Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Een boottrip naar Klein Curaçao met BlueFinn Charters

Een boottrip naar Klein Curaçao met BlueFinn Charters

Op ongeveer anderhalf uur varen van Curaçao ligt het onbewoonde eiland Klein Curaçao. Het eiland is een waar paradijs in de Caraïben en als je Curaçao gaat bezoeken, dan mag een trip naar Klein Curaçao niet ontbreken.

Maar wat is er op Klein Curaçao te doen? Is het niet saai om naar een onbewoond eiland te varen? En hoe kom ik eigenlijk op Klein Curaçao? In deze blog wil ik je mijn ervaring delen met mijn boottrip naar Klein Curaçao.

Samen met 2 collega’s en 1 huisgenoot hebben we besloten met BlueFinn Charters naar het eiland te varen. Zij organiseren boottrips naar Klein Curaçao en ik kan je deze organisatie van harte aanbevelen. Zie deze blog als een positieve review/samenvatting van mijn trip met BlueFinn Charters.

Wat kun je doen op Klein Curaçao?

Je verwacht waarschijnlijk weinig van een onbewoond eiland. Het feit dat het onbewoond is maakt het bijzonder, maar voor activiteiten hoef je niet naar een onbewoond eiland te varen. Toch?

Niet is minder waar! Op Klein Curaçao kun je je prima vermaken en voor dat je het weet is de dag alweer ten einde.

  • Op Klein Curaçao staat een oude vuurtoren die je kunt bezoeken.
  • Verder ligt er op het eiland een aangestrand schip die ze nooit hebben weggehaald.
  • Uiteraard ga je tijdens een bezoek naar Klein Curaçao overheerlijk vertoeven op het strand.
  • Rond het eiland zwemmen veel schildpadden waardoor het erg leuk is om te snorkelen.
  • Met welke boot je de boottrip ook gaat maken, vrijwel allemaal bieden ze je overheerlijk eten en een biertje aan.

Zoals je ziet is er genoeg te doen op het eiland en zijn er genoeg redenen om te gaan. Het eiland is letterlijk een tropisch paradijs en alleen daarom al de moeite waard om te bezoeken.

Een boottrip naar Klein Curaçao met BlueFinn Charters

Naar Klein Curaçao met BlueFinn Charters

Startpunt van onze boottrip was aan de steigers van Zanzibar Beach & Restaurant. We dronken voor die tijd een kop koffie aan de bar en wachtten met zijn allen op de boot. Je gelooft het of niet: wij hadden door de juiste lichtinval het voorrecht de bergen van Venezuela te zien liggen. Mij is verteld dat dit zeer zeldzaam is.

We vertrokken richting het onbewoonde eiland. We konden lekker achterover leunen met de muziek van Bob Marley op de achtergrond, terwijl we aan het genieten waren van ons uitzicht op zee. We hadden het geluk dat de zee er rustig bij lag. Hierdoor kregen we geen last van zeeziekte.

We varen met een catamaran en het voordeel van een catamaran is dat de boot het water makkelijk splitst en daardoor minder op en neer hobbelt. Hierdoor wordt de kans op zeeziekte aanzienlijk verlaagd.

We komen aan op Klein Curaçao: wat te doen?

Na anderhalf uur varen komen we aan op het onbewoonde eiland Klein Curaçao. BlueFinn Charters heeft geen steiger om aan te meren en daardoor werden je spullen met een kleinere boot richting het strand vervoerd. Als je een biertje wilt halen, dan moet je naar de boot zwemmen en het biertje ophalen. Dat klinkt misschien onhandig, maar het is prima te doen (het is tenslotte bloedheet buiten).

Ik kwam er al snel achter dat een zonnebril noodzakelijk is. De weerkaatsing van de zon op het witte strand is erg fel en een zonnebril is hiervoor een goede oplossing.We zochten een mooi plekje op onze handdoeken te droppen en ging vervolgens op onderzoek uit.

De vuurtoren en het schipwrak van Klein Curaçao

Na aankomst op Klein Curaçao zijn we meteen het eiland gaan verkennen. We hebben een wandeling gemaakt naar de vuurtoren om vervolgens door te wandelen naar het schip dat jaren geleden is aangespoeld.

De vuurtoren werkt niet meer, maar het is wel mogelijk in de vuurtoren te kijken. Je kunt met de trap omhoog tot aan de lampen van de vuurtoren. Vanaf daar zit een deur die niet open kan.

Het schipwrak, de Maria Bianca Guidesman, is een olieschip dat in de jaren ’60 is aangespoeld. Naast dit grote wrak ligt nog een kleinere aangespoelde boot. Het is indrukwekkend om deze boot te zien liggen. Deze roestige boot wordt met de jaren verder opgevreten door het zoute zeewater en er zal een dag komen dat dit grote olieschop is verdwenen.

Een boottrip naar Klein Curaçao met BlueFinn Charters

Eten op de boot van BlueFinn Charters

Na ons bezoek aan de vuurtoren en het schipwrak werd het tijd om te eten. Met BlueFinn Charters eet je op de boot. Je moet dus naar de boot zwemmen om te kunnen eten en mensen die niet kunnen zwemmen worden uiteraard netjes opgehaald met een kleinere boot.

Ik moet eerlijk toegeven: het eten was voortreffelijk en het was echt genieten geblazen. We genoten van ons eten, hadden een lekker biertje in ons hand en keken uit op een magisch onbewoond eiland. Dat zijn van die momenten die je nooit meer gaat vergeten.

Vertoeven op het strand van Klein Curaçao

Nadat we hadden gegeten op de boot zijn we terug gezwommen naar het eiland. Het werd tijd om te ontspannen! We zochten de schaduw en lagen overheerlijk op onze handdoek op het warme zand van Klein Curaçao.

Af en toe gingen we even een balletje trappen of afkoelen in het water om daarna weer weg te dommelen op het strand. En uiteraard; nieuwe biertjes moesten opgehaald worden en om de beurt werden de biertjes opgehaald.

Je verwacht het niet, maar de tijd vliegt voorbij. Je vaart al vroeg richting het eiland en denkt een hele dag te hebben, maar de dag was gevoelsmatig erg snel voorbij.

De terugweg naar Curaçao met BlueFinn Charters

Het klinkt gek, maar de terugweg was misschien wel het allerleukste van de hele dag. Op de heenweg gingen we in 1 rechte lijn naar Klein Curaçao, maar op de terugweg namen we een ommetje. We gingen met een boog zeilend terug. Hierdoor duurde de terugweg een stuk langer dan de heenweg.

Geloof mij: dat was voortreffelijk. Op de catamaran ligt een grote hangmat waar je overheerlijk in kunt liggen terwijl de boot over de Caribische Zee raast. Tussentijds werd wederom Bob Marley gedraaid en dronken we overheerlijk whiskey-cola. De terugweg had van mij nog wel een uurtje langer mogen duren 😉

De voordelen van BlueFinn Charters

Ik was erg tevreden met de boottrip van BlueFinn Charters naar Klein Curaçao.

  • Met de catamaran vaar je relaxed naar Klein Curaçao. Je kunt lekker achterover leunen en hebt op de heenweg weinig kans op zeeziekte (let op: het is altijd mogelijk om zeeziek te worden).
  • Je vaart al vroeg richting Klein Curaçao en hebt hierdoor een lange dag te gaan.
  • Ze bieden je overheerlijk eten en drinken aan.
  • De terugweg is heel ontspannen. Ze nemen rustig de tijd om terug te varen en terwijl je een whisky-cola in een hangmat drinkt kun je genieten van het warme weer en de gezelligheid.

Ik kan een trip naar Klein Curaçao überhaupt aanbevelen en al helemaal als je de boottrip met BlueFinn Charters gaat maken.

Andere blogs lezen?

We hebben veel meer blogs geschreven over Curaçao:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!