Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reizen door Australië? – Ga dan surfen aan de oostkust

Ga je reizen door Australië? Vraag dan vroegtijdig een visum aan!

De vakantie is natuurlijk de beste tijd om te ontspannen; je vraagt je visum aan, vliegt naar je bestemming en je probeert je zware leven thuis even te vergeten. Maar je kunt er ook voor zorgen fit te blijven (of te worden) tijdens je vakantie, bijvoorbeeld bij een surf vakantie naar Australië.

De wonderen van Byron Bay

Australië is een van de belangrijkste surflanden ter wereld. Vooral aan de oostkust van het land zijn er tal van mogelijkheden om de strijd aan te gaan met de woeste golven. Met een op tijd aangevraagd visum is er dus voldoende te beleven op sportief gebied. Rondom de stad Brisbane zijn de mooiste surfplekken te vinden.

Zo is er Byron Bay, het meest oostelijke punt van Australië. Hier komen al sinds jaar en dag duizenden surfers naartoe om van het azuurblauwe water te genieten. De gemiddelde temperatuur ligt er het hele jaar door boven de twintig graden, dus wanneer je ook gaat, het zal nagenoeg altijd goed weer zijn. Zowel voor ervaren surfers als beginnelingen is er op Byron Bay veel te beleven.

Terwijl het bekende hoofdstrand meer geschikt is voor ervaren surfers, is er ook Clarkes Beach, een strand met een rustigere branding. Naast zwemmen en snorkelen kunnen beginnende surfers hier heel goed het water aftasten voordat ze zich aan de ruigere golven wagen.

Surfen in de buurt van Brisbane: Byron Bay
> Dit is het prachtige Byron Bay

De grote golven van Lennox Head

Bij Lennox Head, 186 kilometer ten zuiden van Brisbane en 20 kilometer ten zuiden van Byron Bay, vind je de spectaculairste golven van Australië. Ervaren surfers komen maar wat graag naar de rotsige stranden van Lennox Point om de hoogste golven van het land te temmen. Voor de onervaren surfers is het hier waarschijnlijk beter om toe te kijken, maar dat betekent niet dat er voor een beginneling niks te beleven is.

Zo zijn er een hoop andere stranden, waaronder Seven Mile Beach. Dit strand van zeven mijl (dus ongeveer 11 kilometer) lang is ideaal voor beginnende surfers. Door de vele zandbanken die als golfbrekers dienen worden de surfers hier voor het ergste watergeweld behoed.

Na het surfen zijn er nog veel andere dingen die je als toerist kunt meemaken. Denk aan pittoreske wandelingen aan de kust, waarbij je dolfijnen of zelfs walvissen kunt spotten! Vergeet dus hoe dan ook niet op tijd een visum aan te vragen voor een vakantie naar Australië.

De grote golven van Lennox Head: surfen in Australië

Surfen aan de rand van de stad bij Bondi Beach

Bondi Beach, gelegen aan de rand van Sydney, behoort tot de bekendste stranden van Australië. Het is makkelijke bereikbaar vanuit de stad. Vooral rond kerst komen er veel toeristen uit Europa om hier vakantie te vieren en van de Australische zomer te genieten.

Ook surfers, van beginners tot professionals, kunnen zich hier perfect uitleven. Op verschillende punten aan het strand kun je een surfplank huren, dus je hoeft niet eens heel goed voorbereid naar Bondi Beach te komen. Ervaren surfers kunnen het best naar South Bondi gaan, aangezien de golven hier wat onstuimiger zijn. Naast surfen is er nog genoeg te doen op dit strand, van zonnebaden tot mooie strandwandelingen.

Surfen aan de rand van de stad bij Bondi Beach

Op tijd een visum Australië

Voor een sportieve vakantie naar Australië moet je natuurlijk op tijd het visum Australië aanvragen. Je zult in elk geval geen spijt krijgen van een vakantie tussen de golven. Surfen in een van de populairste surf landen van de wereld is hoe dan ook een onvergetelijke ervaring.

Een visum aanvragen via Visum Buitenland

Een betrouwbare partij om een visum voor Australië aan te vragen is Visum Buitenland.

Visum Buitenland helpt avonturiers die de wereld willen ontdekken met het verkrijgen van de juiste visum waar dan ook ter wereld. Het is één van de grootste visumbureaus van de Benelux die je van A tot Z in het proces ondersteunen.

Wil jij graag een reis maken naar Australië? Voor de aanvraag van een visum raden wij Visum Buitenland aan.

Andere blogs lezen over Australië?

We hebben nog niet veel blogs over Australië geschreven, maar we zijn hard op weg om onze kenniskoffer over Australië uit te breiden.

Heb jij een reis gemaakt door Australië en vind je het leuk om te schrijven?
> Word dan reisblogger bij YELR.

We hebben wel andere blogs die je misschien kunnen inspireren:

Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Picture of Jelrik Stevens
Jelrik Stevens
Ik ben nieuwsgierig naar het potentieel van mijn leven en zoek deze graag op door mijn eigen grenzen te verleggen. Deze ervaringen deel ik met mensen die ook nieuwsgierig zijn naar zijn of haar potentieel in dit leven.
Volg yelr op Instagram
@yelr.nl

Volg yelr op Instagram

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang inspiratie om het potentieel uit jezelf te halen.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

yelr.nl plaatst cookies om jouw ervaring op deze website te optimaliseren.

Lees hier de privacyvoorwaarden.