arrow_drop_up arrow_drop_down
Jongerenreis met diepgang

Hallo, wat leuk dat je er bent! :)

Hallo, wat leuk dat je er bent :)

Mijn naam is Jelrik Stevens..

..ik ben 23 jaar oud en ik heb Yelr verzonnen. De oorspronkelijke gedachte van Yelr is om jongeren uit de maatschappelijke sleur te trekken en op zoek te gaan naar de kern. Met de kern bedoel ik de ware, innerlijke leefwereld waarin een mens kan leven. In die leefwereld is het voor mij onmogelijk om beïnvloed te worden door prikkels van buitenaf en om van die prikkels je voldoening te moeten halen. Ik geloof dat in werkelijk alles je eigen verantwoordelijkheid schuilt. Je hebt volledig de vrije keuze om te leven zoals jij het wilt.

Maar wat ik zeg.. dat is de oorspronkelijke gedachte van Yelr.

Ik sta nog steeds achter dit concept. Ik geloof er ook in. Maar ik ben er persoonlijk nog niet klaar voor om een bedrijf te starten. Ik geloof dat zoiets met de tijd meegaat. Ik doe nog genoeg voor deze website en er zal een dag komen waarin grote veranderingen staan te wachten. Maar op dit moment staat Yelr op een laag pitje en gebruik ik het vooral als een website waarin ik mijn blogs kan delen.

Bezinningsreis voor jongeren

Ik ben grote muziekliefhebber en mijn muzieksmaak varieert nog al. Zo luister ik graag naar liedjes uit de 70's, 80's en 90's. Maar in bepaalde gemoedstoestanden kan ik ook naar jazz, reggae, soul en Nederlandse muziek luisteren.


Ik heb het dus niet specifiek gericht op één artiest of genre, maar luister wat dat betreft heel gevarieerd muziek.
Luister gerust naar mijn eigen verzamelde afspeellijst. Ook dit is namelijk muziek waar ik graag naar luister. 
Ik ben grote muziekliefhebber en mijn muzieksmaak varieert nog al. Zo luister ik graag naar liedjes uit de 70's, 80's en 90's. Maar in bepaalde gemoedstoestanden kan ik ook naar jazz, reggae, soul en Nederlandse muziek luisteren.


Ik heb het dus niet specifiek gericht op één artiest of genre, maar luister wat dat betreft heel gevarieerd muziek.


Wil je een afspeellijst van mij luisteren?

Ook dit is namelijk muziek waar ik graag naar luister. 
Bezinningsreis voor jongeren
Sinds kinds af aan filosofeer ik er wat op los in het leven en loop ik hier en daar met levensvragen rond. En ook al wou ik dat ik soms wat minder met dit soort zaken bezig was, toch is het ook heel leuk en interessant om op deze manier in het leven te staan.


Wat dat betreft ben ik ook altijd op zoek naar veel diepgang wanneer ik interactie heb met mijzelf en andere mensen en vind ik zingeving ook erg belangrijk. Ik wil in de dingen die ik doe graag het gevoel hebben dat ik mijn steentje kan bijdragen aan de wereld. En als ik dat gevoel niet heb, dan vind ik het nutteloos en dan ga ik mij af en toe sierlijk vervelen.


Interessante begrippen die daar bij horen zijn hooggevoeligheid en emotionele hoogbegaafdheid, ook al ben ik vaak wel heel huiverig om het er in deze maatschappij over dat soort begrippen te hebben.

Sinds mijn allereerste buitenlandervaring ben ik verknocht geraakt aan reizen. Het is overgegaan naar diepgaande interesse. Ik vind het leuk om weetjes en feitjes over alle plaatsen in deze wereld te bestuderen, ik kan Google Maps minutenlang afstruinen, ik kan met jou in gesprek zijn en het uren over landen, culturen, steden, bevolkingsgroepen, tradities, et cetera hebben, maar bovenal ga ik het liefst zelf op reis en maak ik het mee in de echte beleving.

De allerleukste buitenlandse ervaringen die ik tot nu toe heb opgedaan zijn voor mij mijn jaar in Frankrijk geweest, mijn half jaar op Curaçao en mijn ''roadtrip'' door Portugal.

En de reis waar ik het meeste naar uitkijk op dit moment is de 11-daagse reis naar Lapland, waarbij ik in een iglo ga slapen, rendieren ga besturen, elanden ga spotten, sneeuwwandelingen ga maken en op sneeuwscooters ga rijden!

Yelr staat op een laag pitje

Er is ooit een dag geweest waarin ik overliep van de inspiratie en motivatie. Ik kwam terug van mijn tijd op Curaçao en het eerste wat ik dacht is: ''Ik ga jongeren in Nederland helpen om hun verblijf op Curaçao vet succesvol te maken.'' Hierbij moet je denken aan het papierwerk bijvoorbeeld. Ik startte een website en het heette toen Jelrik Travel.


Leuk bedacht, maar na een tijdje was de verbinding met mijn gevoel weg. Het was toch niet hetgeen waar ik werkelijk naar zocht. Het heeft toen een tijdje stil gestaan, totdat er een andere, nieuwe dag was waarbij ik wederom vol met inspiratie en motivatie was. Die dag is het ontstaan geweest van hoe de website nu staat. Daarin had ik bepaald jongeren te willen helpen om de verbinding met zichzelf te zoeken. Om opzoek te gaan naar zingeving en diepgang. En om iets te willen betekenen op deze wereld.


Echter, vandaag de dag, ben ik de verbinding met het concept weer kwijtgeraakt. Ik hinkel per keer meer naar het bedrijf toe waarin ik mijzelf jongeren zie helpen, maar ik ervaar nu ook het gevoel dat ik er nog niet helemaal klaar voor ben.


Yelr

Sinds kleins af aan ben ik iemand geweest die veel heeft bewogen. Als kind voetbalde ik en was ik 3x in de week op het voetbalveld te vinden. En tegenwoordig ben ik liefhebber van hardlopen. Toen ik in de bergen in Frankrijk woonde heb ik veel aan trailrunning gedaan. Trailrunning vind ik één van de leukste manieren van sport. Je bent actief bezig en je bent helemaal in je eentje, hoog in de bergen, midden in de natuur en ver weg van de ''drukke'' wereld.


Maar ook hardlopen in Nederland vind ik erg fijn en ik doe dit daarom ook met regelmaat. Ik vind fit zijn erg belangrijk en het is voor mij onmogelijk om in één week tijd alleen maar op mijn kont te zitten en niet het gevoel te hebben gehad dat ik fanatiek heb bewogen.


Naast hardlopen vind ik skiën ook erg gaaf. En op zijn tijd, heel af en toe, dan vind ik het leuk om te tennissen en te squashen. Maar eigenlijk doe ik dit veel te weinig, terwijl ik het wel vet leuk vind.

Kom in contact met Yelr

Wil je met mij in contact komen?

Zoals je misschien al op mijn site gelezen hebt, vind ik het leuk om met gelijkgestemden in contact te komen. Ik zou het fijn vinden om jongeren tegen te komen die ook opzoek zijn naar dat stukje zingeving en diepgang in het leven. En het lijkt mij daarom leuk, mits jij je kunt verplaatsen in mijn verhaal, dat je contact met mij opneemt. 


         Het is gratis en voor niets:)          


En weet je? Het maakt niet uit wat je stuurt, of wat ik stuur. Het is ook gewoon leuk om gelijkgestemden jongeren te hebben, wat de onderwerpen ook zijn. Want de onderwerpen kunnen uiteenlopen over hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, wat je graag wil (en niet wil) in je leven, waar je mee worstelt, je onderbuikgevoel, et cetera! 

Whatsapp

Stuur mij een bericht op Whatsapp.

Email

Stuur mij een bericht per mail.

Instagram

Stuur mij een bericht via Instagram.