Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reizen door Zuid- Amerika: dit moet je weten

Reizen door Zuid- Amerika: dit moet je weten

Wil je graag het beroemde Buenos Aires of São Paolo bezoeken of ga je liever naar Rio de Janeiro? Zou je graag het Amazoneregenwoud van dichtbij willen zien of wil je relaxen op de stranden van Chili? Of wil je juist naar de afgelegen eilanden, zoals de Galapagoseilanden?

Wat je ook gaat doen, reizen door Zuid- Amerika is een geweldig ervaring. Met al haar flora en fauna, prachtige wereldsteden en diverse culturen is Zuid- Amerika een van de mooiste continenten op aarde. Maar waar moet je op letten als je naar Zuid- Amerika gaat reizen?

Leuke feiten om te weten over Zuid- Amerika

In het continent Zuid- Amerika liggen 12 landen en wonen ongeveer 418 miljoen mensen. Bijna de helft van dit aantal woont in Brazilië (211 miljoen). De grootste stad van Zuid- Amerika? Dat is het Braziliaanse São Paulo. Daar wonen maar liefst 21 miljoen mensen!

Welke landen liggen er in Zuid- Amerika?

Deze landen liggen officieel in Zuid- Amerika:

ArgentiniëGuyana
BoliviaParaguay
BraziliëPeru
ChiliSuriname
ColombiaUruguay
EcuadorVenezuela
Reizen door Zuid- Amerika: dit moet je weten

Reizen in Zuid- Amerika: wat moet ik weten?

Elk continent is anders en heeft andere gewoontes en culturen dan andere continenten. Zo is reizen door Zuid- Amerika niet te vergelijken met reizen door Afrika of reizen door Europa.

Voor een Europeaan zijn er vooral veel klimaat en cultuurverschillen die belangrijk zijn om te weten.

Geld in Zuid- Amerika

Logischerwijs kun je in Zuid- Amerika niet betalen met de euro. Geen enkel land in Zuid- Amerika heeft de euro als munteenheid. Alle landen in het continent hebben een eigen wisselkoers. Alleen Ecuador heeft met de Amerikaanse Dollar een bekende munteenheid.

Het klimaat in Zuid- Amerika

In Zuid- Amerika komen eigenlijk alle typen klimaat wel ergens voor. Het noorden is een tropische zone en richting het zuiden wordt het steeds gematigder. In de Andres vind je een hooggebergteklimaat.

Het grootste gedeelte van Zuid- Amerika heeft een tropisch regenwoud als natuurlijke begroeiing.

Veiligheid in Zuid- Amerika

Een terechte vraag is de vraag hoe veilig het is om in Zuid- Amerika te reizen. De meningen zijn hier vaak over verdeeld. Toch kunnen we niet ontkennen dat Zuid- Amerika andere veiligheidsvoorschriften heeft dan bijvoorbeeld Europa of Oceanië.

Zo is het erg onverstandig om dure dingen te dragen. Denk hierbij aan sieraden, horloges en andere dure voorwerpen. Je kunt deze spullen beter in je hostel achter laten dan ze mee te nemen als je er een dag op uit gaat. Zeker in de grote stad!

Ook wat betreft geld kun je beter meenemen wat je voor een dag nodig bent. Mochten er vervelende situaties voordoen, dan ben je in ieder geval niet al je geld kwijt.

Verder kunnen we niet anders dan adviseren de huidige gang van zaken in de gaten te houden. Vooral in Venezuela is dat erg belangrijk. Daar is het al jaren erg onrustig en hier kun je beter het zekere van het onzekere nemen.

Gezondheid in Zuid- Amerika

In Zuid- Amerika is het verstandig om water in flessen te kopen. In praktisch alle gebieden in het continent is kraanwater namelijk niet drinkbaar.

Verder is het goed om te weten dat er in Zuid- Amerika malaria, knokkelkoorts en gele koorts voorkomt.

Reizen door Zuid- Amerika: dit moet je weten

De taal in Zuid- Amerika

Reis je naar Suriname? Dan kun je lekker Nederlands blijven praten. Ook alle andere landen hebben een West-Europese taal. Zo spreken ze in Brazilië Portugees, in Frans-Guyana Frans en in Guyana Engels. Verder zijn alle andere landen Spaanstalig.

Vervoer in Zuid- Amerika

De bus is het allerbelangrijkste vorm van transport in Zuid- Amerika. Wat betreft de trein zijn alleen Argentinië en Chili die redelijk wat treinverbindingen hebben.

Je kunt ook internationale vluchten maken in Zuid- Amerika. Maar deze zijn relatief duur.

Tijdsverschillen in Zuid- Amerika

Zuid- Amerika ligt op een andere tijdslijn dan Nederland en daardoor zijn er veel tijdsverschillen als je naar Zuid- Amerika afreist. Zo is het in Colombia en Ecuador bijvoorbeeld 5 uur vroeger dan in Nederland.

Houd hier rekening mee als je naar Zuid- Amerika gaat vliegen. Je kunt maatregelen nemen om zo min mogelijk last te krijgen van een jetlag.

Andere backpackinspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

* Dit blog bevat affiliate links.

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.