Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Waar kan je van een klif springen op Curaçao?

Playa Forti, Curaçao

Voor de avonturiers onder ons is Curaçao een leuk eiland. Je kunt op het eiland duiken, snorkelen, varen, wandelen (over de Christoffelberg) en het eiland verkennen door impulsief met de auto te gaan rijden en a la minute te beslissen een afslag te pakken, ja of nee.

Als je het liever wat hoger op wilt zoeken, dan kun je of naar de Christoffelberg wandelen of van een klif af springen. Er zijn plekken op de wereld met veel beroemde kliffen. Dat is bij Curaçao niet het geval. Curaçao heeft eigenlijk maar één hele bekende klif om van af te springen. Maar dat mag de pret niet bederven, want het is wel een hele leuke klif om van af te springen.

In deze korte blog neem ik je mee naar deze leuke klif en als je dit leest terwijl je op Curaçao bent, dan kan ik het je aanraden om daar straks nog naar toe te rijden. Niet alleen voor de klif, maar überhaupt voor de omgeving daar. Het is werkelijk een prachtig stukje Curaçao.

Waar is een klif op Curaçao om van af te springen?

De klif op Curaçao vind je op Playa Forti. Dit is een klein strand in Westpunt, het uiterste westen van het eiland. Vergis je niet in de afstanden op Curaçao. Het kost je ruim 50 minuten om van het centrum van Willemstad bij Playa Forti te komen.

Je vindt de klif bij een strand dat gratis toegankelijk is. Bij het strand staat een kleine unieke horecagelegenheid. De eerste indruk is misschien niet overtuigend, maar ik kan het je toch aanraden om een biertje of een broodje te bestellen bij dit restaurantje. Het is heel lokaal ingericht en het uitzicht vanaf het ”terras” is erg mooi.

Het restaurant is uniek, omdat ik het idee had letterlijk een woonkamer binnen te wandelen. Ik had even het gevoel letterlijk in het huis van de eigenaar te lopen, maar ik heb geen idee of dat de opzet is van het hele restaurant. Desalniettemin is het als restaurant ingericht en heb je een beperkte keuze op de menukaart en hoef je niet te verwachten dat het hoogstaand is, maar desondanks was het eten prima.

Vanaf het terras kijk je in feite tegen de klif aan waar regelmatig iemand naar beneden springt. Bij de klif is een opzetje gemaakt waar je kunt gaan staan om de sprong te wagen.

Klik hier voor de locatie van Playa Forti op Google Maps.

Hoe hoog is de klif op Curaçao?

De klif op Curaçao is 12 meter hoog. Loop je de trap naar beneden naar het strand toe, dan lijkt 12 meter niet zo hoog te zijn. Maar als je boven staat, dan lijkt 12 meter ineens erg hoog.

In ieder geval: dat is mijn ervaring. Sommige mensen springen vaak van hoge hoogtes en als je van bungeejumpen je hobby hebt gemaakt, dan stelt 12 meter natuurlijk niks voor.

Maar spring je impulsief van een hoge klif, dan spring je niet in één keer naar beneden zoals je van een gemiddelde duikplank in een zwembad springt.

Mijn ervaring met Playa Forti

Zoals gezegd: Playa Forti is een prachtig stukje Curaçao. Het ligt in het westelijke gedeelte van Curaçao en het westen van het eiland is bij uitstek mijn favoriete plek. Dit gedeelte van Curaçao bestaat uit ongerepte natuur en is relatief weinig aangetast door de toerist.

Op slechts een paar minuten rijden ben je bij Playa Grandi. Dit strand staat bekend vanwege de vele schildpadden, waardoor het super leuk is om te gaan snorkelen.

Verder ben je in de omgeving van de Christoffelberg en andere kleine strandjes die de moeite waard zijn.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over Curaçao:

* Dit blog bevat affiliate links.

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!