbui. Een goede wandelbroek houd de wind voor een groot deel tegen en houd de benen daardoor lekker warm.

Om écht warm te blijven in hele koude temperaturen is het aan te raden om als extra een thermobroek te dragen.

Sommige wandelbroeken zijn afritsbroeken

Begint de zon volop te schijnen, heb jij je vergist in de temperatuur en krijg je het opeens warm? Met een afritsbroek kun je de broek ter hoogte van de knieën afritsen. Hierdoor maak je van een lange broek een korte broek.

Uiteraard geldt ook het tegenovergestelde. Als de heldere blauwe lucht ineens een grijze en donkere lucht wordt en de temperatuur begint te dalen, dan kun je van de korte broek weer een lange broek maken.

Op deze manier kun je de gevoelstemperatuur reguleren en heb je altijd een ”back-up” in zowel koude als warme weersomstandigheden.

Wat zijn de voordelen van een wandelbroek?

Wandelbroeken zijn lichtgewicht

De dunne stof van een wandelbroek zijn licht van gewicht en dat is belangrijk. Hoe minder gewicht je hoeft te dragen, hoe gemakkelijker een wandeling wordt.

Met wandelbroeken kun je veel lichtgewicht bagage dragen

Er zijn verschillende wandelbroeken op de markt met veel broekzakken. Deze broekzakken kun je gebruiken om je camera, telefoon of routekaart op te bergen.

Waar koop ik een goede wandelbroek?

Wij vinden investeren in goede outdoor kleding een prioriteit als je de wilde natuur in gaat. Goede outdoor kleding is ontworpen voor alle soorten omstandigheden en een goede voorbereiding is belangrijk en biedt je een comfortabele ervaring.

Dat is voor de wandelbroek niet anders. Wij raden het aan om wandelbroeken bij de Bever te kopen. De Bever is een specialist op het gebied van outdoor en een betrouwbare winkel in de wandelsport.

Andere wandelinspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

* Dit blog bevat een affiliate link.

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.
De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!