Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waar kan ik geld op besparen zodat ik kan gaan backpacken?

Waar kan ik geld op besparen zodat ik kan gaan backpacken?

Veel mensen willen graag backpacken, maar weten niet goed hoe ze dit financieel aan moeten pakken. De realiteit is dat er veel mogelijk is om een goede financiële situatie te creëren zodat je kunt backpacken en de wereld kunt ontdekken.

Eén van die manieren is het besparen van geld nog voordat je daadwerkelijk op reis gaat. Hoe meer geld je vandaag bespaart, hoe meer geld je kunt gebruiken tijdens het grote avontuur. Vandaag geld besparen is een lange termijn gedachten en is belangrijk om financiële vrijheid te ervaren.

Er zijn een aantal belangrijke dingen om te weten als je gaat backpacken en hoe je nu geld kunt besparen is onderdeel van het backpacken. Maar hoe kun je nu geld besparen? In dit blog heb ik een aantal manieren genoemd!

Bespaar op je auto

Als je weet dat je gaat backpacken en je niet afhankelijk bent van de auto, dan kan het misschien verstandig zijn om je auto te verkopen. We weten namelijk allemaal wat voor kostenpost een auto is.

Als je wel afhankelijk bent van de auto, dan kun je kijken hoe je meeste kunt besparen op het gebruik van de auto. Je kunt er ook voor kiezen om een auto samen met iemand anders te delen. Op deze manier kunnen de kosten verdeeld worden.

Doe bewust boodschappen

Het loont om bewust de boodschappen te doen. Je kunt bijvoorbeeld de aanbiedingen van alle supermarkten in de gaten houden. Je kunt ook bewust de goedkopere producten kopen in plaats van voor de bekende merken te gaan.

Het lijken onzinnige tips om op geld te besparen en op deze manier te sparen voor iets groots zoals het backpacken. Als je echter alles wat je bespaart op jaarbasis op papier zou zetten, dan verkijk je erop wat het met je vermogen doet.

Waar kan ik geld op besparen zodat ik kan gaan backpacken?

Koop tweedehands spullen

Heb je nieuwe spullen nodig? Waarom ga je niet eerst op jacht om deze spullen tweedehands te kopen. Veel producten zijn tweedehands, maar zijn niet of nauwelijks gebruikt en daardoor praktisch splinternieuw. Ze zijn waarschijnlijk wel een stuk goedkoper dan als je iets splinternieuw koopt.

Bekijk je huidige verzekeringen

Het kan geen kwaad om af en toe onderzoek te doen naar de verzekeringen waar je geld voor betaald. De premies voor alle verschillende verzekeringen willen nog weleens veranderen en misschien dat je voor die ene verzekering nu goedkoper uit kunt zijn bij een andere verzekeringsmaatschappij.

Ga duurzaam met eten om

Wees zuinig met het eten dat je hebt en koop eten op een slimme manier in zodat je geen eten hoeft weg te gooien. Eet de overblijfselen van je avondmaal van gisteren op bij de lunch van vandaag. Of kijk naar alle groentes die je in de koelkast hebt liggen en maak er een lekkere salade of pasta van.

Ook hier geldt: het zijn minimale verschillen op de korte termijn, maar op de lange termijn kun je goed besparen door het eten niet zomaar weg te gooien. In feite bespaar je op complete maaltijden.

Leen spullen als je ze voor korte tijd gebruikt

Heb je geen ski-jas, maar ga je wel op skivakantie? Kijk eens in de omgeving of je van iemand een ski-jas mag lenen. Hierdoor hoef je geen dure ski-jas te kopen en op deze manier bespaar je op dure producten een hoop geld.

Wat je ook gaat doen en wat het ook mag zijn: bedenk goed of je de spullen die je daarvoor nodig hebt niet bij iemand anders kunt lenen. In het geval je niemand kunt vinden kun je er wederom aan denken om het tweedehands te kopen.

Haal de schep door je vaste lasten

Maandelijkse vaste lasten maken het vaak moeilijk om goed te sparen. Helemaal in deze dure tijd vandaag de dag. Doe daarom onderzoek naar je vaste lasten. Waar kun je op besparen? Hecht je écht waarde aan dat ene abonnement of kun je ook zonder het abonnement?

Kun je niet besparen op je telefoonabonnement? Kijk je vaak genoeg televisie om hiervoor een abonnement te behouden? Kun je een abonnement op Netflix of Spotify niet delen met je familie of vrienden?

Waar kan ik geld op besparen zodat ik kan gaan backpacken?

Wees bewust van impulsieve aankopen

Niet iedereen is een impulsief persoon op het gebied van spullen kopen. Maar als jij denkt dat jij dat wel bent, dan kun je veel geld besparen op het kopen van ”onnodige” spullen. Vraag jezelf bij het kopen van iets af: ”heb ik het nu écht nodig of kan ik ook zonder?”.

In de praktijk heb je die 4e paar schoenen, het 10e t-shirt of die ene mooie tas helemaal niet nodig en kun je simpelweg besparen door het product niet te kopen.

Check goed de uitverkopen

Bij een flinke uitverkoop kunnen spullen ineens een stuk goedkoper zijn. Door dit in de gaten te houden kun je heel bewust bepaalde spullen goedkoper kopen.

Ook op het voorbereiden van je backpack-avontuur kan dit handig zijn. Misschien ga je pas over een jaar backpacken en heb je nog geen backpack, maar kom je erachter dat er over een maand een uitverkoop is bij een winkel die backpacks verkoopt.

Voor je het weet bespaar je een smak geld op een backpack die over een jaar weer een stuk duurder is geworden.

En misschien wel het belangrijkste: Stop. Met. Roken

Misschien wel de belangrijkste (en moeilijkste) bespaartip van allemaal: stop met roken als je een roker bent. Beeld je in wat je op reis met het geld kunt doen die jij in slechts enkele minuten letterlijk hebt weg gerookt.

Hoe je kunt stoppen met roken? Daar gaan wij verder niet op in. Dat is niet onze specialisme. Maar dat het een flinke besparing is op je portemonnee, dat is geen hogere wiskunde.

Andere backpackinspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.