Reis ver, drink wijn, denk na
Lach hard, duik diep
Kom terug

Waar kan ik mijn auto parkeren op het vliegveld van Curaçao?

Waar kan ik de auto parkeren op het vliegveld van Curaçao?
DEEL

Op het vliegveld van Curaçao wordt met regelmaat dezelfde fout gemaakt: mensen parkeren de auto op een plek waar dit niet is toegestaan. De security heeft er zijn handen vol aan en is genoodzaakt een wielklem op de auto’s te plaatsen.

Ik had de auto geparkeerd op een plek waar dat maar voor een bepaalde tijd was toegestaan. En je raadt het al: er werd een dikke wielklem op de auto geplaatst.

Wat zijn de parkeermogelijkheden op Hato?

Als je Hato Airport binnen rijdt moet je een keuze maken waar je de auto wilt parkeren. Je hebt de mogelijkheid om naar links en naar rechts te gaan.

 • Links
  Als je besluit om naar links te gaan, dan ga je richting de grote parkeerplaats.
 • Rechts
  Als je besluit om naar rechts te gaan, dan ga je richting de drop- off.

Parkeren op het drop- off gedeelte op Hato Airport

Heb je bezoek gehad op Curaçao en wil je deze persoon weer terug brengen naar het vliegveld? Let dan goed op!

 • Als jij de persoon bij de auto enkel gedag wilt zeggen en daarna meteen weg wilt rijden, dan kun je de auto bij de drop- off neerzetten.
 • Als jij van plan bent om met deze persoon een kop koffie te gaan drinken om hem of haar daarna uit te zwaaien in de vertrekhal, dan moet je de auto op de grote parkeerplaats parkeren.

Een persoon ophalen vanaf Hato Airport

De letterlijke vertaling van drop- off is afzetten. Dus logischerwijs geldt dit niet als je iemand gaat ophalen van het vliegveld.

Als je iemand gaat ophalen moet je de auto op de grote parkeerplaats parkeren. Tenzij je zeker weet dat deze persoon geland is en buiten op jou staat te wachten. In dat geval kan hij of zij in de auto stappen en kun je daarna wegrijden.

Wat zijn de gevolgen van slecht parkeren?

Na een prachtige periode op Curaçao komt er voor iedereen een eind aan het grote avontuur. Daarom heb ik samen met een goede vriendin een huisgenoot naar het vliegveld gebracht.

We hadden de auto op het drop-off gedeelte geparkeerd en zijn daarna een kop koffie gaan drinken zodat we hem vervolgens konden uitzwaaien. Eenmaal terug bij de auto zagen we tot onze verbazing een wielklem op de autoband zitten.

Een wielklem op het vliegveld van Curaçao
> Ook ik heb helaas een wielklem op de auto gehad 🙂

Hoeveel geld kun je besparen door goed te parkeren?

Het verwijderen van de wielklem heeft ons Nafl 100 gekost (= ongeveer €50,-). Als wij de auto op de grote parkeerplaats hadden gezet dan had het ons Nafl 4 gekost (= ongeveer €2,-). Je kunt hier dus ruim €48,- op besparen!

Conclusie..

 • Ga je iemand afzetten en wil je met deze persoon een kopje koffie drinken? Zet je auto dan op de grote parkeerplaats!
 • Krijg je bezoek en ga je deze persoon ophalen van het vliegveld? Ook dan moet de auto op de grote parkeerplaats staan, tenzij je zeker weet dat je bezoek er binnen een paar minuten staat. Dan kun je richting de drop- off rijden.
 • Ga jij je bezoek afzetten en zeg je enkel gedag in de auto? Ook dan kun je richting de drop- off rijden.

Zet je auto alleen bij de drop- off als je binnen 10 minuten het vliegveld weer gaat verlaten.

Belangrijk: check altijd de actualiteit

Deze blog is geschreven in december 2017. De informatie die ik in deze blog heb verwerkt is gebaseerd op de situatie in 2017. Er bestaat een kans dat de informatie in deze blog niet meer gelijk staat aan de huidige gang van zaken op Curaçao.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over Curaçao:

#YELR
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 1 =