Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit moet je weten als je gaat backpacken

Belangrijke aandachtspunten als je gaat backpacken

Ben jij van plan om het grote backpack-avontuur te gaan? Om de wereld te verkennen en de culturen te ontdekken? Om herinneringen te maken die je nooit gaat vergeten? Om mensen te leren kennen die voor altijd je beste vrienden blijven?

Hoe gaaf is dat! Wij staan 100% achter je. Het avontuur kan wat ons betreft niet groot genoeg zijn. En om het backpack-avontuur zo goed mogelijk te laten verlopen hebben wij een blog voor je geschreven. We geven je tips waar je op moet letten als je wilt gaan backpacken.

Gewoon een aantal handige en toegankelijke tips van dingen die je moet doen voor als je gaat backpacken.

Blijf altijd met het thuisfront praten

Het is belangrijk om te blijven praten met alle mensen die jou liefhebben. Jouw ouders, broers en/of zussen en vrienden zijn benieuwd naar jouw verhalen en willen maar al te graag weten of alles goed met je gaat.

Houd iedereen simpelweg up-to-date en zorg ervoor dat je ouders met een gerust hart weer naar bed kunnen. Je hoeft heus niet elke avond uren te bellen, maar een app of een klein bericht op Instagram laat zien dat het goed met je gaat.

En niet alleen tijdens het grote avontuur moet je iedereen in de gaten houden. Ik weet zeker dat jouw ouders het waarderen als je ze meeneemt in de voorbereidingen van de reis!

Heb je een visum nodig?

Ga je officieel backpacken? Check dan meteen of je voor de landen waar je naar toe wilt reizen een visum nodig bent. Je moet er niet aan denken dat je er op de dag van vertrek achter komt dat je het land alleen naar binnen mag met een geldige visum.

Stel het aanvragen een visum daarnaast niet! Geloof mij: begin hier zo vroeg mogelijk mee! Dat gaat je een hoop stress schelen.

Dit moet je doen als je gaat backpacken

Wat is de wisselkoers?

Zoals je natuurlijk weet hebben veel landen op de wereld verschillende munteenheden. Landen buiten de Europese Unie hebben bijvoorbeeld geen euro’s. Het is belangrijk om je daar in te verdiepen.

Is de euro meer of minder waard dan het land waar je naar toe gaat reizen? En waar ga je het geld eigenlijk wisselen? Vaak zijn er op het vliegveld wisselkantoren te vinden. Vergeet dan echter niet dat je te maken krijgt met transactie- commissie- of provisiekosten.

Sluit goede verzekeringen af!

Misschien niet het allerleukste deel van de voorbereiding, maar het is wel één van de belangrijkste: een goede verzekering afsluiten. En dat het ”één van de belangrijkste” dingen is, dat is een understatement. Een goede verzekering is een must als je gaat backpacken.

Als je niet gedekt bent voor de kosten in een noodgeval, dan kunnen deze kosten torenhoog oplopen. En dat is zonde, want vaak kun je relatief goedkoop een goede verzekering afsluiten.

Voor het backpacken moet je denken aan verzekeringen voor ziektekosten, noodgevallen, wettelijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand.

Zorg voor een back-up wat betreft geld

Wees slim als je cash geld op zak hebt. Het is helaas niet leuk om te benoemen, maar het is wel belangrijk om er rekening mee te houden: stel, je wordt beroofd in een onbekend land.. in dat geval wil je maar al te graag een buffer aan geld bij je hebben.

Daarmee bedoel ik te zeggen dat je al het geld nooit op één plek moet bewaren. Mocht je in dat geval beroofd worden, dan ben je letterlijk al het geld kwijt. Je kunt het geld beter verdelen en ”verstoppen” zodat je altijd een minimaal budget hebt om 1 of 2 dagen rond te kunnen komen.

Dit geldt ook voor belangrijke pasjes. Verdeel de pasjes waarmee jij jouw identiteit kunt aantonen altijd over meerdere plekken. Op die manier kun je alsnog zonder problemen in een hotel verblijven of het land verlaten.

Dit moet je doen als je gaat backpacken

Hoeveel bagage neem je mee?

Het advies voor het inpakken van een backpack is luid en duidelijk: neem zo min mogelijk mee. Tijdens het reizen ga je erachter komen dat je een minimalistische leefstijl gaat leven. Kleding die belangrijk leek blijkt achteraf vaak overbodig.

Echt waar, probeer ruimte en gewicht in de backpack te besparen. En heb je toch het idee dat je een extra t-shirt nodig bent? Koop dan een t-shirt in het land waar je naartoe reist.

Verdiep je in het land waar je naartoe reist

In onze ogen is dat heel belangrijk: respect hebben en houden voor het land en de bevolking waar je naar toe reist. Jij bent simpelweg de gast in het land. Vanuit dat principe moet je altijd blijven uitgaan.

Verdiep je daarom in een land. Wat is de taal? Wat is de geschiedenis? Wat is de geloofsovertuiging van het land? Besteed hier simpelweg aandacht aan.

Andere backpackinspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.