Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

In je eentje naar Parijs: dit is mijn ervaring

Solo reizen in Parijs: dit moet je weten

Parijs is met de Eiffeltoren, de romantiek, de Seine en andere beroemde historische gebouwen een beroemde stad in de wereld. Grote kans dat je er al een keer bent geweest of dat je het ooit nog een keer gaat doen. Ik heb Parijs tot nu toe twee keer mogen bewonderen, maar wel altijd in gezelschap van meerdere mensen.

Nu heb ik besloten om in mijn eentje een citytrip naar Parijs te maken. En ook al heb ik vaker in mijn eentje gereisd en heb ik de stap genomen om een aantal keren in mijn eentje in het buitenland te gaan wonen, toch is een solo reis naar een miljoenenstad naar Parijs ook nieuw voor mij.

In dit blog neem ik je mee in mijn solo reis naar Parijs. Ik hoop je hiermee te kunnen inspireren om hetzelfde te doen.

Waarom een solo reis naar Parijs?

Ik heb gekozen voor een solo reis naar Parijs om meerdere redenen.

Gevoel van avontuur willen ervaren

Allereerst heb ik meerdere ervaringen in het buitenland mogen ervaren en leuke reizen mogen meemaken. Toch blijf ik, op het moment dat ik in Nederland ben, altijd in dezelfde patronen terugvallen.
Ik heb altijd de behoefte om weer weg te gaan, ik wil altijd weer nieuwe mensen ontmoeten, ik wil meer spanning in mijn leven en ik kan niet aarden in de stad waar ik woon. Desondanks blijf ik op magische wijze erg loyaal aan mijn huidige woonplaats en ik kan daar niet de vinger op leggen, omdat ik mij eigenlijk helemaal niet blij voel in mijn huidige situatie.

Steeds vaker bereik ik mijn eigen grenzen door keuzes te maken waar ik gelukkig van word. Daar hoort een citytrip naar Parijs ook bij. Ik heb simpelweg de behoefte om nieuwe mensen te ontmoeten, de stad in mijn eentje te verkennen en gewoon het avontuur op te zoeken.

En daarvoor hoef je niet altijd meteen een half jaar te gaan backpacken in Bali. Je kunt ook gewoon voor 4 dagen voor een behapbare prijs naar de hoofdstad van Frankrijk.

Ik houd van reizen

Ik vind reizen fantastisch. De onvoorspelbaarheid, het kunnen ontdekken van nieuwe plaatsen, de vrijheid en de ervaringen met bijbehorende herinneringen maken het reizen voor mij tot een groot avontuur.

Ik vind Parijs geweldig

Ik ben ondertussen twee keer in Parijs geweest en ik ben altijd verknocht geraakt aan deze stad. Het is zo ongelofelijk groot en divers en ik vind het ook oprecht een hele mooie stad. De straten, de steegjes, de gebouwen en de hele architectuur van de stad vind ik erg fascinerend.

Solreizen in Parijs: waar moet je beginnen?

Je moet uiteraard eerst de keuze gaan maken of je naar Parijs wil gaan ja of nee. Het is waarschijnlijk geen toeval dat je dit blog leest. Waarschijnlijk zie je een reis naar Parijs wel zitten, maar misschien vind je het ergens nog een beetje spannend om het alleen te doen.

Toch kan ik je maar een duidelijk advies geven: maak de keuze. Blijf niet in je hoofd hangen over wat er wel of niet goed kan gaan, over hoe het er allemaal uit gaat zien en of je het wel leuk gaat vinden. De reis wordt hoe dan ook anders dan je verwachtingen.

Als soloreizigers overnachten in Parijs

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt, dan is het tijd om je reis te boeken. Het voordeel van een reis naar Parijs is dat je relatief goedkoop iets kunt vinden.

De eerstvolgende stap is het boeken van een accommodatie. Hier rest de vraag, wat wil je? Ga je voor comfort, gemak of sociaal contact? Ik heb er bewust voor gekozen om in een hostel te overnachten. Ik heb ervaring met overnachten in een hostel en de praktijk leert dat dit de plek is om nieuwe mensen te ontmoeten.

Ik sta er altijd voor open om nieuwe mensen te ontmoeten en dingen te doen buiten mijn comfortzone. Het liefst ontdek ik de stad met mensen die voorheen onbekenden voor mij waren. Ik heb het gevoel dat als ik alleen in een hotelkamer zou zijn, ik mij sneller zou terugtrekken. En dat zou ik jammer vinden.

Als je overigens geen behoefte hebt aan nieuwe mensen ontmoeten, dan kan een AirBnB of een hotel uiteraard wel de oplossing zijn. Dan is het simpelweg boeken geblazen. Laptop open, accommodatie zoeken met de prijs die je wil betalen en betalen. Als je dat hebt gedaan, dan staat je reis vast.

Mijn overnachtingsplek in Parijs

Ik heb in Parijs een hostel geboekt met als uitgangspunt dat ik en goedkoper kan overnachten en nieuwe mensen kan ontmoeten.

Het hostel heet JO&JOE Paris Gentilly.

Als soloreiziger met de trein naar Parijs

Ik kies als het op reizen aankomt voor gemak en ga met de trein naar Parijs. Je boekt je ticket, je stapt in de trein en je hoeft nergens naar om te kijken.

Of nou ja, ik moet alleen even een keer overstappen in Brussel. Maar verder kom ik vanzelf in Parijs aan. Door met de trein te reizen hoef je niet met je auto door de miljoenenstad te rijden en kun je gewoon achterover leunen totdat je in Parijs bent aangekomen.

Waarschijnlijk ken je het wel, maar reizen met de trein naar Parijs doe je uiteraard met de Thalys. Vanuit Amsterdam kun je met de Thalys gemakkelijk naar Parijs reizen. Bij goedkopere tickets stap je een keer over in Brussel en bij duurdere tickets kun je vanaf Amsterdam in een rit blijven zitten en uitstappen in Parijs.

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.