Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Parachutespringen

Maak je sprong in het diepe

Met 220 kilometer per uur naar beneden razen op een hoogte van vier kilometer. Velen zullen je voor gek verklaren, maar je bent niet gek. De vrijheid in de lucht is een ervaring die je niet wil missen. 

Parachutespringen is een metafoor voor zoveel dingen. Je maakt namelijk een sprong in het diepe. In het onbekende. En dat is de sprong waar je het meeste van jezelf en het leven gaat leren. Daar ga je groeien als mens.

Een parachutesprong is spannend. De adrenaline giert door je lijf. Het is verfrissend. Je maakt iets unieks mee en je besluit dit onverwachts om te gaan doen. Je stapt in het vliegtuig, de deuren gaan open en het is gaan met die banaan.

De ervaring

Parachutespringen is een geweldige ervaring. Voor de tijd is het moeilijk in te denken dat je met een vrije val naar beneden raast. Na die tijd giert de adrenaline nog uren door je lijf. Dit wil je echt voor geen goud missen. De kick is daar echt veel te groot voor.

De lessen

Iets doen waarvan je niet zeker weet hoe je erop gaat reageren. Als je daar met je benen uit het vliegtuig hangt, dan doe je iets volledig tegen je natuur in. En eigenlijk is dat een verrijking. De grens tussen leven en dood lijkt ineens even klein te zijn.

De spanning

Het is een spannende gewaarwording als je wakker wordt en weet dat je over een paar uur uit een vliegtuig gaat springen. Toch vallen de momenten voor die tijd vaak wel mee. Het gaat om het moment dat je uit het vliegtuig springt. Die zijn het spannendst.

Hoe is het om een parachutesprong te maken?

Hoi, ik ben Jelrik

Het was in de zomer van 2021 dat ik met een goede vriend op het terras van Groningen een drankje aan het doen was. We hadden het over hoe mooi we het vinden om onverwachte en unieke dingen mee te maken.

We hadden het al eens vaker over hoe het zou zijn om te gaan parachutespringen. Met een paar glazen wijn achter de kiezen stonden we open voor een onverwachte en spannende ervaring. Nog op terras zelf hebben we ons aangemeld voor de sprong.

En toen was het moment daar. Bij Skydive Hoogeveen hebben we onze sprong in het diepe gewaagd. En was was het een geweldige ervaring.

Verse blogs
over parachutespringen

Ik heb meer blogs geschreven over parachutespringen waarbij ik je vooral hoop te inspireren.

Maak een plan

Parachutespringen is vooral een ervaring waar je je aan kunt wagen, maar hiervoor moet je wel van de ietwat extreme uitdagingen aangaan. Als je daar helemaal blij van wordt, dan is het tijd om te gaan dagdromen en langzaam naar de keuze toe te bewegen.

Je sprong boeken

Tegelijkertijd moet je niet te lang gaan wegdromen en simpelweg je avontuur gaan boeken. Zoek een avontuurlijke vriend of vriendin of doe het helemaal alleen en boek je tandemsprong. Als je eenmaal hebt geboekt, dan is het officieel.

Geniet van het avontuur!

En daar sta je dan, op het vliegveld. Je ziet al vliegtuigen met parachutisten naar boven gaan en straks zit jij in dat vliegtuig. Geniet hiervan, hoe spannend het ook is. De hele ervaring is met een vingerknip voorbij.

Je grenzen verleggen en parachutespringen
Grensverleggende ervaring
90%

Het is uiteraard maar net hoe spannend je het zelf maakt. Dat is voor iedereen anders. De een voelt al ruim van tevoren enorme spanning, de anderen voelen het pas als de deuren van het vliegtuig opengaan. Bij mij was het laatste het geval. 

Het is grensverleggend omdat je iets doet wat eigenlijk tegen je natuur ingaat. Zonder parachute is het een kwestie van leven en dood. En je lichaam signaleert dat. Die staat aan.

En het is die stress dat maakt dat je flink uit je comfortzone gaat.

Dat je flexibel en jong blijft. Dat je openstaat voor het kinderlijke plezier. Dat je openstaat voor een frisse en spannende uitdaging. Eentje die ver van je comfortzone staat. 

Ebook

85,-
  • Online gesprek via Zoom
  • Ik vertel je mijn proces over dit avontuur
  • Mogelijkheid om alles aan mij te vragen
  • Ik ga je alles over het avontuur vertellen

1-op-1 adviesgesprek

120,-
  • Online gesprek via Zoom
  • Ik vertel je mijn proces over dit avontuur
  • Mogelijkheid om alles aan mij te vragen
  • Ik ga je alles over het avontuur vertellen
Populair
Parachutespringen: mijn ervaring
yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!