Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Heb je een auto nodig op Curaçao? (mijn ervaringen)

Heb je een auto nodig op Curaçao?

Ga je voor een bepaalde periode naar Curaçao om te werken of stage te lopen? Dan is het op den duur hoognodig tijd een huis, een auto of een scooter en de papieren te regelen. Voordat je de dingen gaat regelen heb je hoogstwaarschijnlijk eerst een paar vragen. Zo vraag je je ongetwijfeld af of je op Curaçao een auto nodig hebt ja of nee.

In deze blog geef ik je een antwoord op deze vraag. Ik heb zelf 6 maanden op Curaçao gewerkt en ik kan daardoor mijn antwoorden goed beargumenteren.

Kun je fietsen op Curaçao?

Misschien speel je met de gedachten of je ook kunt fietsen op Curaçao. Het eiland heeft natuurlijk veel Nederlandse invloeden en als je huurkosten op een auto kunt besparen, dan is fietsen een interessante afweging.

Fietsen op Curaçao is echter niet mogelijk. Er wordt op Curaçao simpelweg niet gefietst. De afstanden zijn veel te groot en het is gevaarlijk om grote afstanden zonder schaduw en in de buitengewone hitte af te leggen. Daarnaast zijn de wegen totaal niet gemaakt voor fietsers. Er zijn geen fietspaden, er zitten gaten in de weg en veel wegen zijn druk waardoor fietsen gevaarlijk wordt.

Alleen lokale jongeren zie je af en toe op de fiets zitten, maar die fietsen puur en alleen voor vermaak.

Heb je een auto nodig op Curaçao?
> Hier reed ik over de hoge Koningin Julianabrug in Willemstad.

Kun je reizen met het openbaar vervoer op Curaçao?

Net als bijna alle andere plekken op de wereld kun je op Curaçao gebruikmaken van het openbaar vervoer. Er rijden met regelmaat bussen over het eiland.

Als je voor een bepaalde periode op Curaçao gaat wonen dan is het niet aan te raden afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer. Op Curaçao nemen ze de tijd en bussen komen daardoor niet zoals in Nederland stipt op tijd bij de bushalte aan. Hierdoor kun je bijvoorbeeld te laat komen op het werk of op je stage.

Daarnaast wil je simpelweg niet afhankelijk zijn van een bus als je een vrije dag hebt en een strand wilt bezoeken. Sterker nog, niet alle plekken op Curaçao zijn met de bus bereikbaar.

Heb ik een auto nodig op Curaçao?

Het antwoord op de vraag je of een auto nodig hebt op Curaçao spreekt voor zich: ja, je hebt een auto nodig op Curaçao. Het is daarnaast ook logisch als je twijfelt of je een auto of een scooter moet huren op Curaçao, maar nog steeds blijf ik stellig in mijn antwoord dat de auto de verstandigste keuze is.

Waarom is een auto een must?

  • Het is een veilige manier om van A naar B te gaan.
  • Je kunt binnen een uur aan de andere kant van het eiland zijn.
  • Je kunt op tijd op je werk of stage komen.
  • Je kunt ’s avonds gemakkelijk naar feestjes gaan.
  • Je blijft lekker droog als er een stevige regenbui over Curaçao heen raast.

Veiligheid is belangrijk op Curaçao

Het verkeer en de wegen zijn op Curaçao niet te vergelijken met het verkeer en de wegen in Nederland. Veiligheid en bereikbaarheid zijn de belangrijkste redenen om een auto te kopen of te huren op Curaçao.

Er zijn enkele belangrijke aandachtspunten als je gaat autorijden op Curaçao.

Rijgedrag op Curaçao

Met het rijgedrag op Curaçao ben ik er zeker van dat je erg kwetsbaar bent als je op het eiland met een scooter van A naar B moet rijden.

Er zijn verkeersregels, maar deze worden niet altijd nageleefd. Iedereen geeft en neemt tijdens het autorijden en daardoor is autorijden op Curaçao betrekkelijk veilig. Op een scooter is Curaçao ook veilig (begrijp me niet verkeerd), maar het is een feit dat je op een scooter altijd kwetsbaarder bent.

De wegen op Curaçao

De wegen op Curaçao zijn niet te vergelijken met de wegen in Nederland. Dat hoeft gelukkig ook niet, maar het is wel belangrijk om hier rekening mee te houden.

Vaak doen lantaarnpalen het niet, zijn er geen strepen op de weg, zitten er gaten in de weg en zijn de drempels veel te hoog en te hoekig.

Regenval op Curaçao

Het regent niet vaak op Curaçao, maar als het regent dan gaat het hard. Binnen no-time kunnen de straten blank staan van het water. De gaten op de weg worden gevuld met regenwater en dat kan gevaren opleveren. Daarnaast kan het door de regenval erg glad worden op de wegen.

Grote afstanden op Curaçao

Curaçao is een lang uitgestrekt eiland. Om van het centrum van Willemstad naar het uiterste westen te rijden zit je ongeveer een uur in de auto. Dat is met de scooter nauwelijks te overbruggen.

Heb je een auto nodig op Curaçao?
> Dit was mijn bolide gedurende mijn tijd op Curaçao.

Waar kan ik een auto huren op Curaçao?

Allereerst kan ik het aanraden om de auto pas te huren als je op het eiland bent. Doe dit nog niet als je in Nederland bent.

Er zijn ontzettend veel verhuurbedrijven en binnen korte tijd kun je een auto voor het huis hebben staan. Het voordeel van een auto huren als je op het eiland bent is dat je aan je toekomstige huisgenoten of collega’s kunt vragen bij welke verhuurbedrijf ze een auto huren.

Op deze manier weet je zeker dat je bij een betrouwbare en goedkope verhuurder een auto gaat huren.

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.