Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een auto of een scooter huren op Curaçao: dit is mijn ervaring

Ga ik een auto of een scooter huren op Curaçao?

Heb jij besloten om voor een langere periode naar Curaçao te verhuizen? Ik weet uit ervaring dat het fantastisch is om op Curaçao te wonen. Veel jongeren kiezen ervoor om hier voor minimaal 3 maanden te wonen en te werken of stage te lopen.

Als je gaat werken of stage gaat lopen op Curaçao, dan zijn er verschillende dingen die je moet regelen en waar je over na moet denken. Ga je bijvoorbeeld een auto of een scooter huren gedurende je tijd op het eiland?

In dit blog lees je wat de beste optie is en wat voordelen en nadelen van beide opties zijn.

Heb ik een auto of scooter nodig op Curaçao?

Laat ik beginnen met een logische vraag die jongeren vraag stellen: heb je een scooter of auto nodig op Curaçao? Het antwoord daarop is simpel. Ja, je hebt een scooter of een auto nodig. Zonder een scooter of auto zijn er meer beperkingen dan vrijheden op te noemen.

Dus los van het feit of je voor een scooter of een auto gaat, kan ik je vertellen dat je niet zonder een vervoermiddel op het eiland kunt wonen. Want naast het feit dat je het eiland met een scooter of een auto kunt ontdekken is het ook veiliger om in je eigen auto of scooter over het eiland te rijden.

Daarnaast wil je niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer op Curaçao. Het is namelijk geen garantie of je dan op tijd op je werk of stage komt.

Ga ik een auto of een scooter huren op Curaçao?

De voordelen en nadelen van een auto huren op Curaçao

Laat ik vooropstellen dat ik er voorstander van ben om een auto te huren op Curaçao. Maar waarom? Wat zijn de voordelen en nadelen?

De voordelen van een auto huren

Het belangrijkste voordeel van een auto huren is dat je gemakkelijk naar andere delen van het eiland kunt rijden. Als je bijvoorbeeld in het westen naar de mooie stranden op Curaçao wilt rijden, dan is de auto de enige optie.

Het is in theorie ook mogelijk om met de scooter naar het westen van het eiland te gaan, maar je moet weten dat het alleen al in de auto drie kwartier tot een uur duurt voordat je van Willemstad in Westpunt bent. Ook moet je vanuit Willemstad over de steile en drukke Koningin Julianabrug rijden en dat kan alleen met de auto.

Daarnaast is veiligheid ook een belangrijk motief om een auto te huren. Er zijn namelijk wat aandachtspunten als je gaat autorijden op Curaçao. Slechte wegen, onvoorspelbaar rijgedrag, extreme regenbuien en criminaliteit maken een auto veiliger dan een scooter.

De nadelen van een auto huren

Nadelen zijn er eigenlijk niet. Behalve dat je voor een auto maandelijks meer geld moet betalen. Dit nadeel weegt alleen niet op tegen de voordelen van het huren van een auto.

Ga ik een auto of een scooter huren op Curaçao?

De voordelen en nadelen van een scooter huren op Curaçao

Ook een scooter huren heeft zijn voordelen en nadelen. Ik wil benadrukken dat een auto de meest verstandige keuze is, maar dat daarmee het huren van een scooter niet per definitie uitgesloten is.

De voordelen van een scooter huren

Het allergrootste voordeel is dat een scooter goedkoper is dan een auto. Het is niet altijd makkelijk om financieel rond te komen op Curaçao en het is fijn als je geld kunt besparen door een scooter te huren in plaats van een auto.

Daarnaast is een scooter prima te gebruiken als je elke dag op en neer van je huis naar het werk of stage moet rijden. Voor deze korte afstanden is een scooter een goede optie.

De nadelen van een scooter huren

Dat wat de voordelen van een auto zijn, dat zijn de nadelen van een scooter. Met een scooter ben je een stuk minder mobiel. Zo ga je niet voor je lol op de scooter naar Westpunt. Daarvoor ben je veel te lang aan het rijden.

Daarnaast is het minder veilig. Zo moet je vaak over de Koningin Julianabrug rijden en moet je na een lange dag op het strand in het donker terug rijden naar huis. Het is niet per se verstandig om dit met de scooter te doen.

Ook tijdens flinke regenbuien is een scooter een nadeel. Het wegdek wordt glad en daardoor ben je op de scooter een stuk kwetsbaarder. En hoe ga je eigenlijk al je boodschappen meenemen naar huis?

Bespaar samen de kosten!

Ga jij samen met iemand anders naar Curaçao of kun je het goed vinden met je huisgenoot of collega? Dan kun je ervoor kiezen om de kosten te delen.

Je kunt bijvoorbeeld samen een auto huren. Op deze manier bespaar je veel geld. Je moet dan alleen concessies doen door elkaar van het werk op te halen of naar het werk te brengen. En op de dagen dat je samen vrij bent ga je waarschijnlijk samen naar het strand en samen boodschappen doen.

Je kunt ook samen een scooter en een auto huren. Zo ben je samen mobiel en kun je de auto delen als je samen naar het strand wilt gaan, bijvoorbeeld. Het is een win-winsituatie. De persoon die de auto huurt bespaart meer geld en de persoon die een scooter huurt kan gebruikmaken van de auto.

Yelr: jouw basecamp voor gruwelijke outdoorinspiratie

Mijn kijk op het huren van een scooter of een auto op Curaçao

Ik heb het al een aantal keren aangegeven dat ik er voorstander van ben om een auto te huren op Curaçao. Het is namelijk veiliger en je hebt met een auto meer vrijheid op het eiland dan met een scooter.

Als je echter geen keus hebt, dan is de scooter zeker een goed alternatief om jezelf van A naar B te vervoeren op Curaçao.

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.