Tips om het meeste uit je surfvakantie te halen

Tips om het meeste uit je surfvakantie te halen

De surfvakantie heeft de afgelopen jaren in rap tempo aan populariteit gewonnen. Dit kunnen wij ontzettend goed begrijpen aangezien je tijdens een surfvakantie een land op een unieke manier leert kennen.

De combinatie van zon, strand en sport is er een die je niet vaak meemaakt waardoor de vakantie bijna een gegarandeerd succes zal zijn. Om deze vakantie echter tot een gegarandeerd succes te maken dien je je goed voor te bereiden.

Wil jij nu binnenkort op surfvakantie maar weet je niet precies welke voorbereidingen je moet treffen? Lees dan snel verder. In dit blog vertellen we je hier namelijk meer over.

Oefening baart kunst

Een van de veelgehoorde problemen tijdens een surfvakantie hebben betrekking op de fysieke gesteldheid. Men onderschat namelijk gemakkelijk de intensiteit van het surfen. Het is daarom verstandig om op voorhand een aantal langere surf trips in Nederland te maken.

Zo bereid je je lichaam enigszins voor op de intensiteit van de surfvakantie. Daarnaast kunnen een aantal (extra) bezoeken aan de sportschool ook zeker geen kwaad! Je wilt immers niet dat je de helft van je vakantie je surfboard niet op kunt omdat je crepeert van de spierpijn.

Tips om het meeste uit je surfvakantie te halen

Autoreizen

Wanneer je van plan bent om binnen Europa op surfvakantie te gaan, dan kunnen we je een autorit zeker aanraden. Dit komt door meerdere factoren. Enerzijds kan het je flink wat geld schelen doordat je je surfplank niet mee hoeft te nemen in het vliegtuig en je daarnaast ook geen vliegticket hoeft te kopen.

Anderzijds biedt het je ook mogelijkheden om gemakkelijk meerdere surfspots in Europa te bezoeken. Zo reis je gemakkelijk met je auto langs de Europese kusten en kun je zo tal van surfspots in één vakantie aandoen. Dit maakt de vakantie direct een stuk gevarieerder en daardoor ook uitdagender!

Je kunt voor deze trip een auto huren, maar als je echt vrijheid wilt en al langer op zoek bent naar een auto, dan kun je er misschien beter voor kiezen om een Nissan Qashqai op Autotrack.nl te bekijken.

Bescherming tegen de zon

Het is tijdens iedere vakantie aan te raden om je tegen de zon te beschermen. Dit is echter tijdens een surfvakantie nog véél belangrijker. Doordat je je heel veel op het water begeeft is de kans op verbranding namelijk een stuk sneller aanwezig dan tijdens een reguliere strandvakantie.

We raden je dan ook aan om voldoende zonnebrand mee te nemen! Daarnaast is een zonnebril ook zeker geen overbodige luxe. De zon kan erg fel zijn en kan daarnaast ook nog eens verblindend weerspiegelen in de zee.

Extra tip, neem een zonnebril aan touwtjes mee! Die blijft een stuk beter zitten op het surfboard.

Andere inspiratie opdoen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven. Misschien kunnen deze blogs jou ook informeren of inspireren:

Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Outdoor reizen staat voor mij gelijk aan buiten spelen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het avontuur op te zoeken en back to basic te gaan. Of het nu over hiken, backpacken, raften of een wintersport gaat: ik wil iedereen inspireren om naar buiten te gaan.
De meest gruwelijke outdoor inspiratie met de nieuwsbrief van yelr.

Dat wil je!
Reisblogger worden voor yelr
Schrijf direct

Word reisblogger voor yelr

Volg yelr op Instagram
@yelroutdoor

Volg yelr op Instagram

Doe de test!

Hoe avontuurlijk ben jij?

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Hoe avontuurlijk ben jij?

Ontdek het in de avontuurlijkheidstest van yelr!