Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sneeuwscooteren in Lapland: mijn ervaring (+ handige tips)

Sneeuwscooteren in Lapland: dit moet je weten

Zoek je spanning en avontuur en ga je een reis naar Lapland maken? Er zijn veel leuke activiteiten die je in Lapland kunt doen, maar de meeste adrenaline en de grootste kick krijg je van sneeuwscooteren.

Sneeuwscooteren is een leuke activiteit voor de avonturiers onder ons. Met een hoge snelheid raas je over de diepe sneeuw en dat geeft een kick. In combinatie met de prachtige landschappen van Scandinavië is sneeuwscooteren een leuke ervaring.

Maar er zijn wel belangrijke punten die goed zijn om te weten. Sneeuwscooteren is namelijk niet zonder risico’s en het is belangrijk om je hier goed over in te lezen.

In dit blog richt ik mij op een aantal belangrijk punten die je moet weten als je gaat sneeuwscooteren in Lapland. Ik heb dit blog geschreven vanuit mijn eigen ervaring en ik hoop je goed te kunnen informeren over sneeuwscooteren in Lapland.

Waarom is sneeuwscooteren in Lapland leuk?

Allereerst is Lapland een prachtige omgeving en zijn er veel redenen op te noemen waarom je een reis naar Lapland moet maken.

Het gebied, dat zich uitstrekt over Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland, staat bekend om zijn prachtige winterlandschappen met besneeuwde vlaktes, bevroren meren en dichte bossen.

Op de sneeuwscooter zijn deze landschappen gemakkelijk te ontdekken, omdat je op plekken kunt komen die anders niet of moeilijk toegankelijk zijn.

En dan hebben we het natuurlijk nog niet gehad over de adrenaline van sneeuwscooteren. Als je met 70 km/u over een bevroren meer heen raast, dan krijg je natuurlijk een enorme adrenalinekick.

Sneeuwscooteren in Lapland

Wat zijn de regels als je gaat sneeuwscooteren?

Sneeuwscooteren is niet zonder risico’s en het is belangrijk om je goed aan de regels van sneeuwscooteren te houden.

Leeftijdsgrens

Niet iedereen mag zomaar sneeuwscooteren. Er geldt namelijk een minimumleeftijd op het besturen van een sneeuwscooter. Vaak is de minimumleeftijd tussen de 15 en 18 jaar.

Rijbewijs

Als je een sneeuwscooter in Lapland wilt besturen, dan moet je in het bezit zijn van een rijbewijs. Neem je rijbewijs dus mee!

Volg de routes

Ga alleen over de begaande paden sneeuwscooteren en volg de gemarkeerde routes. Ga alleen off-piste rijden onder begeleiding van een ervaren gids.

Snelheidslimieten

Houd je goed aan de maximumsnelheid tijdens het sneeuwscooteren. Ik weet uit mijn ervaring van mijn tijd in Zweeds Lapland dat de maximumsnelheid in Zweden bijvoorbeeld op 70 km/u ligt.

Draag de juiste kleding

Goede kleding is belangrijk als je gaat sneeuwscooteren. Maar wat moet je dan dragen?

  • Een helm is erg belangrijk als je gaat sneeuwscooteren.
  • Een warme jas en warme broek is een vereiste.
  • Als je met hoge snelheden door de extreme kou van Lapland raast, dan wil je ook graag handschoenen dragen.
  • Snowboots zijn ook erg belangrijk om warm te blijven tijdens het sneeuwscooteren.

Houd je benen binnenboord

Het is erg belangrijk om je benen binnenboord te houden als je gaat sneeuwscooteren. Met uitgestrekte benen kun je in vervelende situaties terechtkomen. Stel je eens voor dat je been ergens achter blijft haken, bijvoorbeeld.

Sneeuwscooteren in Lapland: dit moet je weten

Wat zijn de mooiste bestemmingen om te sneeuwscooteren in Lapland?

Lapland is groot en tijdens de winter kun je bijna overal met de sneeuwscooter komen. Toch steken er een paar bestemmingen bovenuit.

In Zweden liggen prachtige routes in de omgeving van Kiruna. Zo kun je aan de oevers van rivier de Torne in het dorp Jukkasjärvi over bevroren rivieren sneeuwscooteren. In Noorwegen is Alta een erg populaire bestemming om te sneeuwscooteren.

En dan hebben we het nog niet gehad over Fins Lapland. In de omgeving van Rovaniemi liggen ook prachtige routes waar je door uitgestrekte bossen en over bevroren meren de grote kick van sneeuwscooteren kan ervaren.

Sneeuwscooteren: een leuke ervaring

Zoals gezegd heb ik zelf mogen sneeuwscooteren in Zweeds Lapland en van alle activiteiten stak het sneeuwscooteren er voor mij bovenuit. Het is een leuke manier om de winterse landschappen te ontdekken.

Daarnaast geeft het een enorme adrenaline-kick als je met 70 km/u door de sneeuw heen raast en als je van een beetje avontuur houdt, dan ga je sneeuwscooteren sowieso leuk vinden!

Andere inspiratie over Lapland opdoen?

Ik heb nog veel meer blogs geschreven. Misschien kan dit blog je ook informeren of inspireren:

* Dit blog bevat een affiliate link van de Decathlon.

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.