Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit heb ik gedaan in de omgeving van Vénosc

Dit heb ik gedaan in de omgeving van Vénosc

Ik heb een jaar in Frankrijk in het dorp Allemond mogen wonen en in de buurt van Allemond ligt een ander geweldig dorp, namelijk Vénosc. Vénosc is heel erg klein, maar wel het bezoeken meer dan waard. Het dorp heeft een middeleeuwse geschiedenis en dat is aan de architectuur van het dorp meteen te zien.

In dit blog ga ik je inspireren met leuke activiteiten in Vénosc of in de omgeving van Vénosc. Het zijn activiteiten die ik zelf ook heb gedaan gedurende mijn periode in de mooie Franse Alpen. Maar voordat ik ga vertellen wat je in Vénosc kan doen, wil ik je de verschillen tussen de zomer en de winter vertellen.

Het verschil in Vénosc tussen de zomer en de winter

Het is belangrijk om te vertellen dat er grote verschillen zijn tussen Vénosc in de zomer en Vénosc in de winter. In de winter is het dorp verlaten en functioneert het voornamelijk als vertrekplaats om met de skilift naar het skigebied Les Deux Alpes te gaan om er te gaan skiën of snowboarden.

In de zomer is het dorp echter levendig en toeristisch. Alle hotels en de horeca zijn geopend en overal zijn fietsers en wandelaars te vinden die het dorp en de omgeving verkennen. Handig om te weten 😉

Want als je Vénosc in de winter wil bezoeken, dan moet je onthouden dat er weinig te beleven valt in het dorp.

Wat kun je in het Franse Vénosc allemaal doen?

Maak een wandeling door het dorp

Vénosc is ontzettend klein en als je een paar keer met je ogen knippert, dan heb je alle hotspots van het dorp gezien. Je gaat dus niet een hele dag naar Vénosc. Om er een dag van te maken ga je ook activiteiten ondernemen in de omgeving. Mijn tip is om de auto te parkeren langs de grote weg. Met de grote weg heb ik het over de D530. Als je deze blijft volgen kun je de auto parkeren naast de skiliften richting Les Deux Alpes.

Het is ook mogelijk om een afslag eerder te nemen, een stukje omhoog te rijden en de auto hoger te parkeren, maar daardoor mis je een aantal leuke plekjes in het dorp. Als je de auto bij de skiliften parkeert kun je van beneden naar boven lopen. Zoals gezegd is het dorp klein, maar verkijk je echter niet in de wandeling. De smalle straten kunnen erg steil zijn.

Vanaf de parkeerplaats is het gemakkelijk om richting het centrum van het dorp te komen. In het dorp zelf vind je leuke, lokale winkels met Franse souvenirs of particuliere kledingwinkeltjes. Bovenin het dorp vind je een kleine kerk waar je soms naar binnen mag lopen.

Naast de kerk vind je een piepklein restaurant, genaamd La cours de la vie. Wat mij betreft een dikke aanrader om een biertje of een kop koffie te drinken. Helemaal als je aan het bankje aan de zijkant van het restaurant gaat zitten, waar je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving.

Ga er actief op uit richting Lac de La Muzelle

Heb je zin om een dag actief op pad te gaan en een paar uur te gaan sporten?

Dan kun je vanaf Vénosc een wandeling maken richting Lac de La Muzelle. Op ongeveer 2100 meter word je beloond met een prachtig uitzicht over het meer.

Maar let op: het is een pittige wandeling. Voor de sportievelingen onder ons is het prima te doen, maar je bent niet binnen een uur boven. Neem dus voldoende water en eten mee en neem af en toe wat rust.

Maak het iets minder actief richting Cascade de La Muzelle.

Geen zin om zo’n lange wandeling te maken of heb je ook andere plannen? Logisch! Richting het meer lopen doe je bewust en kost simpelweg veel tijd en energie. Dat doe je er niet even bij. Je kunt ook een beginnetje maken van deze route om vervolgens te stoppen bij de eerste waterval die je tegenkomt.

Bij de parkeerplaats die ik eerder in dit blog heb aangeraden kan de oplettende kijker de waterval in de verte zien liggen. De waterval ligt ten zuiden van het dorp. De wandeling richting de waterval is niet erg lang, maar wel met een redelijk intensieve stijgingspercentage. Toch is dit voor iedereen te doen en eenmaal boven is het ook meer dan waard.

Wil je de wandeling iets korter maken? Dan kun je de auto parkeren is het naast gelegen L’Alleau.

Eenmaal aangekomen bij de hoge waterval kun je rustig op adem komen, maar je kunt ook met een klein beetje klimwerk zo dicht mogelijk naar de waterval klauteren. Eenmaal daar voel je de koude wind van het water afkomen en is het tijd om een boterham te eten.

Wat kun je in het Franse Vénosc allemaal doen?
> Cascade de la Muzelle

Pak de skiliften richting Les Deux Alps

Je kunt na het verkennen van het dorpje Vénosc ook de skiliften naar Les Deux Alpes pakken. Les Deux Alpes is naast de Alpe d’ Huez een bekend skigebied in de omgeving en ook erg bekend onder de Nederlandse wintersporters.

In het skigebied zou je een wandeling kunnen maken door het dorp, een broodje kunnen eten in één van de vele restaurants (houd rekening met de Franse openingstijden) of de top van de Col du Puy Salié bekijken.

Wist je wel dat je vanaf de Col du Puy Salié, het hoogste punt van het skigebied, kunt skiën in de zomer? Vanwege de vele gletsjers kunnen de vroege vogels ook in de zomer skiën!

Bovenal: geniet van het leuke Vénosc

Als je Vénosc wilt bekijken, dan is het aan te raden om andere activiteiten daaromheen te plannen. Je kunt ook Vénosc bekijken, een hapje eten en vervolgens terugrijden naar Bourg d’Oisans en daar een terrasje pakken.

Of door rijden vanuit Vénosc richting La Bérarde.

Ga in ieder geval niet te gehaast door het dorp. Het ietwat middeleeuws karakter maakt het tot een leuke bestemming.

Andere inspiratie over Frankrijk opdoen?

Ik heb nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs je ook informeren of inspireren:

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.