Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo heb ik een plan gemaakt voor mijn backpack avontuur

Een backpack plan maken met 5 praktische vragen

Je backpack-avontuur moet spontaan zijn. In de spontaniteit schuilen namelijk de mooiste ervaringen. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wilt en mensen ontmoeten van over de hele wereld. Het maakt reizen avontuurlijk en opwindend tegelijk.

Precies voor ogen hebben welke route je gaat afleggen en in welke hostels je gaat slapen belemmert de vrijheid om andere keuzes te maken. Zonder een te gedetailleerd plan kom je voor leuke en onverwachte momenten te staan.

Toch is het belangrijk om te weten wat je gaat doen, waar je het gaat doen en hoelang je het gaat doen. Je hoeft dan niet alle details van een reis te weten, maar een kleine plan van aanpak is belangrijk om je reis soepel te laten verlopen.

In dit blog stel ik je 5 praktische vragen die je een duidelijker beeld gaan geven van de reis die je wilt gaan maken. Pak een pen en papier en maak binnen een paar minuten een overzichtelijk backpack-plan.

Stel jezelf deze 5 vragen…

Om inzichtelijk te krijgen hoe de reis er uit gaat zien moet je jezelf de volgende 5 vragen stellen:

  • Hoelang wil je gaan reizen?
  • Wanneer wil je gaan reizen?
  • Waar wil je naar toe reizen?
  • Wat wil je gaan doen tijdens het reizen?
  • Hoe kom je op de plek van bestemming?

1 | Hoelang wil je gaan reizen?

Hoelang wil je eigenlijk gaan reizen? 3 weken, 6 maanden of 5 jaren?

Ben je klaar met je opleiding en wil je graag een tussenjaar nemen? Of wil je je werk opzeggen en een wereldreis gaan maken? Het is belangrijk om ongeveer te weten hoelang je reis gaat duren. Zelfs als je besluit dat je gaat reizen zonder te weten wanneer je terug wilt komen.

Niet alleen voor jezelf, maar ook voor mensen die om je geven is het belangrijk om te weten wat je plannen zijn. Je ouders vinden het waarschijnlijk spannend dat je gaat reizen en door ze te informeren met je plannen kun je je ouders geruststellen.

2 | Wanneer wil je gaan reizen?

Als je weet hoelang je ongeveer wilt gaan reizen, dan kun je bepalen vanaf wanneer je wilt reizen.

Zou je volgende week willen vertrekken of heb je nog een paar maanden nodig om je geldbuffer te vergroten? Of moet je eerst je opleiding afmaken om daarna het avontuur van je leven tegemoet te gaan?

Het kan ook zijn dat je eerst een jaar gaat werken om te kunnen sparen voor je backpack-avontuur. Het maakt niet uit hoelang het nog duurt voordat je vertrekt, toch is het belangrijk om dit een beetje inzichtelijk te krijgen. Daardoor heb je een doel en wordt sparen ook makkelijker.

Een backpack plan maken met 5 praktische vragen

3 | Waar wil je naar toe reizen?

Dit is natuurlijk de allerleukste vraag en hier zul je ongetwijfeld een antwoord op hebben. Iedereen heeft een bepaald gevoel bij een land of continent en op basis daarvan heb je de keuze waarschijnlijk al gemaakt.

Daar waar je naar toe reist, hangt natuurlijk af van de interesses die je hebt. Als je heel erg van outdoor activiteiten houdt, dan zijn de bergen in Noorwegen of Nieuw- Zeeland bij uitstek prachtige landen om te reizen.

Als je liefhebber bent van de zon, zee en strand, dan zou je een trip over de Caribische eilanden kunnen overwegen.

Misschien wil je graag nieuwe geuren en smaken ontdekken in Azië of je verdiepen in de geschiedenis van de Arabische landen? Er valt genoeg te ontdekken en ik ben ervan overtuigd dat je maar al te goed weet waar je naar toe wilt reizen.

4 | Wat ga je tijdens de reis doen?

Ben je avontuurlijk ingesteld en wil je graag grenzen verleggen in de bergen? Ben jij iemand die in de bergen kan hiken of iets spannends wil doen zoals raften? Of wil je liever duiken in Egypte of surfen aan de oostkust van Australië?

Misschien houd je helemaal niet van actief en wil je het tijdens het reizen rustig aan doen.

Uiteindelijk weet je nooit exact wat je wilt gaan doen en dat is maar goed ook. Zorg voor een indicatie en laat het daar bij. Uiteindelijk speelt het land waar je naartoe reist een grote rol. Als je naar Lapland afreist, dan kom je daar niet voor een zonvakantie. Net als dat je niet naar Mexico reist voor de sneeuw.

5 | Hoe kom je op de plek van bestemming?

En tot slot en dat is geen onbelangrijke vraag: hoe kom je in het land waar je naar toe wilt reizen? En hoe reis je vervolgens naar andere landen? Ga je voor duurzaam reizen en wil je zoveel mogelijk het vliegtuig vermijden? Wil je graag genieten van het uitzicht in de trein? Ga je liften?

Liften, vliegen, met de auto, met de trein, met de boot, wat mij betreft, ga je met een helikopter, als je maar ongeveer weet hoe je het gaat doen.

Yelr: jouw basecamp voor gruwelijke outdoorinspiratie

Het avontuur kan beginnen!

Je hoeft heus geen draaiboek te maken voor je backpack avonturen. Flexibiliteit en vrijheid maken het backpacken namelijk tot een onvergetelijke ervaring. Het is de charme van het reizen.

Maar helemaal onvoorbereid op reis gaan is wat mij betreft ook geen goed idee. Door jezelf in ieder geval de bovenstaande vragen te stellen krijg je een indicatie van wat je met je reis wilt doen. Nadat je dat hebt gedaan kun je je backpack gaan inpakken!

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.