Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Wonen op Curaçao

Verleg je grenzen en ga de tijd van je leven tegemoet

Wonen en werken op Curaçao: denk jij daar over na? Twijfel je of je dit avontuur aan moet gaan? De omstandigheden op het eiland zijn natuurlijk geweldig: blauw water, witte stranden en warme temperaturen maken het eiland tot een paradijs.

Maar dat zou niet de enige reden moeten zijn om op Curaçao te wonen en te werken. Ik vind dat je er nog meer diepgang in mag brengen. Je verlegt namelijk ook je grenzen (zeker als het je eerste keer wonen in het buitenland wordt). Je gaat iets meemaken dat je persoonlijke ontwikkeling gaat ondersteunen. 

Je gaat er van groeien als persoon door de ervaringen die je gaat opdoen, de mensen die je gaat ontmoeten en de confrontaties en levenslessen die je hebt aan te kijken. Je vergroot je referentiekader en komt als een ander mens terug in Nederland.

De ervaring

Wonen en werken op Curaçao (of het buitenland in het algemeen) is een verrijkende ervaring. Je maakt namelijk dingen mee die ontstaan buiten je eigen comfortzone. Dat is verhelderend en het zijn de mooiste ervaringen van je leven. Dat ga je nooit meer vergeten!

De lessen

Wonen op Curaçao en je veilige en betrouwbare thuis verlaten is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Er moet gewerkt worden en doordat je uit je comfortzone gaat en ver van huis bent kom je jezelf tegen. Dat zijn hele waardevolle lessen!

De spanning

De keuze maken om het avontuur aan te gaan, het moment dat je het vliegtuig instapt, de momenten dat je mensen leert kennen: ze maken het avontuur spannend. En juist de spanning maakt dat je leeft. Je staat aan en je maakt iets mee. Dat is het mooiste wat er is, toch?

Wonen en werken op Curaçao

Hoi, ik ben Jelrik

Het was 2017 toen ik de keuze heb gemaakt om te gaan wonen en te werken op Curaçao. Het is een ervaring geweest die ik tot op de dag van vandaag bij mij draag. Van alle nieuwe mensen die ik heb leren kennen tot alle herinneringen die ik heb opgedaan. En dan hebben we het niet gehad over het avontuur. Over de lessen die ik heb geleerd, omdat ik voor het eerst in mijn eentje naar het buitenland ging.

Wonen op Curaçao was voor mij een vorm van het leven leven. Ik ga je mijn ervaring delen, omdat ik er voor de mensen wil zijn die grenzen willen verleggen. Een stap verder willen gaan in het leven. Iets willen meemaken.

Verse blogs
over Curaçao

Over het avontuur heb ik blogs geschreven waarmee ik je kan informeren en hopelijk ook motiveren

Maak een plan

Het idee om naar Curaçao te gaan is daar. Gevoelsmatig ben je al op het eiland. Toch kom je met alleen dagdromen niet op het eiland. Je moet een plan maken en saaie en droge stappen doornemen om je leven te leven. Je hebt een plan te maken. Hoe gaat je avontuur eruit zien? Wat wil je er gaan doen? Hoe ga je financieel rondkomen?

Vliegticket boeken

Als het plan is gemaakt, dan kun je een vliegticket boeken. Het boeken van een vliegticket maakt het officieel. Dat is altijd een heugelijk moment. Vanaf nu kun je écht beginnen met voorbereiden en uitkijken naar het avontuur van je leven.

Geniet van het avontuur!

Vertrekken is altijd lastig. Je duikt in het diepe en bewandelt het pad van het onbekende. Gedag zeggen tegen familie en vrienden op het vliegveld is even moeilijk, maar het allemaal meer dan waard. Geniet van je avontuur!

Avontuur aangaan op Curaçao
Grensverleggende ervaring
80%

Ja, het is spannend om naar Curaçao te gaan. Tenminste, wel als je er gaat werken en wonen. En al helemaal als dat je eerste avontuur in het buitenland is. Als je al ervaringen hebt met wonen en werken in het buitenland of grote reisavonturen, dan ken je de spanning en is het misschien wat minder spannend.

Maar je vrienden en familie voor een tijd achterlaten is altijd gek. En tegelijkertijd hoef je het niet groter te maken dan het is. Curaçao is zelfs een klein beetje comfortzone, omdat je gewoon overal Nederlands kan praten. 

Het is grensverleggend om de simpele reden dat je in een onbekende omgeving gaat wonen en werken, met andere culturen, temperaturen en onbekende mensen. Het is grensverleggend omdat je er voor kiest het veilige leven tijdelijk achter je te laten. Je kiest voor het avontuur en de herinneringen. Daarmee verleg je je grenzen. Je stapt uit de veilige cirkel. En juist buiten die cirkel ligt een leven vol met mogelijkheden.

Als ik voor mijzelf mag spreken: het was mijn eerste grote buitenlandse avontuur. En daar heb ik veel van geleerd.

Ik ben volwassener en zelfstandiger geworden. Ik moest ineens zelf mijn boodschappen doen, koken, mijn auto regelen, mijn huur van het huis betalen, vrienden maken, problemen oplossen en de verantwoordelijkheid pakken over mijn keuzes. Ik moest in de spiegel kijken als ik geconfronteerd werd met de uitdagingen, maar tegelijkertijd kreeg ik daar de ultieme geluksmomenten voor terug.

Ebook

85,-
  • Online gesprek via Zoom
  • Ik vertel je wat je moet aanvragen
  • Mogelijkheid om alles aan mij te vragen
  • Ik ga je alles over het avontuur vertellen

1-op-1 adviesgesprek

120,-
  • Online gesprek via Zoom
  • Ik vertel je wat je moet aanvragen
  • Mogelijkheid om alles aan mij te vragen
  • Ik ga je alles over het avontuur vertellen
Populair
Maximaal leven: het avontuur op Curaçao aangaan
yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!