Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Hoe kan ik een huurwoning zoeken op Curaçao?

Hoe kan ik een huurwoning zoeken op Curaçao?

Wil jij graag voor een tijdelijke periode op Curaçao werken en wonen en vraag je jezelf af hoe je aan een woning kunt komen en waar je op moet letten? In dit blog deel ik je in het kort mijn ervaring en hoop ik je te kunnen helpen en te inspireren.

Ik heb zelf 6 maanden op Curaçao gewoond en kan uit ervaring vertellen hoe ik mijn woning heb geregeld.

Ga ik een woning huren of kopen op Curaçao?

Het is een beetje een domme vraag, maar ik wil het toch even gezegd hebben. Als jij voor een bepaalde periode op Curaçao gaat wonen dan is huren uiteraard de allerbeste optie.

Wil je in een studio of in een appartement wonen op Curaçao?

Het is ook handig om jezelf af te vragen of je in een studio of in een appartement wilt gaan wonen. Zowel een studio als een appartement heeft zijn voor- en nadelen en het is vooral de vraag wat bij jou past.

  • Ben jij wat ouder, zit je niet te wachten op feestende jongeren en wil je alleen zijn op Curaçao? Dan is een appartement niet handig, omdat je deze vaak gaat delen met andere mensen.
  • Ben je jonger (lees: dat kan ook 30 jaar zijn) en wil je vanaf dag 1 meteen vrienden maken en contacten opdoen? Dan kan ik een appartement aanraden.

Ik heb zelf in een woning gewoond die ik met 9 andere mensen moest delen. Dit lijkt heel veel, maar het valt in de praktijk erg mee. Iedereen had zijn eigen slaapkamer, de woning was groot en we hielden het samen schoon.

Het grootste voordeel van dit appartement? Ik had vanaf dag 1 vrienden gemaakt, ging vanaf dag 1 met mijn huisgenoten op stap en om niet te vereenzamen op het eiland is dit een belangrijk element waar je rekening mee moet houden.

Een huurwoning zoeken op Curacao: hoe doe ik dat?

Hoe ga ik een woning op Curaçao zoeken?

Een woning zoeken op Curaçao is vrij eenvoudig. En zijn namelijk verschillende bedrijven die connecties hebben met verschillende verhuurders en jongeren willen helpen aan een woning op het eiland.

Ik heb mijn woning geregeld via Huisvesting Curaçao. Dit is een zeer betrouwbaar bedrijf met betrouwbare verhuurders en betrouwbare woningen. Op de website vind je verschillende woningen waar je naar kunt informeren en als je wilt kunnen ze jou van A tot Z helpen.

Waar moet ik op letten als ik een woning op Curaçao ga zoeken?

Wat jouw eisen zijn voor een woning hangt natuurlijk af van wat jij belangrijk vindt. Sommige woningen hebben geen wasmachine, terwijl andere woningen dit wel hebben (al hoeft dit geen probleem te zijn, want dan ga je met je huisgenoten gezellig naar de wasserette).

Bij sommige woningen betaal je binnen de huurprijs ook de elektra en het water. Bij andere woningen moet je dit exclusief nog bij betalen. Wat een woning wel of niet heeft vind je allemaal terug op de website van Huisvesting Curaçao.

Waar je ook rekening mee moet houden is dat je borg moet betalen. De borg is vaak eenmalig jouw maandelijkse huurprijs. Als je netjes met jouw woning en slaapkamer omgaat, dan krijg je de borg aan het einde van jouw periode weer teruggestort.

De borg wordt vaak overgemaakt naar de rekening van jouw verhuurder. Hierdoor voorkomen verhuurders discussies over de hoogte van de borg (omdat de wisselkoers van de euro en de Antilliaanse gulden nog weleens wil veranderen).

Waar moet ik op letten als ik een woning ga zoeken op Curacao?

Hoe duur zijn huurwoningen op Curaçao?

Huurprijzen van appartementen, studentenhuizen of studio’s variëren van 600 Antilliaanse gulden (ongeveer 300 euro) tot 2000 Antilliaanse guldens (ongeveer 1000 euro) per maand.

Hoe duur is gas, water en elektriciteit op Curaçao?

Ik durf niet precies te zeggen wat ik voor gas, water en elektriciteit op Curaçao heb betaald. Ik weet alleen dat (tenminste, toen ik daar heb gewoond) het goedkoop was.

Bij sommige huizen moet je als het limiet is bereikt water en elektriciteit bij kopen. Bij andere woningen heb je onbeperkt water en elektriciteit en deelt de huurbaas het totaalverbruik door het aantal inwoners van de woning.

Het is dus belangrijk om samen met je huisgenoten zo duurzaam mogelijk te leven zodat de kosten zo laag mogelijk blijven.

Een woning zoeken op Curaçao

Zoals gezegd heb ik mijn woning gevonden via de website van Huisvesting Curaçao. In mijn blogs wil ik graag advies geven op basis van mijn eigen ervaring. Het is echter belangrijk om te weten dat Huisvesting Curaçao niet het enige bedrijf is. Google is onze grote vriend en er zijn veel verschillende bedrijven die huurwoningen aanbieden en jou kunnen helpen.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over Curaçao:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!