Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Skiën of snowboarden met een rugzak: de voordelen

De voordelen van een skirugzak

Het is belangrijk om goed voorbereid op wintersport te gaan. Goede kleding en de juiste materialen zijn van essentieel belang als je een prettige wintersportervaring wilt hebben. Dit is een grote investering, maar wel een investering voor de lange termijn.

Een accessoire waar veel wintersporters niet aan denken, maar die wel degelijk een waarde hebben als je gaat snowboarden of skiën is een rugzak.

In dit blog leg ik in het kort uit wat de voordelen van een rugzak zijn als je gaat skiën of snowboarden.

Eten meenemen in een skitas

Na een lange ochtend op de piste ben je waarschijnlijk toe aan een maaltijd. Er zijn tientallen restaurants op de piste die jou van een lekkere pizza of pasta kunnen voorzien, maar deze restaurants zijn vaak erg prijzig.

Je kunt er ook voor kiezen om de restaurants af te wisselen met eigen maaltijden. Zo kun je in de ochtend broodjes voorbereiden, deze inpakken zodat hij lekker vers blijft en vervolgens meenemen in een rugzak op de piste.

Dat is een belangrijk voordeel van de rugzak: dat je eten mee kunt nemen. Je kunt een lunch meenemen, maar het kan ook fijn zijn om tussentijds een stuk fruit te kunnen pakken.

Zoek ergens een picknickbank op en eet je maaltijd terwijl je geniet van het uitzicht.

Drinken meenemen in een skitas

Tijdens het skiën of snowboarden verlies je veel zweet en dat is ook niet gek: wintersport is een redelijk actieve sport. Het is belangrijk om goed gehydrateerd te blijven als je een hele dag op de piste bent te vinden.

De oplossing? Neem een fles water mee in je skitas en las af en toe een pauze in om een slok water te nemen. Op deze manier blijf je goed getranspireerd!

Waardevolle spullen meenemen in een skitas

Heb je geen ruimte voor jouw telefoon of andere waardevolle spullen in jouw ski-jas? Ook dan is de skitas een goede oplossing.

En wat te denken van een grote kaart van het skigebied? Of medicijnen die je tussentijds moet slikken?

Skiën of snowboarden met een rugzak: ideaal voor een lange dag op de piste

Vooral voor wintersporters die een hele dag op de piste te vinden zijn is een skirugzak een goede oplossing. Neem eten en drinken mee, bespaar op de dure pizzeria’s op de piste en houd alle waardevolle spullen droog.

Waar kan ik een ski-/snowboardrugzak kopen?

Wij zijn altijd liefhebber van gespecialiseerde outdoorwinkels. Zo kent iedereen de Decathlon. De Decathlon heeft goede en kwalitatieve rugzakken voor op de piste.

Ook via de Bol.com kun je skirugzakken kopen.

Andere wintersportinspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

* Dit blog bevat affilate links.

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!