Frankrijk

Bienvenue en France

meter
Zo hoog is de Mont Blanc, de hoogste berg van Frankrijk.
officiële natuurparken
Die allemaal deel uitmaken van de Franse identiteit.
meren
Waar je je als outdoorliefhebber helemaal kunt uitleven.

Outdoor in Frankrijk

Frankrijk: het land waar je als outdoorliefhebber alles kunt vinden. Dat komt omdat Frankrijk alles te bieden heeft. Bijna nergens lijkt de natuur zo divers te zijn als in Frankrijk. Bergen, stranden, heuvels, bossen en kale vlaktes maken het land tot misschien wel het mooiste land van Europa!

Daarom geven we Frankrijk een hoge score. Want of je nu wilt mountainbiken, skiën, suppen, kanoën, raften, kajakken of wilt paragliden: voor alles zijn honderden tot duizenden locaties te vinden. En dan hebben we nog maar een paar outdoorsporten opgenoemd.

En dan hebben we het nog niet gehad over wat Frankrijk als land meer te bieden heeft. Het is een land met een authentieke cultuur en een eigen identiteit. De schoonheid van dit land is niet in woorden uit te drukken en als je deze schoonheid eenmaal ervaren hebt, dan lijkt het alsof het niet meer uit je gedachten kan worden gewist.

 

Outdoorscore:

5/5

Onze favoriete outdoor bestemmingen in Frankrijk

Kom meer te weten over Frankrijk

Wat heeft Frankrijk allemaal te bieden als outdoor land? Eigenlijk te veel om op te noemen. We raden het aan om het vooral zelf te ontdekken. Struin de bergen in en ga op onderzoek uit. 

Het fijne van Frankrijk is dat het land alles te bieden heeft. Dat maakt het ook zo’n fijn outdoor land. Je kunt er namelijk alles doen. Variërend van zomer tot winter en van bergen tot de zee is het land een heus paradijs voor iedereen die het avontuur in de natuur ambieert.

Van alle bergketens zijn er 5 bekende gebergtes in Frankrijk. Dat zijn De Alpen, Jura, de Vogezen, de Pyreneeën en het Centraal Massief. De allerhoogste bergen liggen in de Alpen. Dat is een gebergte dat zich ook uitstrekt over Oostenrijk, Italië en Zwitserland. De allerhoogste berg van Frankrijk is ook in de Alpen te vinden. Dat is namelijk de Mont Blanc. Deze berg is 4808 meter hoog.

Er is ontzettend veel te beleven op outdoor gebied in de Franse bergen. Mountainbiken, hiken, trailrunning, canyoning, rotsklimmen, downhillen, skiën, snowboarden, langlaufen, sneeuwschoenwandelen, ziplinen, wielrennen, paragliden en nog tientallen andere sporten krijg een andere dimensie als je deze in de Franse bergen uitoefent.

De eindeloze mogelijkheden op het gebied van outdoor zijn een belangrijke factor om naar Frankrijk af te reizen als je liefhebber bent van de natuur en het grote avontuur.

Frankrijk heeft een lange kustlijn in het oosten aan de Atlantische Oceaan en in het zuiden aan de Middellandse Zee. De zuidkust is tropisch warm en staat bekend om het blauwe water en de witte stranden. Ook de oostkust heeft het blauwe water en de witte stranden, maar de oostkust staat toch meer bekend als de ruigere kustlijn.

Surfen, kitesurfen, windsurfen, suppen, zeilen of een hike op routes langs het water zijn heerlijke activiteiten voor de zeeliefhebbers onder ons. 

Frankrijk heeft ongeveer 1000 meren waar je kunt vertoeven als je dat zou willen. De één is natuurlijk mooier dan de ander, maar allemaal hebben ze de elementen waar een outdoorliefhebber naar zoekt: vrij voelen in de wilde natuur.

Zoek de rust op door vredig te gaan suppen of daag jezelf uit door te zwemmen in het koude water. Of zoek de activiteiten die je ook op zee kunt beoefenen: ga bijvoorbeeld windsurfen of kitesurfen en laat je letterlijk meewaaien door de wind. En sluit de dag af met je vrienden en proost op een mooie, zomerse en jeugdige dag in het prachtige Frankrijk.

De mooiste meren? Dat is bijna niet op te noemen. Maar denk bijvoorbeeld aan Lac de Serre-Ponçon, Lac du Bourget en Lac d' Annecy of bezoek prachtige meren in de bergen, zoals Lac Blanc, Lac d'Oô, Lac de Gaube of Lac d'Aiguebelette. 

Frankrijk heeft bij elkaar ruim 13 á 14 miljoen hectare bos. De allerbelangrijkste houtsoort in deze bossen is de eik. Ruim 4,7 miljoen oppervlakte bestaat uit eikenbomen. 

Het bos is een vredige plek waar we allemaal graag terug komen. Op één of andere manier word je gedwongen om tot rust te komen in het bos. Je hebt rechtstreeks contact met de natuur en kunt allemaal natuurlijk omgevingsgeluiden horen. Het lijkt wel alsof we hierdoor onbewust contact maken met iets groters dan ons. 

Ook op het gebied van bossen scoort Frankrijk voor de outdoor gekken onder ons hoog. Zoek in plaats van de bergen eens de Franse heuvels op en ontdek deze bossen ter voet of op de fiets. 

De mooiste bossen van Frankrijk? Fôret de la Grande, Fôret de Haguenau, Fôret de Vizzavona of Fôret des Landes zijn prachtige bossen!

Ontdek meer leuke outdoor in Frankrijk

Canyoning in Frankrijk
Canyoning
Stand up paddlen in Frankrijk
Suppen
Raften in Frankrijk
Raften
Mountainbiken in Frankrijk
Mountainbiken

Embarquons pour une grande aventure.

Reizen naar Frankrijk

Ga goed voorbereid op reis

Frankrijk is een prachtig land om naar toe te reizen. Voordat je naar Frankrijk reist is het belangrijk een aantal voorbereidingen te treffen.

Heb je een reisstekker nodig in Frankrijk?

In Frankrijk gebruiken ze de stekker van het type E.

Je hebt in Frankrijk geen reisstekker nodig.

Wat is de officiële landstaal in Frankrijk?

De officiële landstaal in Frankrijk is Frans.

Wat is de munteenheid in Frankrijk?

De munteenheid in Frankrijk is de euro.

Rijden ze rechts of links in Frankrijk?

In Frankrijk rijden ze rechts.

Duurzaam reizen

Het is belangrijk om bewust met de aarde om te gaan. Een reis naar Frankrijk willen we allemaal, maar het mag niet ten koste gaan van de natuur en haar leefomgeving. 

We moeten zuiniger zijn. En voor een land als Frankrijk is dat super gemakkelijk. Binnen een paar uur zijn we namelijk in Frankrijk. Door duurzamer te reizen heb je ook nog eens een intensere ervaring van de reis. En dat maakt reizen zo leuk, toch?

Reis dus duurzaam naar Frankrijk om je daarna uit te leven in de natuur waar jij respectvol mee bent omgegaan. Ga bijvoorbeeld Interrailen. Dat is in onze ogen dé manier voor een duurzame, goedkope en prachtige reis.

yelr-l
yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!